Am prajit feliile de ciabatta in toaster pana cand s-au rumenit si le-am "mangaiat" cu usturoi, cat sa isi ia din minunata sa aroma.
Am taiat rosiile cubulete, le-am potrivit de sare si piper, am adaugat uleiul de masline si busuiocul si le-am lasat asa vreme de vreo cinci minute,...
Pentru inceput, taiem caisele in jumatate, scoatem samburii si punem in mijlocul fiecarei jumatati de caisa cate o bucatica se unt si o jumatate de lingura de zahar brun. Le aranjam frumos intr-o tava, pe hartie de copt si le dam la cuptor (la functia de grill daca aveti) pentru 5 minute sau pana...
Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 grade.
Intr-o craticioara cu fundul cat mai gros, punem untul, zaharul si siropul (eu am folosit sirop de artar, desi in reteta originala era prevazut golden syrup) si lasam pe aragaz la foc foarte mic, amestecand din cand in cand, pana cand untul...
Incepem prin a preincalzi cuptorul la 180 de grade si pregatim sosul:
Se pun toate ingredientele pentru sos intr-o craticioara si se pun pe aragaz la foc mic, amestecand incet, pana cand untul incepe sa se topeasca. Dupa ce untul este topit in totalitate, se da focul mai mare...
Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si zaharul. Separat se bate oul cu laptele, iar intr-o craticioara se pune untul la topit. Se adauga treptat oul batut cu lapte peste amestecul de faina, amestecand cu ajutorul unui tel in forma de para pana cand obtinem un aluat...
Lamaile se spala bine dupa care se sterg cu un prosop si se taie in cruce insa nu pana la capat, doar pe trei sferturi din lungime. Desfacem usor lamaia si punem in fiecare lamaie cate o lingurita de sare, dupa care o strangem in mana, pentru a-si recapata forma.
Punem un strat de sare pe...
Pentru a pregati acest mic dejun minunat avem nevoie de: doua vase Ramekin (sunt acele vase mici, rotunde, din ceramica sau portelan), doua rosii mari, bine coapte, doua oua, sare si piper dupa gust, busuioc pentru decor. Rosiile se scobesc cu ajutorul unei linguri si se curata bine de...
Pastele se fierb in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj. Daca va plac "al dente" puteti sa reduceti timpul de fierbere cu un minut, pe care il veti recupera la sfarsit.
In timp ce fierb pastele, pregatim sosul: intr-o tigaie...
Pentru inceput, am pregatit amestecul de condimente: piperul, ghimbirul, turmericul, boiaua, scortisoara, chimenul, sarea si sofranul - le-am amestecat pe toate intr-un castron si am tavalit prin ele pulpele de pui. Le-am lasat asa, sa se patrunda timp de vreo jumatate de ora.
Intr-o tigaie...
Pregatim supa vegetala fie din legume fie din concentrat si o lasam sa fiarba la foc mic. Eu nu am avut suficiente legume la indemana si nici concentrat vegetal asa ca am folosit concentrat de pui, insa in aceasta reteta fiind vorba de un risotto fara carne - are un gust mai bun cu supa de legume...
Bruschetta cu rosii cherry si busuioc
Am prajit feliile de ciabatta in toaster pana cand s-au rumenit si le-am "mangaiat" cu usturoi, cat sa isi ia din minunata sa aroma. Am taiat rosiile cubulete, le-am potrivit de sare si piper, am adaugat uleiul de masline si busuiocul si le-am lasat asa vreme de vreo cinci minute,...
Caise caramelizate servite cu crema de mascarpone, vanilie si miere
Pentru inceput, taiem caisele in jumatate, scoatem samburii si punem in mijlocul fiecarei jumatati de caisa cate o bucatica se unt si o jumatate de lingura de zahar brun. Le aranjam frumos intr-o tava, pe hartie de copt si le dam la cuptor (la functia de grill daca aveti) pentru 5 minute sau pana...
Brandy snaps
Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 grade. Intr-o craticioara cu fundul cat mai gros, punem untul, zaharul si siropul (eu am folosit sirop de artar, desi in reteta originala era prevazut golden syrup) si lasam pe aragaz la foc foarte mic, amestecand din cand in cand, pana cand untul...
Sticky toffee pudding
Incepem prin a preincalzi cuptorul la 180 de grade si pregatim sosul: Se pun toate ingredientele pentru sos intr-o craticioara si se pun pe aragaz la foc mic, amestecand incet, pana cand untul incepe sa se topeasca. Dupa ce untul este topit in totalitate, se da focul mai mare...
Pancakes cu afine
Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si zaharul. Separat se bate oul cu laptele, iar intr-o craticioara se pune untul la topit. Se adauga treptat oul batut cu lapte peste amestecul de faina, amestecand cu ajutorul unui tel in forma de para pana cand obtinem un aluat...
Lamai conservate (preserved lemons)
Lamaile se spala bine dupa care se sterg cu un prosop si se taie in cruce insa nu pana la capat, doar pe trei sferturi din lungime. Desfacem usor lamaia si punem in fiecare lamaie cate o lingurita de sare, dupa care o strangem in mana, pentru a-si recapata forma. Punem un strat de sare pe...
Oua in cuib de rosii
Pentru a pregati acest mic dejun minunat avem nevoie de: doua vase Ramekin (sunt acele vase mici, rotunde, din ceramica sau portelan), doua rosii mari, bine coapte, doua oua, sare si piper dupa gust, busuioc pentru decor. Rosiile se scobesc cu ajutorul unei linguri si se curata bine de...
Tagliatelle cu nuci si gorgonzola
Pastele se fierb in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj. Daca va plac "al dente" puteti sa reduceti timpul de fierbere cu un minut, pe care il veti recupera la sfarsit. In timp ce fierb pastele, pregatim sosul: intr-o tigaie...
Tajine de pui cu lamaie
Pentru inceput, am pregatit amestecul de condimente: piperul, ghimbirul, turmericul, boiaua, scortisoara, chimenul, sarea si sofranul - le-am amestecat pe toate intr-un castron si am tavalit prin ele pulpele de pui. Le-am lasat asa, sa se patrunda timp de vreo jumatate de ora. Intr-o tigaie...
Risotto cu sparanghel
Pregatim supa vegetala fie din legume fie din concentrat si o lasam sa fiarba la foc mic. Eu nu am avut suficiente legume la indemana si nici concentrat vegetal asa ca am folosit concentrat de pui, insa in aceasta reteta fiind vorba de un risotto fara carne - are un gust mai bun cu supa de legume...