publicat la 16.12.2024
publicat la 16.12.2024
publicat la 13.12.2024
Ești un artist, îți place să redecorezi, dar cei din familie se plâng tot mai des că descoperă obiecte pierdute în acvariul peștilor, cărți in frigider și tacâmuri în șifoier. Poate e timpul să îți temperezi un pic elanul artistic.
Bucataras.ro
[email protected]
Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători
Cum se prepara acest Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători: Preîncălzește cuptorul la 190 grade C. Tapetează cu hârtie de copt tava de la aragaz. Așază prima foaie de aluat foietaj în tavă. Pune crema de ciocolată și...
Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători
Cum se prepara acest Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători Pregătește aluatul după rețeta de aici . După ce a crescut suficient, scoate aluatul pe un blat de lucru uns cu foarte puțin ulei și împarte-l în două părți egale....
Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători
Cum se prepara Salata de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători: Pune ouăle la fiert într-o cratiță cu apă. Lasă-le până se fierb bine, apoi scoate-le și lasă-le la răcit. Pune carnea la fiert în apă rece, cu sare și spumează ori de...
Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase
Cum se prepara rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase: Într-un bol, pune untura și smântâna, amestecă puțin. Adaugă esența de vanilie, gălbenușurile, coaja de lămâie și amestecă bine. Adaugă făina, un praf de sare și amestecă...
Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios
Cum se prepara Prăjitura cu mac și portocale - Desert aromat și delicios: Tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă cu diametrul de 24 cm. Preîncălzește cuptorul la 160 grade C. Într-un bol, pune untul la temperatura camerei, un praf de sare și zahărul....
Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată
Cum se prepara Rulada de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată: Crestează carnea până la margine, dar fără să o tai de tot, astfel încât să obții o foaie uniformă, potrivită pentru a fi rulată. Condimenteaz-o cu sare, piper,...
Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect
Cum se prepara acest Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect Prepară aluatul de pizza după rețeta de aici . Tapetează cu hârtie de copt o tavă. Taie cașcavalul în bucățele. Modelează aluatul sub formă de rulou și...
Cozonac pufos cu nucă și rahat - Rețeta tradițională de sărbători
Cum se prepara acest Cozonac pufos cu nucă și rahat - Rețeta tradițională de sărbători: Pregătește aluatul după rețeta de aici . Într-un bol, pune albușurile, un praf de sare și mixează-le foarte bine. Când capătă consistență și se albesc,...
Cookies cu umplutură de nutella - Fursecuri fragede și delicioase
Cum se prepara Cookies cu umplutură de nutella - Fursecuri fragede și delicioase: Tapetează cu hârtie de copt o tavă. Așază câte o linguriță de nutella, formând 10 grămăjoare, apoi pune tava la congelator pentru a se întări. Într-un bol, pune untul,...
Turtă dulce - Deliciul aromat al sărbătorilor
Cum se prepara Turta dulce - Deliciul aromat al sărbătorilor: Într-o cratiță mică, pune la încălzit laptele, mierea, untul și zahărul brun. Lasă pe foc până se topesc ingredientele. Într-un vas, pune făina, adaugă praful de copt, condimentele,...
Covrigei fragezi cu telemea - Gustul copilăriei într-o rețetă ușoară și rapidă
Cum se prepara acesti Covrigei fragezi cu telemea - Gustul copilăriei într-o rețetă ușoară și rapidă: Într-un bol, pune untul tăiat cuburi, făina, un praf de sare. Frământă până obții un aluat nisipos, apoi adaugă brânza rasă, un gălbenuș de...
Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas
Cum se prepara acest Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas: Încălzește ușor laptele într-o cratiță. Separat, într-un bol mic, pune drojdia uscată, 2 linguri de lapte călduț și o linguriță de zahăr. Amestecă puțin și lasă...
Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători
Cum se prepara acest Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători: Crestează ciolanul și pune-l într-o tavă de copt. Stropește-l cu puțin ulei, apoi condimentează-l pe toate părțile cu sare, piper, praf de usturoi, boia de ardei, cimbru uscat....
Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce
Cum se prepara Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce: Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz. Încălzește laptele într-o crăticioară, adaugă untul și puțin zahăr, esențele și un praf de sare....
Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși
Cum se prepara acesti Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși Într-un bol, pune nutella și oul și mixează foarte bine. Adaugă făina și amestecă până obții un aluat omogen și dens. Modelează bile din aluat și așază-le în tavă de copt tapetată cu...
Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic
Cum se prepara Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic: Într-un bol mare, pune făina, sarea, apa călduță și 3-4 linguri de ulei. Amestecă bine ingredientele, apoi răstoarnă aluatul pe blatul de lucru și frământă-l bine până devine omogen și elastic....
Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată
Cum se prepara Maioneza de casă - Rețeta cu reușită garantată Pune gălbenușurile fierte într-un bol adânc și presează-le bine cu o furculiță ca să se fărâmițeze. Adaugă cele două gălbenușuri crude și o linguriță de muștar, sare și amestecă puțin ca...
Cartofi evantai – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă
Cum se prepara acesti Cartofi evantai – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă: Spală bine cartofii și lasă-i în coajă. Crestează-i în felii subțiri (aproximativ 3-4 mm) fără să tai până jos, astfel...
Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă
Cum se prepara aceste Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă: Preîncălzește cuptorul la 170 grade C. Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz. Într-un bol mare, amestecă făina cu drojdia uscată. Fă un locaș...
Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat
Cum se prepara aceste Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat: Preîncălzește cuptorul la 190 grade C. Tapetează cu hârtie de copt o tavă mare. Scoate cotorul de la mere, apoi feliază-le la grosime de 1 cm. Amestecă zahărul cu scorțișoara....
Plăcintă grecească cu oregano și mentă - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit
Cum se prepara Plăcinta grecească cu oregano și mentă - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit: Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Tapetează cu hârtie de copt o tavă. Într-un bol, pune brânza fărămițată, adaugă cele 2 ouă, iaurtul...
Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă
Cum se prepara acest Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă: Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Tapetează cu hârtie de copt o formă rotundă de tort, cu diametrul de 24 cm. Într-un bol mare, sparge cele 4 ouă, adaugă un...
Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă
Cum se prepara Salata caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă: Pune mixul de salată într-un bol. Taie câteva roșii cherry, feliază subțire ceapă roșie și pune-le peste salată. Adaugă câteva măsline. Taie lipiile în...
Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos
Cum se prepara Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos: Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt (dimensiune 20 x 30 cm). Într-un bol mare, sparge cele două ouă, adaugă un praf de sare, 7 linguri de zahăr, esență...
Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat
Cum se prepara Rețeta de chec de post – Desert pufos și aromat: Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Tapetează cu hârtie de copt o tavă de chec. Într-un bol mare, amestecă făina, un praf de sare, zahărul și praful de copt. Adaugă apa minerală,...
Minciunele crocante de post - Rețeta simplă și gustoasă
Cum se prepara aceste Minciunele crocante de post - Rețeta simplă și gustoasă: Într-un bol mare, amestecă făina cu un praf de sare, praful de copt și zahărul. Adaugă laptele de migdale și apa minerală, apoi esența de vanilie și de portocale. Amestecă ușor, apoi scoate...
Sote de ciuperci cu mămăligă - Rețeta gustoasă de post
Cum se prepara acest Sote de ciuperci cu mămăligă - Rețeta gustoasă de post: Pune la fiert apa cu sare. Când începe să fiarbă, toarnă mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel pentru a evita formarea cocoloașelor. Redu focul la mic și lasă...
Clătite de post - Rețeta simplă pentru un desert delicios
Cum se prepara Clătite de post - Rețeta simplă pentru un desert delicios Într-un bol mare, cerne făina, adaugă un praf de sare, zahărul și pe cel vanilat. Amestecă ușor, apoi toarnă laptele amestecând continuu. Încorporează și uleiul și lasă compoziția...
Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană
Cum se prepara aceste Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană: Cerne făina într-un bol mare și adaugă drojdia uscată. Amestecă ușor, apoi adaugă coajă rasă de lămâie și un praf de sare. Încălzește laptele de migdale într-o cratiță,...
Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare
Cum se prepara Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare Pune apa într-o oală mare și adaugă sarea. Pune oala pe foc mediu și așteaptă până când apa începe să fiarbă. După ce fierbe, redu focul la mic. Începe...