Se scobesc cu grija cepele, miezule se toaca si se pune la calit cu ulei si putina apa, la care se adauga oregano, se adauga ardeii tocati, cand se inmoaie se adauga carnea, cu rabdare se amesteca pana se patrunde bine, se adauga rosiile si se lasa la calit pana se evapora apa.
Se separa...
1. Tocati legumele (ceapa, morcovi, patrunjelul/telina, ardei ) in cuburi mai mari.
2. Tocati rosiile decojite tot cubulete
3. Tocati rondele usturoiul.
4. Dupa ce in prealabil ati condimentat cozile de tauras, cu grija, ca il ustura :P ;) cu sare si piper, le dati prin faina, insa...
Rulada de curcan:
Pentru umplutura incepem sa calim ceapa tocata marunt in uleiul incins pana devine transparenta. Se adauga baconul taiat marunt, usturoiul strivit, cuisoarele si cimbrul. Se calesc pana baconul e rumen. Se adauga prunele si smochinele taiate fasii (dupa ce in prealabil au...
1. Am zdrobit intr-un mojar de lemn sare bruta si piper verde, foarte bine, cu care se presarat bine carnea. Intr-o tigaie incinsa cu ulei se pune bucata de carne sa se rumeneasca frumos pe toate partile. Se scoate dupa si se aseaza intr-o tava de cuptor si se presara cu ceapa taiata soldatei si...
Preparare sos bechamel:
Se topeste untul la foc mic, cand s-a topit am incorporat cele doua linguri de faina cu varf si am amestecat, luand de pe foc, pana cand faina s-a incorporat bine in unt. Pe urma am adaugat cate putin laptele, sa nu se faca cololoase, pana s-a incorporat foarte bine cu...
simplu e de preparat
delicios e de papat
si de ai si un vin bun
ia si pregateste-acum
ori intri la tine-n curte
si lasi gaini fara pulpe
ori puicute de poftesti
pulpele de le gasesti
ori te duci la...
Foaie ferde izma creata,
Astazi va invit la masa,
C-am calit, asa pe varza,
Piept tentant si fain de ratza
De la lucru de-am plecat,
Si prin piatza eu am dat,
Am ales si-am cumparat,
Doua verze, de tocat,
Fin,...
Ceapa umpluta, la cuptor
Se scobesc cu grija cepele, miezule se toaca si se pune la calit cu ulei si putina apa, la care se adauga oregano, se adauga ardeii tocati, cand se inmoaie se adauga carnea, cu rabdare se amesteca pana se patrunde bine, se adauga rosiile si se lasa la calit pana se evapora apa. Se separa...
Tocana spaniola din coada de taur (Rabo de toro)
1. Tocati legumele (ceapa, morcovi, patrunjelul/telina, ardei ) in cuburi mai mari. 2. Tocati rosiile decojite tot cubulete 3. Tocati rondele usturoiul. 4. Dupa ce in prealabil ati condimentat cozile de tauras, cu grija, ca il ustura :P ;) cu sare si piper, le dati prin faina, insa...
Rulada de curcan cu prune uscate, bacon si sos de mere cu unt
Rulada de curcan: Pentru umplutura incepem sa calim ceapa tocata marunt in uleiul incins pana devine transparenta. Se adauga baconul taiat marunt, usturoiul strivit, cuisoarele si cimbrul. Se calesc pana baconul e rumen. Se adauga prunele si smochinele taiate fasii (dupa ce in prealabil au...
Pulpa porc dulce-acrisoara
1. Am zdrobit intr-un mojar de lemn sare bruta si piper verde, foarte bine, cu care se presarat bine carnea. Intr-o tigaie incinsa cu ulei se pune bucata de carne sa se rumeneasca frumos pe toate partile. Se scoate dupa si se aseaza intr-o tava de cuptor si se presara cu ceapa taiata soldatei si...
Lasagna
Preparare sos bechamel: Se topeste untul la foc mic, cand s-a topit am incorporat cele doua linguri de faina cu varf si am amestecat, luand de pe foc, pana cand faina s-a incorporat bine in unt. Pe urma am adaugat cate putin laptele, sa nu se faca cololoase, pana s-a incorporat foarte bine cu...
Pulpe de pui ca la soare rumenite-n pat de sare
simplu e de preparat delicios e de papat si de ai si un vin bun ia si pregateste-acum ori intri la tine-n curte si lasi gaini fara pulpe ori puicute de poftesti pulpele de le gasesti ori te duci la...
Rata putin sugubeata, pus ala calit pe varza
Foaie ferde izma creata, Astazi va invit la masa, C-am calit, asa pe varza, Piept tentant si fain de ratza De la lucru de-am plecat, Si prin piatza eu am dat, Am ales si-am cumparat, Doua verze, de tocat, Fin,...