Se amesteca untul cu laptele praf si cacaua pana cand dispar cocoloasele. Amestecul trebuie sa devina ca o pasta. Separat si face un sirop din zahar si 150 ml apa. Se pune la foc iute pana se leaga ca un sirop de dulceata. Se adauga esenta de vanilie si se amesteca bine cu compozitia pregatita...
Fructele se curata (merele nu le-am curatat) si se taie cubulete, dupa care se amesteca intr-un vas mai mare, se aseaza in boluri si se orneaza cu frisca.
Foarte simplu si bun, numai daca va place gustul amarui de grapfruit. Daca nu va place il puteti inlocui cu alt fruct.
Blatul :
Ouale se bat cu zaharul, se adauga iaurtul si uleiul treptat, sarea si cacao si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga faina pana aluatul are consistenta unei smanatani. Se pune la copt intr-o tava de 20 cmx30cm pana trece testul cu scobitoarea.
Crema : ...
Blatul :
Se bat ouale cu zaharul, dupa care se adauga iaurtul si uleiul treptat. Se adauga sarea, zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga faina cat sa se ingroase ca o smantana. Se da la cuptor si se coace pana trece testul cu scobitoarea.
Crema : ...
Se amesteca ingredientele si daca e prea groasa se poate adauga putina apa fierbinte. Se modeleaza bilute mici care se umplu cu visine din visinata. Se tavalesc bilutele prin nuca macinata sau nuca de cocos.
Pentru blat se amesteca ingredientele cu o lingura de lemn si se adauga faina pana se obtine un aluat ca la pandispan. Se pune la copt intr-o tava tapetata cu faina. Testul cu scobitoarea nu poate fi facut deoarece ramane putin mai moale din cauza gemului de zarzare. Stiti ca s-a copt cand se...
Mai intai se spala merele si se dau prin razatoarea mare, dupa care se pregateste aluatul astfel:
Se bat ouale cu mixerul si se adauga treptat zaharul, apoi se adauga laptele si uleiul intercalat. Se adauga sarea si zaharul vanilinat.
Se stinge praful de copt cu otel sau zeama...
Blatul :
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul. Se adauga treptat galbenusurile , zaharul vanilinat si sarea. Apoi se adauga praful de copt stins si faina pana se obtine un aluat de consistena smantanii. Aluatul astfel obtinut se coace intr-o tava rotunda unsa...
Miezul de nuca se usuca in cuptorul cu microunde si se sfarmiteaza, nu se macina.
Oul se freaca cu zaharul, se adauga untura la temperatura camerei, nucile si praful de copt stins cu bors sau zeama de lamaie. Se adauga borsul si faina pana se obtine un alauat care sa poata fi intins. ...
Ciocolata de casa
Se amesteca untul cu laptele praf si cacaua pana cand dispar cocoloasele. Amestecul trebuie sa devina ca o pasta. Separat si face un sirop din zahar si 150 ml apa. Se pune la foc iute pana se leaga ca un sirop de dulceata. Se adauga esenta de vanilie si se amesteca bine cu compozitia pregatita...
Salata de fructe
Fructele se curata (merele nu le-am curatat) si se taie cubulete, dupa care se amesteca intr-un vas mai mare, se aseaza in boluri si se orneaza cu frisca. Foarte simplu si bun, numai daca va place gustul amarui de grapfruit. Daca nu va place il puteti inlocui cu alt fruct.
Amandinele mele de casa
Blatul : Ouale se bat cu zaharul, se adauga iaurtul si uleiul treptat, sarea si cacao si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga faina pana aluatul are consistenta unei smanatani. Se pune la copt intr-o tava de 20 cmx30cm pana trece testul cu scobitoarea. Crema : ...
Prajitura cu crema de vanilie
Blatul : Se bat ouale cu zaharul, dupa care se adauga iaurtul si uleiul treptat. Se adauga sarea, zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga faina cat sa se ingroase ca o smantana. Se da la cuptor si se coace pana trece testul cu scobitoarea. Crema : ...
Bulgarasi de post
Se amesteca ingredientele si daca e prea groasa se poate adauga putina apa fierbinte. Se modeleaza bilute mici care se umplu cu visine din visinata. Se tavalesc bilutele prin nuca macinata sau nuca de cocos.
Negresa de post
Pentru blat se amesteca ingredientele cu o lingura de lemn si se adauga faina pana se obtine un aluat ca la pandispan. Se pune la copt intr-o tava tapetata cu faina. Testul cu scobitoarea nu poate fi facut deoarece ramane putin mai moale din cauza gemului de zarzare. Stiti ca s-a copt cand se...
Prajitura cu mere
Mai intai se spala merele si se dau prin razatoarea mare, dupa care se pregateste aluatul astfel: Se bat ouale cu mixerul si se adauga treptat zaharul, apoi se adauga laptele si uleiul intercalat. Se adauga sarea si zaharul vanilinat. Se stinge praful de copt cu otel sau zeama...
Tort glazurat
Blatul : Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul. Se adauga treptat galbenusurile , zaharul vanilinat si sarea. Apoi se adauga praful de copt stins si faina pana se obtine un aluat de consistena smantanii. Aluatul astfel obtinut se coace intr-o tava rotunda unsa...
Fursecuri cu untura si dulceata
Miezul de nuca se usuca in cuptorul cu microunde si se sfarmiteaza, nu se macina. Oul se freaca cu zaharul, se adauga untura la temperatura camerei, nucile si praful de copt stins cu bors sau zeama de lamaie. Se adauga borsul si faina pana se obtine un alauat care sa poata fi intins. ...