Tort fluture

de gaby_duceag in Torturi, 7 Noi 2009 | 9104 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6oua
  • 6linguri de zahar
  • 6linguri de faina
  • o lingurita praf copt
  • 500ml frisca
  • 300ml lapte rece
  • un plic creme ole vanilie
  • un plic creme ole  ciocolata
  • pt decor:kiwi,mere,figurine de ciocolata(mai reusite decat ale mele:))),fulgi de cereale,boabe de strugur
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort fluture:

-se bat spuma albusurile

se adauga pe rand cate o lingura zahar,se bate pana la topirea completa.

se adauga apoi galbenusurile unul cate unul amestecand usor dupa fiecare

se incorporeaza faina cernuta si amestecata cu praful de copt

se toarna intr-o forma de tort si se coace la foc mediu aprox 25min

 

cand s-a racit se taie in doua pe orizontala

-in doua boluri puneti cate 150ml lapte rece,250ml frisca vegetala,si cate un plic de crema(intr-unul cea de vanilie in celalat de ciocolata)

mixam bine

insiropam primul blat(aici siropul depinde de preferinte,eu am pus suc de ananas)punem crema de ciocolata,asezam cel de-al doilea blat si ornam cu crema de vanilie

taiem exact in doua pe lungime,rotim si distantam incat sa obtinem"aripioare":d

apoi,..decoram cu ce-avem prin bucatarie (nu cu boia de ardei,bineinteles:)))si cat ne permite  imaginatia:d.

 

luni,sotul meu implineste 37ani..si... acum ma gandeam...i-am facut tort in forma de fluture..

daca dupa treaba asta zboara din floare-n floare...:(

:d:)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fluture" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tot cu crema de lamaie, frisca si mure