publicat la 09.08.2013
publicat la 09.08.2013
publicat la 16.07.2013
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Piept de pui aromat
Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se unge cu unt o tava. Restul de unt se amesteca cu usturoiul pisat, tarhonul tocat, partunjelul tocat, sare si piper. Pieptul de pui se desface in doua si se umple cu amestecul de unt, apoi se prinde cu scobitori. Într-o farfurie adâncă...
Pui cu cartofi la cuptor
Cartofii sa curata, se spala si se taie in sferturi, apoi se pun in tava. Pulpele se spala si se pun peste cartofii taiati impreuna cu aripioarele. Ciupercile se curata, se taie in sferturi,apoi se adauga in tava cu cartofii si bucatile de pui. Se pune sare, piper si cimbru, apoi se baga...
Pulpe de pui la cuptor pe pat de vinete si rosii
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se curata pulpele si se dau cu sare si piper. Vinetele si rosiile mari se taie in cubulete, rosiile cherry in jumatati si usturoiul curatat in feliute. Se amesteca rosiile, vinetele si usturoiul, apoi se adauga sare, piper, cimbru si ulei . Se...
Mancare de mazare cu pui
Am preparat reteta de Mancare de mazare cu pui astfel: Se incing 3-4 linguri de ulei intr-o tigaie si se rumenesc ciocanelele de pui. Cand au prins o culoare placuta, aurie se scot din tigaie pe un platou. Ceapa se taie marunt si se caleste in acelasi ulei unde am prajit ciocanelele....
Reteta simpla si delicioasa de tocanita de ciuperci cu pui si smantana
Preparare Reteta simpla si delicioasa de tocanita de ciuperci cu pui si smantana Bucatile de pui se spala, se curata, se usuca cu servetele de bucatarie si se da cu sare. Intr-o tigaie se pune ulei la incins, apoi se prajesc pe toate partile. Se scot si se lasa deoparte...
Dovlecei si ardei umpluti
Dovleceii se spala bine, se sterg, apoi se taie in cate 3 bucati fiecare(daca sunt destul de mari).Cu o lingurita se scobesc. Ardeii se taie capacelele de la cotor si se curata de seminte. Orezul se spala si se pune intr-o craticioara cu apa si putina sare cat sa il acopere si...
Pui aromat
Se spala puiul si se pune la prajit in 1/2 pachet margarina. Intre timp se amesteca intr-un castron ceapa taiata marunt, cu usturoiul tocat marunt, cu ketchupul, sosul de chili, otetul, zaharul si se amesteca bine. Dupa ce s-a prajit frumos pe toate partile se adauga amestecul din castron....
Varza la cuptor cu ciocanele
Varza se taie fideluta, apoi se freaca cu sare si sare de lamaie(dupa gust). Ciocanelele se curata, se spala bine, apoi se lasa la scurs. Intr-o cratita se pune uleiul la incins apoi punem varza la calit, pana se inmoaie putin. Se adauga piper dupa gust si bulionul. Ciocanelele se dau...
Pui la cuptor
Intr-o oala se pune apa la fiert, cu sare, cateva boabe de piper si 2 foi de dafin.Intre timp cat fierbe apa, se spala puii, se curata bine si se taie pe piept(vezi foto). Dupa ce apa a dat in clocot se pun puii la oparit pentru aproximativ 10 minute. Dupa care se scot pe o tava, se dau cu...
Mancare de telina cu afumatura si masline
Telina se taie felii potrivite care se prajesc in putin ulei. Afumatura se taie bucati si se prajeste in acelasi ulei in care s-a prajit telina. Maslinele se pun la scurs (daca sunt prea sarate se fierb putin). Ceapa se taie marunt, se caleste, apoi se adauga bulionul si putina apa. Se...
Mancare de cartofi cu pipotele de pui
Se curata cartofii, se taie cuburi potrivite si se pun la fiert. Pipotelele se curata, se spala si se pun la fiert cu 1 lingurita delikat de legume. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit. Cand capata culoarea aramie se adauga bulionul impreuna cu un polonic de supa de la...
Rulada din piept de curcan cu ciuperci si cascaval
Pieptul de curcan dezosat se taie transversal ca sa fie mai subtire, apoi se pune o folie de plastic deasupra si se bate putin. Se unge cu putin unt si se da cu sare, piper si cimbru, apoi se ruleza si se baga la frigider pana este gata umplutura. Se taie carnatii si ciupercile feliute,...
Cuburi de porc in sos dulce-acrisor
Se taie carnea in cuburi nici mari, nici mici. Legumele se spala si se sterg. Se toaca marunt ceapa si ardeii, iar rosiile se lasa intregi. Intr-o tigaie se pune uleiul, iar cand s-a incins adaugam ceapa si ardeii. Se calesc la foc redus 2 minute, apoi adaugam cuburile de carne. Se...
Piept de curcan si legume la tigaie cu usturoi
Pieptul de curcan se spala, scurge de apa si se taie feliute subtiri. Morcovii se curata si se spala bine impreuna cu conopida si brocoli, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte se scot pe un platou. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune la...
Fasole cu ciolan afumat
Ciolanul afumat l-am oparit putin, ca sa ii mai iasa din gustul de fum, apoi l-am dezosat si l-am taiat bucati. Ceapa am curat-o, am spalat-o, am taiat-o marunt, apoi pus-o la calit in ulei de masline. Cand s-a facut aurie am pus fasolea boabe cu tot cu sosul de tomate si bucatile de...
Pulpa de curcan la cuptor
Pulpele se pun la marinat de cu seara. se condimenteaza, se pun cativa catei de usturoi sfarmat, rozmarinul uscat, uleiul , vinul si putin sos de soia .Se pune intr-o punga si se lasa pana a doua zi. Intr-o tava se aseaza pulpa impreuna cu marinata din punga. Se adaugam rozmarin verde si...
Pui cu cartofi la cuptor
Se curata cartofii si se taie in felii grosute. Separat se face un amestec de ulei, verdeturi uscate, condimente , sare , piper si o capatana de usturoi tocat si se pun cartofii in aceasta compozitie si se amesteca bine. Pulpele se spala, se curata si se lasa deoparte pana facem...
Coasta de porc la cuptor
Coasta se portioneza si se aseaza intr-o tava. Intr-un castronel se amesteca uleiul de masline cu sare, piper, cimbru,usturoi pisat si patrunjel uscat.Cu acest amestec se unge bine coasta, apoi se baga la cuptor. Se lasa pana se rumenesc bine. I-am servit cu cartofi (taiati mari) prajiti...
Mancare de bame cu aripioare de pui
Apripile de pui se spala si se pun la prajit in uleiul de masline, apoi se scot pe o farfurie. In uleiul ramas se caleste ceapa tocata marunt. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cubulete mici. Dupa ce ceapa se caleste se adauga rosiile si se mai lasa sa scada putin. Dupa ce a mai...
Tocanita cu carne de porc
Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert cu un putina sare. Carnea se taie cubulete, se condimenteaza si se prajeste in 2-3 linguri de ulei, apoi se scoate intr-o cratita. In aceeasi tigaie unde s-a prajit carnea, se pune ceapa la calit. Dupa ce se caleste se adauga 1...
Mancare de pipote, inimioare si ficatei cu usturoi - Reteta gustoasa si economica
Cum se prepara Mancare de pipote, inimioare si ficatei cu usturoi - Reteta gustoasa si economica Pipotelele, inimioarele si ficatei se spala bine si se pun intr-o tigaie la prajit. Dupa ce s-au rumenit putin adaugam usturoiul pisat cu putina sare, lasam se se mai prajeasca putin apoi adaugam 2...
Sarmale in foi de vita
Frunzele de vita (de la saramura) se pun la desarat intr-un vas cu apa. Orezul se spala si se pune intr-o craticioara cu apa si putina sare cat sa il acopere si se pune pe foc.Cand da primul clocot se opreste si se lasa la racit. Ceapa se toaca si se caleste cu putin ulei, apoi adaugam...
Frigarui de pui
Se taie cubulete pieptul de pui, ciupercile felii, ardeiul si ceapa cubulete. Se pune pe fiecare bat piept de pui, ardei, ceapa si ciuperci in ordinea dorita pana pe umple batul. Se sareaza si pipereaza dupa gust si se pun pe gratarul incins. Noi le-am servit cu paine cu usturoi si salata...
Friptura de pui cu pilaf cu legume
Pulpele se curata, se spala bine si se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce se ia spuma se adauga 1 lg de delikat de gaina. Cand sunt pe jumatate fierte se pun intr-o tava peste care se pune un sos facut din supa in care au fiert pulpele,bulion,sare,piper,cimbru,usturoiul taiat feliute si...
Carne de vita inabusita
Carnea de vita se spala , se sterge bine de apa si se da cu sare si piper. Intr-o tigaie teflonata se pune untul la topit, se lasa sa se incinga bine apoi se pune carnea de vita. Se lasa sa se prajeasca bine pe ambele parti apoi se pune intr-o cratita peste care se pune grasimea ramasa si se...