publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Pizza cu humus
Pentru humus se pun in blender toate ingredientele, nautul scurs si clatit, avocado scoasa pulpa, usturoiul curatat, ulei, sare si zeama de lamaie dupa gust, pasta de susan, apoi se proceseaza pana rezulta humusul. Aluatul de pizza se pune pe tava de aragaz pe hartie de copt, se intinde pe...
Colacel dulce cu mac
Amestecam laptele caldut cu drojdia, 1 lingurita zahar, putina faina si lasam sa dospeasca. Rasturnam apoi in vasul cu faina cernuta, adaugam 3 oua batute cu sare, arome si restul de zahar. Framantam aluatul adaugand cate putin ulei cald apoi lasam sa creasca. Impartim apoi aluatul in bucati...
Paine cu lapte de cocos
Intr-un castron mai mare punem faina cernuta, sare, drojdia, ouale batute lapte si amestecam totul bine iar daca mai avem nevoie de lichid, adaugam putin lapte obisnuit sau apa calda. Framantam aluatul adaugand cate putin unt topit apoi acoperim vasul si lasam sa creasca. Dupa ce si-a dublat...
Pizza de carne tocata
Inr-un castron amestecam carnea cu sare, piper, usturoi bine pisat, verdeata taiata marunt, ou si pesmet. Dupa ce totul este omogenizat calim carnea in tigaie cu ulei. Dupa ce carnea s-a strans si s-a albit o rasturnam intr-o forma de tarta, nivelam suprafata, rasturnam rosiile pasate cu...
Pizza briosa
Intr-un castron punem faina,praful de copt,sare,cascaval,ceapa,rosii,si bacon,toate taiate marunt apoi amestecam usor;batem bine oul,adaugam laptele si completam cu apa pana obtinem o cana de lichid si incorporam in ingredientele solide Formele mici termorezistente sau forme de briose,le ungem...
Painici cu scortisoara
Frecam oul cu un 1/2lingurita sare,zahar,vanilie apoi rasturnam in vasul cu faina cernuta; drojdia inmuiata cu putin lapte caldut,amestecam totul bine,adaugam lapte cate putin,iar la sfarsit framantam aluatul adaugand unt topit; facem o sfera din aluat,acoperim si lasam sa creasca pana-si...
Paine cu tarate umpluta cu masline
Inmuiem drojdia intr-un castronel cu apa calduta,rasturnam in vasul cu faina si tarate amestecata,adaugam sarea,cate putin apa calda,amestecam cu mana iar cand aluatul a devenit lipicios,turnam cate putin ulei si framantam;acoperim vasul si lasam sa creasca pana-si dubleaza volumul;rupem din...
Paine cu lapte
Punem in cuva masinii ingredientele lichide lapte, apoi untul taiat cubulete, sare, zahar, faina si drojdia. Programam masina la treapta 1 iar dupa 1 si 1/2 ora scoatem painica rumena si frumoasa.
Colacel cu mac
Drojdia dizolvata cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar,o amestecam cu faina cernuta,ouale batute bine cu sare si restul de zahar,macul si cate putin lapte; cand aluatul a devenit lipicios,framantam adaugand cate putin unt topit; daca nu se mai lipeste de palme,acoperim vasul si lasam sa...
Painici umplute
Facem un aluat din faina,drojdie inmuiata cu putin lapte caldut,ou,sare,unt topit si daca mai e nevoie restul de lapte; framantam bine aluatul adaugand cate putin ulei iar cand nu se mai lipeste de palme,formam o sfera,o acoperim si o lasam sa creasca pana-si dubleaza volumul; pe masa...