publicat la 23.12.2014
publicat la 19.12.2014
publicat la 19.12.2014
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Șnițele din ghebe
Dupa ce am decongelat ghebele, le-am fiert pentru 10 minute si le-am lasat la scurs si racit. Punem tigaia la încins cu ulei. Batem ouale cu sare, piper si usturoi praf. In faina am pus foarte puțină sare. Am dat fiecare palarioara prin faina apoi prin oua si le-am...
Mancarica cu spanac si leurda
Am taiat ceapa marunt si am calit-o in ulei. Spanacul si leurda,spalate si tocate marunt,le-am pus peste ceapa si am lasat la foc mic cu capac si putina sare,pana nu a mai ramas zeama. Am batut bine ouale cu putina sare si piper,apoi am pus peste spanac si am mestecat incet,pana s-au facut...
Sufleu de dovlecei si leurda (by Simona72)
Am spalat dovleceii,am taiat extremitatile,le-am dat pe razatoarea mare,am pudrat cu putina sare si i-am lasat 5-10 minute.Dupa care i-am stors. Intr-un bol am pus 100g mozzarella rasa,leurda tocata marunt dupa ce s-a decongelat ( am avut in congelator),mararul,smantana,uleiul de...
Lasagna de legume
1.Am spalat si am curatat legumele. -am taiat rosiile rondele subtiri circa 3-4mm si le-am presarat cu sare -am taiat vanata felii circa 3-4mm si am incins tigaia grill si le-am prajit,am presarat putina sare -am taiat ceapa marunt,am calit-o in putin ulei de masline incins si un catel...
Gratin de cartofi si dovlecei
1. Am spalat legumele si cartofii i-am taiat cubulete potrivite,dovleceii i-am taiat rondele,rosia cuburi,cateii de usturoi i-am taiat marunt. 2. Am pus toate legumele intr-o tava,le-am condimentat cu sare,piper si busuioc uscat,am pus si ulei de masline si am amestecat.Am dat tava la cuptor...
Fasole pastai scazute cu usturoi
1.Spalam pastaii ii curatam si ii taiem in 3 sau in 4. 2.Curatam ceapa si ardeiul si tocam marunt si ii punem la calit cu ulei de masline.Dupa aceea adaugam pastaile,punem apa cat cuprinde suprafata pastailor,cubul de legume,acoperim cu un capac si lasam sa fiarba cam 30-45 de minute.Mestecati...
Parmigiana de vinete
1.Spalam vinetele le taiem fasii de circa 1cm,le presaram cu sare si le punem la scurs timp de 30 de minute.Dupa aceia le punem pe servetele sa absoarbe toata apa. 2.Pregatim sosul de rosii:punem o tigaie la incins cu un catel de usturoi curatat si zdrobit,dupa care il scoatem mai...
Risotto cu sparanghel verde si prosciutto cotto
Punem o tigaie la incins cu putin ulei.Taiem prosciutto (sunca) cubulete si le punem la prajit.Tocam si ceapa marunt si o adaugam in tigaie.Lasam sa se caleasca la foc potrivit. Sparanghelul il curatam in felul urmator:taiem partea alba si cu peeler legume curata aproape jumatate din...
Piftelute de dovlecei
Spalam dovleceii si ii taiem cubulete mici.Intr-o tigaie incalzim uleiul si catelul de usturoi zdrobit.Dupa ce s-a incalzit uleiul,scoateti usturoiul si adaugati dovleceii taiati.Lasati la foc potrivit,pana se rumenesc. Dupa ce s-au facut dovleceii,ii dati pe robot cu putina sare,oul si paina...
Vinete pe gratar cu sos verde
Punem tigaia la incins. Spalam vinetele, taiem extremitatile si taiem rondele de 3-4 mm si le punem pe gratar.....(eu am o tigaie,dar se coc bine si la gaz :D ) ) Pregatim sosul: Spalam si tocam patrunjelul marut si usturoiul il pisam (daca aveti robot de bucatarie puteti sa le dati si...