Laptele se fierbe si se lasa la racit pana putem tine degetul in el. Se toarna in borcane. Eu am folosit borcan de 800 . Iaurtul se amesteca cu 2-3 linguri de lapte si se pune cate 2 linguri peste laptele din borcan si se amesteca.
Se acopera cu prosoape si se lasa la caldura in...
MOD DE PREPARARE
Blat: Ouale intregi se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul . Adaugam uleiul si mixam bine , la final adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu spatula de sus in jos. Punem compozitia in tava(20x30)cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc...
Pieptul de pui il feliem , feliem si cascavalul , sunca o taiem bucati in functie de lungimea pieptului de pui.
Pieptul de pui il batem , il condimentam cu sare , curry si praf de usturoi. Punem felie de sunca , cascaval si rulam, apoi intindem aluatul foietaj si taiem patrate. Punem ruloul de...
Pastele se fierb instructiunilor de pe ambalaj, punem apa la clocotit cu sare, cand clocoteste punem pastele si fierbem 8 minute. (Asa scria pe ambalajul lor). Le trecem pe sub jet de apa rece si le lasam la scurs.
Sos: uleiul il incingem, sunca o taiem cubulete si o punem in ulei putin, apoi...
Blat: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, adaugam galbenusurile frecate cu uleiul. Adaugam nuca macinata si amestecam cu o spatula, la final adaugam faina amaestecata cu praful de copt si omogenizam. Punem in tava(20x30) cu hartie de copt...
Bucatile de peste se sareaza si se pun intr-o strecuratoare. Fulgii de porumb se marunteaza. Ouale le batem cu fruculita si cu un praf de sare.
In prima faza facem cu pesmet. Dam cateva bucati de peste prin faina, apoi prin ou , apoi prin pesmet si il punem la prajit.
Cateva bucati le facem...
Aluatul foietaj il impartim in doua. Intindem fiecare bucata si punem la copt in tava de (30x35), pe hartie de copt, la foc potrivit pana se rumenesc foile si se lasa la racit.
Crema : Galbenusurile le frecam cu zaharul si cu esenta de vanilie , turnam 400 ml lapte pe rand si amestecam , apoi...
Topim untul si il lasam la racit. Separam ouale, galbenusurile le frecam cu zaharul si esenta de vanilie. Turnam utul topit si omogenizam , apoi adaugam si faina si iarasi omogenizam.Adaugam laptele pe rand si amestecam, pana se omogenizeaza.Se bat albusurile spuma cu praful de sare , iar apoi le...
Punem putin ulei in tava. Pieptul de pui si cotletul de porc taiem felii, crestam pe mijloc si punem slaninuta.
Cartofii se curata , se spala si se taie .
Se aseaza in tava . Carnea o condimentam cu sare , piper, boia si curry. Iar cartofii cu sare, boia si rozmarin.Dam la cuptor la foc mai...
Faina se pune in castron si sarea. Drojdia se dizolva in putin apa calduta si se pune peste faina. Adaugam apa pe rand , pana obtinem un aluat ce poate fi intins.La final punem uleiul , framantam pana se incorporeaza si se lasa la dospit 30-40 min.
Sos: Apa cu pasta de rosii se amesteca si...
Cele 8 linguri de zahar le punem la topit , avand grija sa nu se arda. Apoi punem untul , lasam pana se topeste. Ouale de freaca bine cu cele 3 linguri de zahar si se toarna peste caramel, amestecand continuu. Adaugam si nuca macinata si lasam sa se ingroase putin.
ASAMBLARE:
Punem...
Ouale se fierb . Se curata de coaja, se taie in doua si se scot galbenusurile.
Branza se amesteca cu smantana si se pune la blender. se condimenteaza cu sare si boia.
Se pune crema de branza in jumatatile de ou.
Blat cacao: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, punem zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei , iar la final adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Amestecam de jos in sus si punem in tava(20x30) cu hartie de copt. Dam la cuptorul...
Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa.Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30 -40 min. Se...
Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei, apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa. Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30-40 min. Se...
Albusurile se bat spum cu praful se sare, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu uleiul , iar la sfarasit faina amestecata cu praful de copt.
La fel se procedeaza si cu blatul maro , doar ca la sfarasit adaugam faina amestecata cu praful de copt si...
Se pun 300 ml lapte la foc cu zahar. Cu restul de lapte dizolvam amidonul . Cand laptele clocoteste, turnam amidonul amestecand continuu pana se ingroasa. Luam din compozitie cateva linguri si amestecam cu ciocolata rasa, In forme punem budinca alba , budinca cu ciocolata, budinca alba si lasam...
Spanacul il tocam. Punem la incins uleiul si adaugam usturoiul pisat sa se caleasca cateva secunde, adaugam faina, omogenizam , punem spanacul si adaugam laptele. Se lasa la fiert 20-25 min la foc mic cat sa fiarba si sa se ingroase si condimentam cu sare.
Mamaliga: Punem apa cu sare la...
Iaurtul se amesteca cu zaharul, Se bate frisca si se incorporeaza in iaurt
Hidratam gelatina cu 3 linguri de apa , apoi o dizolvam la microunde si o punem peste compozitie. Omogenizam, punem in forme si dam la frigider
Bezea:
Albusurile se bat spuma cu praful de sare , pana cand putem intoarce castronul, iar albusurile nu cad.Acum adaugam zaharul treptat, mixand continuu. Vom mixa pana cand albusurile sunt la fel de ferme ca si inainte de a adauga zaharul.
Punem foaie de copt intr-o forma de chec, turnam...
Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe confiate
Rupem biscuitii bucati , ii sfaramam.
Apa cu zaharul si cu untul se pun pe foc pana se topeste untul si da in clocot . Se adauga biscuitii sfaramati , se omogenizeaza, se adauga fructele confiate, esenta de rom si cacaoa. Se amesteca si se mai...
Punem visinile din visinata la scurs, si pregatim bilutele.
Apa cu zaharul si cu untul se pun pe foc pana se topeste untul si da in clocot . Se adauga biscuitii macinati , se omogenizeaza, se adauga esenta de rom si cacaoa.
Se amesteca si se mai lasa 2-3 min apoi se lasa la racorit.
Luam...
Zaharul se amesteca cu apa si se carmelizeaza la foc mic. Trebuie sa fiti atenti sa nu il ardeti caci devine amar.
Se unge polonicul cu ulei si apoi cu lingura luam zahar si facem ce modele dorim,pe polonic.
Puiul se spala si s sterge cu un servet. Cartofii, morcovii se curata si se taie rondele, se pune putin ulei si se aseaza in tava. Se amesteca sarea, piperul, boiaua si praful de usturoi. Puiul se unge in interior, se condimenteaza si se umple cu o parte din legume si cu kaiserul taiat cubulete,...
Oul se bate. Bucatile de peste se sareaza. Uleiul se pune la incins. Pestele se da prin faina, ou, pesmet si se pune la prajit.
Smantana se amesteca cu catelul de usturoi pisat si castravete si se pune sare .
Ouale se bat cu furculita. Pestele se sareaza. Asezam pe o farfurie faina iar pe cealalta pesmetul. Punem uleiul la incins. Pestele se da prin faina, prin ou, prin pesmet si se prajeste.
Ardeiul se toaca si se pune la fiert cu orezul si apa, se pune sare si piper. Se fierbe cu capac la foc...
Pulpele fara piele se condimenteaza cu sare, piper, condiment tandoori, colorant , adaugam iaurtul si omogenizam. Lasam carnea la frigider cel putin 30 min.
Am pus carnea in tigaie si al lasat-o la foc mic cu capac pana aproape a scazut de tot , am luat capacul si am lasat-o la rumenit putin....
Ouale se spala si se pun la fiet cu apa , cat doriti sa fie de tari .
Apoi se scurg de apa , se pun pe ele frunzele spalate, se pun in ciorap si se leaga.
Prepararea vopselei : Intr-un vas se pune apa clocotita otetul si vopseaua lichida. Se pun ouale intre 3-5 min , in functie de culoarea...
Caspunile se spala si se taie felii si se pun in forme rotunde de mousse. Branza se amesteca bine cu zaharul si esenta de vanilie , pana obtinem o pasta fina. Se amesteca cu frisca batuta. Iar la final amestecam cu gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe ambalaj. Punem in forme si dam la...
Castravetii se spala si se taie cubulete(daca doriti puteti sa ii curatati si sa scoateti semintele), se pun in blender cu ulei de masile si catelul se usturoi si se paseaza.
Se adauga iaurtul , mararul si sare dupa gust. Se lasa la frigider 30 min si se serveste.
Iaurt de casa
Laptele se fierbe si se lasa la racit pana putem tine degetul in el. Se toarna in borcane. Eu am folosit borcan de 800 . Iaurtul se amesteca cu 2-3 linguri de lapte si se pune cate 2 linguri peste laptele din borcan si se amesteca. Se acopera cu prosoape si se lasa la caldura in...
Prajitura cu mousse de capsuni
MOD DE PREPARARE Blat: Ouale intregi se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul . Adaugam uleiul si mixam bine , la final adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu spatula de sus in jos. Punem compozitia in tava(20x30)cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc...
Rulouri de pui in foietaj
Pieptul de pui il feliem , feliem si cascavalul , sunca o taiem bucati in functie de lungimea pieptului de pui. Pieptul de pui il batem , il condimentam cu sare , curry si praf de usturoi. Punem felie de sunca , cascaval si rulam, apoi intindem aluatul foietaj si taiem patrate. Punem ruloul de...
Spaghete cu sos si sunca
Pastele se fierb instructiunilor de pe ambalaj, punem apa la clocotit cu sare, cand clocoteste punem pastele si fierbem 8 minute. (Asa scria pe ambalajul lor). Le trecem pe sub jet de apa rece si le lasam la scurs. Sos: uleiul il incingem, sunca o taiem cubulete si o punem in ulei putin, apoi...
Tort cu nuca
Blat: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, adaugam galbenusurile frecate cu uleiul. Adaugam nuca macinata si amestecam cu o spatula, la final adaugam faina amaestecata cu praful de copt si omogenizam. Punem in tava(20x30) cu hartie de copt...
Peste cod in 3 feluri
Bucatile de peste se sareaza si se pun intr-o strecuratoare. Fulgii de porumb se marunteaza. Ouale le batem cu fruculita si cu un praf de sare. In prima faza facem cu pesmet. Dam cateva bucati de peste prin faina, apoi prin ou , apoi prin pesmet si il punem la prajit. Cateva bucati le facem...
Cremes 2
Aluatul foietaj il impartim in doua. Intindem fiecare bucata si punem la copt in tava de (30x35), pe hartie de copt, la foc potrivit pana se rumenesc foile si se lasa la racit. Crema : Galbenusurile le frecam cu zaharul si cu esenta de vanilie , turnam 400 ml lapte pe rand si amestecam , apoi...
Prajitura "Desteapta"
Topim untul si il lasam la racit. Separam ouale, galbenusurile le frecam cu zaharul si esenta de vanilie. Turnam utul topit si omogenizam , apoi adaugam si faina si iarasi omogenizam.Adaugam laptele pe rand si amestecam, pana se omogenizeaza.Se bat albusurile spuma cu praful de sare , iar apoi le...
Cartofi cu cotlet si piept de pui
Punem putin ulei in tava. Pieptul de pui si cotletul de porc taiem felii, crestam pe mijloc si punem slaninuta. Cartofii se curata , se spala si se taie . Se aseaza in tava . Carnea o condimentam cu sare , piper, boia si curry. Iar cartofii cu sare, boia si rozmarin.Dam la cuptor la foc mai...
Pizza "Casei"
Faina se pune in castron si sarea. Drojdia se dizolva in putin apa calduta si se pune peste faina. Adaugam apa pe rand , pana obtinem un aluat ce poate fi intins.La final punem uleiul , framantam pana se incorporeaza si se lasa la dospit 30-40 min. Sos: Apa cu pasta de rosii se amesteca si...
Prajitura cu foi de napolitana si crema caramel
Cele 8 linguri de zahar le punem la topit , avand grija sa nu se arda. Apoi punem untul , lasam pana se topeste. Ouale de freaca bine cu cele 3 linguri de zahar si se toarna peste caramel, amestecand continuu. Adaugam si nuca macinata si lasam sa se ingroase putin. ASAMBLARE: Punem...
Oua umplute cu crema de branza
Ouale se fierb . Se curata de coaja, se taie in doua si se scot galbenusurile. Branza se amesteca cu smantana si se pune la blender. se condimenteaza cu sare si boia. Se pune crema de branza in jumatatile de ou.
Prajitura in 4 culori
Blat cacao: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, punem zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei , iar la final adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Amestecam de jos in sus si punem in tava(20x30) cu hartie de copt. Dam la cuptorul...
Krem a la Krem dubla
Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa.Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30 -40 min. Se...
Prajitura cu crema de vanilie
Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei, apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa. Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30-40 min. Se...
Prajitura la metru
Albusurile se bat spum cu praful se sare, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu uleiul , iar la sfarasit faina amestecata cu praful de copt. La fel se procedeaza si cu blatul maro , doar ca la sfarasit adaugam faina amestecata cu praful de copt si...
Budinca in doua culori
Se pun 300 ml lapte la foc cu zahar. Cu restul de lapte dizolvam amidonul . Cand laptele clocoteste, turnam amidonul amestecand continuu pana se ingroasa. Luam din compozitie cateva linguri si amestecam cu ciocolata rasa, In forme punem budinca alba , budinca cu ciocolata, budinca alba si lasam...
Spanac cu mamaliguta si ou ochi
Spanacul il tocam. Punem la incins uleiul si adaugam usturoiul pisat sa se caleasca cateva secunde, adaugam faina, omogenizam , punem spanacul si adaugam laptele. Se lasa la fiert 20-25 min la foc mic cat sa fiarba si sa se ingroase si condimentam cu sare. Mamaliga: Punem apa cu sare la...
Jeleu de iaurt cu frisca
Iaurtul se amesteca cu zaharul, Se bate frisca si se incorporeaza in iaurt Hidratam gelatina cu 3 linguri de apa , apoi o dizolvam la microunde si o punem peste compozitie. Omogenizam, punem in forme si dam la frigider
Tort de bezea
Bezea: Albusurile se bat spuma cu praful de sare , pana cand putem intoarce castronul, iar albusurile nu cad.Acum adaugam zaharul treptat, mixand continuu. Vom mixa pana cand albusurile sunt la fel de ferme ca si inainte de a adauga zaharul. Punem foaie de copt intr-o forma de chec, turnam...
Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe confiate
Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe confiate Rupem biscuitii bucati , ii sfaramam. Apa cu zaharul si cu untul se pun pe foc pana se topeste untul si da in clocot . Se adauga biscuitii sfaramati , se omogenizeaza, se adauga fructele confiate, esenta de rom si cacaoa. Se amesteca si se mai...
Bilute cu visine
Punem visinile din visinata la scurs, si pregatim bilutele. Apa cu zaharul si cu untul se pun pe foc pana se topeste untul si da in clocot . Se adauga biscuitii macinati , se omogenizeaza, se adauga esenta de rom si cacaoa. Se amesteca si se mai lasa 2-3 min apoi se lasa la racorit. Luam...
Cupola de zahar
Zaharul se amesteca cu apa si se carmelizeaza la foc mic. Trebuie sa fiti atenti sa nu il ardeti caci devine amar. Se unge polonicul cu ulei si apoi cu lingura luam zahar si facem ce modele dorim,pe polonic.
Pui umplut cu legume si kaiser
Puiul se spala si s sterge cu un servet. Cartofii, morcovii se curata si se taie rondele, se pune putin ulei si se aseaza in tava. Se amesteca sarea, piperul, boiaua si praful de usturoi. Puiul se unge in interior, se condimenteaza si se umple cu o parte din legume si cu kaiserul taiat cubulete,...
Crochete de peste
Oul se bate. Bucatile de peste se sareaza. Uleiul se pune la incins. Pestele se da prin faina, ou, pesmet si se pune la prajit. Smantana se amesteca cu catelul de usturoi pisat si castravete si se pune sare .
Peste cod pane cu orez
Ouale se bat cu furculita. Pestele se sareaza. Asezam pe o farfurie faina iar pe cealalta pesmetul. Punem uleiul la incins. Pestele se da prin faina, prin ou, prin pesmet si se prajeste. Ardeiul se toaca si se pune la fiert cu orezul si apa, se pune sare si piper. Se fierbe cu capac la foc...
Dovlecel umplut si pui tandoori
Pulpele fara piele se condimenteaza cu sare, piper, condiment tandoori, colorant , adaugam iaurtul si omogenizam. Lasam carnea la frigider cel putin 30 min. Am pus carnea in tigaie si al lasat-o la foc mic cu capac pana aproape a scazut de tot , am luat capacul si am lasat-o la rumenit putin....
Oua rosii
Ouale se spala si se pun la fiet cu apa , cat doriti sa fie de tari . Apoi se scurg de apa , se pun pe ele frunzele spalate, se pun in ciorap si se leaga. Prepararea vopselei : Intr-un vas se pune apa clocotita otetul si vopseaua lichida. Se pun ouale intre 3-5 min , in functie de culoarea...
Cheesecake cu capsuni
Caspunile se spala si se taie felii si se pun in forme rotunde de mousse. Branza se amesteca bine cu zaharul si esenta de vanilie , pana obtinem o pasta fina. Se amesteca cu frisca batuta. Iar la final amestecam cu gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe ambalaj. Punem in forme si dam la...
Supa crema de castraveti
Castravetii se spala si se taie cubulete(daca doriti puteti sa ii curatati si sa scoateti semintele), se pun in blender cu ulei de masile si catelul se usturoi si se paseaza. Se adauga iaurtul , mararul si sare dupa gust. Se lasa la frigider 30 min si se serveste.