Pregateste siropul punand toate ingredientele la fiert intr-un ibric.
Din momentul in care a dat in clocot lasa la fiert 13-15 minute.
Opreste focul si acopera ibricul cu un capac.
Rupe foile de placinta cu mana, in bucatele mici , si aseaza-le intr-o tava de 20/28 cm , unsa cu ulei....
Intr-un bol micut amesteca drojdia cu laptele cald, o lingurita de zahar si 3-4 linguri faina.
Omogenizeaza si lasa la loc cald amestecul pana-si dubleaza volumul.
Pune faina intr-un vas mare, fa o gropita in mijloc si pune amestecul cu drojdie.
Adauga apa minerala, oul, iaurtul, restul...
Incepem cu pregatirea foilor.
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam spuma albusurile impreuna cu un varf de cutit sare, pana devine compozitia ca o spuma.
Adaugam zaharul, lingura cu lingura, mixand dupa fiecare adaugare.
Cand textura compozitiei e ferma si...
Reteta de preparare a papanasilor
Pregateste pentru inceput compozitia pentru papanasi.
Intr-un bol amesteca cu mana toate ingredientele.
Lasa deoparte pentru 25-30 minute.
Intr-un vas cu fund dublu topeste o lingura mare de unt. Cand e topit adauga pesmetul de biscuit (eu am pus cam...
Intr-un vas termorezistent puneti untul, ciocolata taiata bucatele si zaharul pudra.
Lasati la foc mic amestecand pana la omogenizare.
Lasati sa se raceasca, apoi adaugati vanilia si ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare.
Adaugati faina cernuta amestecata cu cacaua si praful de...
Simplu de tot!
Pui intr-un bol faina cernuta amestecata cu praful de copt, untul/margarina taiat/a cubulete, oul, extractul de vanilie,zaharul, sarea.
Amesteci cu mana pana obtii un aluat ferm, nelipicios. Daca e prea moale mai adaugi faina, daca e tare adaugi apa rece. La cantitatile din...
Intr-un bol pune ouale impreuna cu zaharul si mixeaza-le cateva minute.
Adauga apoi Rama mit Butter si mixeaza compozitia pana la omogenizare.
Adauga faina amestecata cu praful de copt, apa de portocal, zaharul vanilat, sarea si mixeaza totul un minut la viteza cea mai mica a...
Caramelizeaza 6 linguri de zahar pana capata culoarea chihlimbarului.
Stinge cu apa rece, da focul la mic si lasa pana se dilueaza caramelul in apa.Lasa la racit.
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare si adauga cele doua linguri zahar....
Incepe prepararea prajiturii cu pregatirea blatului.
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza albusurile cu putina sare , apoi adauga treptat zaharul mixand pana la diluarea completa.
Cand ai obtinut un amestec care la atingere formeaza tepi, adauga faina amestecata cu praful de copt,...
Mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul.
Nu te opri pana ce zaharul nu e diluat complet si ai obtinut un amestec spumos.
Separa albusurile de galbenusuri.
Adauga gabenusurile, unul cate unul, peste crema de unt si mixeaza.
In crema obtinuta adauga faina amestecata cu...
Am pus intr-un bol untul taiat cubulete, faina, oul si galbenusul, zaharul, sarea si zaharul vanilat.
Am omogenizat framantand cu mana toate ingredientele.
In functie de puterea de absorbtie a fainii poate fi necesar sa mai adaugati sau nu lapte rece sau faina.
Trebuie s-avem...
Mod de preparare tort diplomat cu caise, pere si ananas
Blat. Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu putina sare apoi adauga treptat zaharul.
Mixeaza pana la diluarea completa a cristalelor de zahar.
Adauga apoi galbenusurile si faina...
Aluat:
Amesteca intr-un bol ambele tipuri de faina, cu putina sare si untul taiat cubulete. Omogenizeaza cu mana adaugand oul si zaharul, framanta 1-2 minute. Daca este cazul mai adauga putina apa rece. Daca e prea moale mai pune putina faina. Trebuie sa obtii un aluat ferm, dar destul de...
Într-un bol amestecă bine cu un tel ouăle cu sarea şi zahărul.
Adaugă jumatate din cantitatea de făină, amestecă, adaugă jumătate din cantitatea de lapte, amestecă, adaugă restul de făină şi apoi restul de lapte şi omogenizează.
Încorporează şi apa...
Mod de pregatire Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort
Blaturi de nuca : Mixezi spuma albusurile cu un varf cutit sare. Cand ai obtinut o spuma pufoasa adaugi zaharul si mixezi in continuare pana se dilueaza complet cristalele de zahar. Adaugi nuca macinata si faina si...
Incepe prepararea cu pregatirea cojilor de tarte.
Pune in robot (monteaza un cutit) untul rece, impreuna cu zaharul, faina si sarea.
Porneste robotul si omogenizeaza totul.
Adauga oul si mai mixeaza timp de 2 minute, pana obtii un aluat omogen, ce se dezlipeste de peretii...
Cum se prepara Prajitura Bounty cu blat de cacao si crema de nuca de cocos
Blat
Mixeaza untul, lasat la temperatura camerei, cu zaharul, pana devine spuma.
Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare.
Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adauga in trei etape, peste...
Intr-un bol amesteca fructele cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul.
Distribuie amestecul in cele 5 forme de ceramica.
Unge formele de ceramica cu unt. Cu varful degetelor amesteca intru-un bol untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si sarea.
Cand ai obtinut un aluat...
Freaca untul pentru aluat impreuna cu zaharul si sarea pana obtii o spuma.
Adauga oul usor batut si bicarbonatul stins cu o lingura zeama de lamaie.
Adauga jumatate din cantitatea de faina si omogenizeaza amestecul.
Adauga si restul de faina, coaja de lamaie, si framanta cu mana pana...
Pune la fiert, la foc mic, apa impreuna cu untul si zaharul pudra.
Lasa pana se topeste untul.
Adauga faina si sarea, dintr-o singura miscare.
Amesteca energic, cu un tel, pana obtii un amestec omogen.
Lasa-l sa se raceasca.
Bate ouale cu o furculita.
In aluatul caldut adauga...
Blat:
Mixeaza spuma albusurile impreuna cu un praf de sare.
Adauga treptat zaharul mixand in continuare pana la diluarea completa.
Peste albusurile spuma cerne faina.
Adauga praful de copt si zeama de lamaie, apoi macul si nuca de cocos.
Omogenizeaza...
Intr-un bol pune faina cernuta, ouale, zaharul, sarea , coaja de lamaie, drojdia uscata , smantana si 1/2 din cantitatea de ulei. .
Omogenizeaza usor si incepe sa adaugi lapte cald. Framanta cu mana si adauga lapte doar atat cat sa obtii un aluat moale, nelipicios , elastic. Framanta timp...
Pune intr-un ibric la incalzit laptele si apa.
Incalzeste usor, opreste focul si adauga untul, 4-5 linguri de faina si drojdia proaspata.
Amesteca si lasa 10 minute la crescut.
Intr-un bol pune faina impreuna cu zaharul, sarea, drojdia uscata ,ouale si coaja rasa de lamaie....
Pune stafidele la inmuiat in putina apa fierbinte.
Grisul amesteca-l intr-un bol cu smantana si lasa-l timp de 30 minute.
Mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce zaharul e diluat si volumul amestecului se dubleaza.
Branza trece-o printr-o sita mare sau paseaz-o cu...
Incepem prepararea tortului pregatind un vas rotund, cu diametrul de 20 cm. (poate fi si o cratita, nu neaparat forma de tort). Il tapetam cu folie alimentara.
600 ml frisca lichida (daca nu e indulcita adaugam zahar dupa gust) o mixam bine pana obtinem o consistenta legata, pufoasa....
Blat
Mixeaza ouale impreuna cu zaharul si sarea timp de 10 minute, la viteza maxima. Trebuie ca amestecul sa-si dubleze volumul, zaharul sa se topeasca si consistenta spumei sa fie usoara, pufoasa.
Adauga ingredientele uscate, cernute, si omogenizeaza amestecand usor, usor cu o...
Într-un bol sparge ouăle. Adaugă zahărul, uleiul şi sarea şi mixează amestecul la viteza maximă pentru 2 minute.
Adaugă smântâna şi apa şi omogenizează.
La final adaugă faina şi mixează un minut.
Unge vasele in care vrei să prepari clafoutis...
Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza albusurile spuma cu sarea apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.
Freaca galbenusurile cu uleiul si apa. Adauga-le peste albusuri.
Adauga si faina cernuta cu cacaua si praful de copt...
Mixeaza intr-un bol ricotta/urda, impreuna cu zaharul si sarea, timp de 3 minute.
Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare. Vei obtine un amestec cremos.
Adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt . Omogenizeaza mixand totul la cea mai mica viteza a mixerului....
Blat.
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluarea completa.
Adauga galbenusurile amestecate cu uleiul, adauga faina cernuta si omogenizeaza totul amestecand usor, de jos in sus.
Tapeteaza o...
Placinta cu portocale
Pregateste siropul punand toate ingredientele la fiert intr-un ibric. Din momentul in care a dat in clocot lasa la fiert 13-15 minute. Opreste focul si acopera ibricul cu un capac. Rupe foile de placinta cu mana, in bucatele mici , si aseaza-le intr-o tava de 20/28 cm , unsa cu ulei....
Melci cu branza si mac
Intr-un bol micut amesteca drojdia cu laptele cald, o lingurita de zahar si 3-4 linguri faina. Omogenizeaza si lasa la loc cald amestecul pana-si dubleaza volumul. Pune faina intr-un vas mare, fa o gropita in mijloc si pune amestecul cu drojdie. Adauga apa minerala, oul, iaurtul, restul...
Prajitura Intercontinental
Incepem cu pregatirea foilor. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile impreuna cu un varf de cutit sare, pana devine compozitia ca o spuma. Adaugam zaharul, lingura cu lingura, mixand dupa fiecare adaugare. Cand textura compozitiei e ferma si...
Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir
Reteta de preparare a papanasilor Pregateste pentru inceput compozitia pentru papanasi. Intr-un bol amesteca cu mana toate ingredientele. Lasa deoparte pentru 25-30 minute. Intr-un vas cu fund dublu topeste o lingura mare de unt. Cand e topit adauga pesmetul de biscuit (eu am pus cam...
Fursecuri spritate, cu ciocolata
Intr-un vas termorezistent puneti untul, ciocolata taiata bucatele si zaharul pudra. Lasati la foc mic amestecand pana la omogenizare. Lasati sa se raceasca, apoi adaugati vanilia si ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare. Adaugati faina cernuta amestecata cu cacaua si praful de...
Biscuiti duo cu aroma de vanilie
Simplu de tot! Pui intr-un bol faina cernuta amestecata cu praful de copt, untul/margarina taiat/a cubulete, oul, extractul de vanilie,zaharul, sarea. Amesteci cu mana pana obtii un aluat ferm, nelipicios. Daca e prea moale mai adaugi faina, daca e tare adaugi apa rece. La cantitatile din...
Briose cu aroma de portocale si ciocolata
Intr-un bol pune ouale impreuna cu zaharul si mixeaza-le cateva minute. Adauga apoi Rama mit Butter si mixeaza compozitia pana la omogenizare. Adauga faina amestecata cu praful de copt, apa de portocal, zaharul vanilat, sarea si mixeaza totul un minut la viteza cea mai mica a...
In cautarea amandinei perfecte - reteta cu numarul 500
Caramelizeaza 6 linguri de zahar pana capata culoarea chihlimbarului. Stinge cu apa rece, da focul la mic si lasa pana se dilueaza caramelul in apa.Lasa la racit. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare si adauga cele doua linguri zahar....
Prajitura cu nuca, vanilie si cafea
Incepe prepararea prajiturii cu pregatirea blatului. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu putina sare , apoi adauga treptat zaharul mixand pana la diluarea completa. Cand ai obtinut un amestec care la atingere formeaza tepi, adauga faina amestecata cu praful de copt,...
Negresa cu ciocolata
Mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul. Nu te opri pana ce zaharul nu e diluat complet si ai obtinut un amestec spumos. Separa albusurile de galbenusuri. Adauga gabenusurile, unul cate unul, peste crema de unt si mixeaza. In crema obtinuta adauga faina amestecata cu...
Prajitura cu mere si foi din faina integrala
Am pus intr-un bol untul taiat cubulete, faina, oul si galbenusul, zaharul, sarea si zaharul vanilat. Am omogenizat framantand cu mana toate ingredientele. In functie de puterea de absorbtie a fainii poate fi necesar sa mai adaugati sau nu lapte rece sau faina. Trebuie s-avem...
Tort diplomat cu caise, pere si ananas
Mod de preparare tort diplomat cu caise, pere si ananas Blat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza pana la diluarea completa a cristalelor de zahar. Adauga apoi galbenusurile si faina...
Tarta cu mere, nuci si Amaretto
Aluat: Amesteca intr-un bol ambele tipuri de faina, cu putina sare si untul taiat cubulete. Omogenizeaza cu mana adaugand oul si zaharul, framanta 1-2 minute. Daca este cazul mai adauga putina apa rece. Daca e prea moale mai pune putina faina. Trebuie sa obtii un aluat ferm, dar destul de...
Clatite – reţetă de bază
Într-un bol amestecă bine cu un tel ouăle cu sarea şi zahărul. Adaugă jumatate din cantitatea de făină, amestecă, adaugă jumătate din cantitatea de lapte, amestecă, adaugă restul de făină şi apoi restul de lapte şi omogenizează. Încorporează şi apa...
Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort
Mod de pregatire Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort Blaturi de nuca : Mixezi spuma albusurile cu un varf cutit sare. Cand ai obtinut o spuma pufoasa adaugi zaharul si mixezi in continuare pana se dilueaza complet cristalele de zahar. Adaugi nuca macinata si faina si...
Mini tarte cu crema de branza, afine si bezea
Incepe prepararea cu pregatirea cojilor de tarte. Pune in robot (monteaza un cutit) untul rece, impreuna cu zaharul, faina si sarea. Porneste robotul si omogenizeaza totul. Adauga oul si mai mixeaza timp de 2 minute, pana obtii un aluat omogen, ce se dezlipeste de peretii...
Prajitura Bounty cu blat de cacao si crema de nuca de cocos
Cum se prepara Prajitura Bounty cu blat de cacao si crema de nuca de cocos Blat Mixeaza untul, lasat la temperatura camerei, cu zaharul, pana devine spuma. Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare. Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adauga in trei etape, peste...
Crumble cu afine, coacaze si zmeura
Intr-un bol amesteca fructele cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul. Distribuie amestecul in cele 5 forme de ceramica. Unge formele de ceramica cu unt. Cu varful degetelor amesteca intru-un bol untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si sarea. Cand ai obtinut un aluat...
Tarta cu afine si zmeura/Tarta cu fructe
Freaca untul pentru aluat impreuna cu zaharul si sarea pana obtii o spuma. Adauga oul usor batut si bicarbonatul stins cu o lingura zeama de lamaie. Adauga jumatate din cantitatea de faina si omogenizeaza amestecul. Adauga si restul de faina, coaja de lamaie, si framanta cu mana pana...
Profiterol
Pune la fiert, la foc mic, apa impreuna cu untul si zaharul pudra. Lasa pana se topeste untul. Adauga faina si sarea, dintr-o singura miscare. Amesteca energic, cu un tel, pana obtii un amestec omogen. Lasa-l sa se raceasca. Bate ouale cu o furculita. In aluatul caldut adauga...
Desert prajitura Tosca
Blat: Mixeaza spuma albusurile impreuna cu un praf de sare. Adauga treptat zaharul mixand in continuare pana la diluarea completa. Peste albusurile spuma cerne faina. Adauga praful de copt si zeama de lamaie, apoi macul si nuca de cocos. Omogenizeaza...
Placinte cu branza
Intr-un bol pune faina cernuta, ouale, zaharul, sarea , coaja de lamaie, drojdia uscata , smantana si 1/2 din cantitatea de ulei. . Omogenizeaza usor si incepe sa adaugi lapte cald. Framanta cu mana si adauga lapte doar atat cat sa obtii un aluat moale, nelipicios , elastic. Framanta timp...
Placinte trandafir cu branza si marar
Pune intr-un ibric la incalzit laptele si apa. Incalzeste usor, opreste focul si adauga untul, 4-5 linguri de faina si drojdia proaspata. Amesteca si lasa 10 minute la crescut. Intr-un bol pune faina impreuna cu zaharul, sarea, drojdia uscata ,ouale si coaja rasa de lamaie....
Запеканка -placinta ruseasca cu branza
Pune stafidele la inmuiat in putina apa fierbinte. Grisul amesteca-l intr-un bol cu smantana si lasa-l timp de 30 minute. Mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce zaharul e diluat si volumul amestecului se dubleaza. Branza trece-o printr-o sita mare sau paseaz-o cu...
Tort cu mure si ciocolata
Incepem prepararea tortului pregatind un vas rotund, cu diametrul de 20 cm. (poate fi si o cratita, nu neaparat forma de tort). Il tapetam cu folie alimentara. 600 ml frisca lichida (daca nu e indulcita adaugam zahar dupa gust) o mixam bine pana obtinem o consistenta legata, pufoasa....
Prajitura cu ciocolata si batoane Twix
Blat Mixeaza ouale impreuna cu zaharul si sarea timp de 10 minute, la viteza maxima. Trebuie ca amestecul sa-si dubleze volumul, zaharul sa se topeasca si consistenta spumei sa fie usoara, pufoasa. Adauga ingredientele uscate, cernute, si omogenizeaza amestecand usor, usor cu o...
Clafoutis cu visine
Într-un bol sparge ouăle. Adaugă zahărul, uleiul şi sarea şi mixează amestecul la viteza maximă pentru 2 minute. Adaugă smântâna şi apa şi omogenizează. La final adaugă faina şi mixează un minut. Unge vasele in care vrei să prepari clafoutis...
Tort amandina, cu afine
Blat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma cu sarea apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului. Freaca galbenusurile cu uleiul si apa. Adauga-le peste albusuri. Adauga si faina cernuta cu cacaua si praful de copt...
Plumcake cu ricotta/urda si lamaie
Mixeaza intr-un bol ricotta/urda, impreuna cu zaharul si sarea, timp de 3 minute. Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare. Vei obtine un amestec cremos. Adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt . Omogenizeaza mixand totul la cea mai mica viteza a mixerului....
Tort cu aroma de trandafir
Blat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluarea completa. Adauga galbenusurile amestecate cu uleiul, adauga faina cernuta si omogenizeaza totul amestecand usor, de jos in sus. Tapeteaza o...