publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.
Bucataras.ro
[email protected]
Paste cu sos alb si ciuperci
In tigaie adaugam untul si uleiul; cand incepe sa se topeasca untul, adaugam ceapa tocata, usturoiul tocat si ardeiul tocat marunt. Lasam sa se caleasca cca 2-3 min, cat sa devina translucida ceapa,adaugam ciupercile(eu am avut ciuperci d epadure care le-am curatat si fiert inainte)....
Paste cu smantana
Intr-o oala punem apa cu sare si cand incepe sa fiarba, adaugam pastele pe care le vom fierbe timpul scris instructiunilor de pe pachet. Le strecuram de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece. Intre timp pregatim sosul-in tigaie am adaugat baconul taiat felii, uleiul de masline si lasam...
Paine cu leurda
Leurda spalata bine o taiem bucati,adaugam intr-un vas mai inalt,apa si cu ajutorul blenderului de mana le mixam pana ce are consistenta unui sos mai gros. Cernem faina,adaugam sare,zaharul,le amestecam si facem o adancitura in mijloc, Adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calda,sosul de...
Paste carbonara
Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet, la 1 l de apa apa adaugam 1 lingurita sare si cand incepe sa fiarba, adaugam pastele. Intre timp pregatim sosul. Intr-o cratita mai inalta adaugam uleiul de masline si cand s-a incalzit, adaugam sunca taiata felii sau cubulete, lasam...
Paste cu sos de rosii si carnati
Intr-o oala punem apa cu sare si cand incepe sa fiarba, adaugam pastele sa fiarba cca 5 min. Prajim carnati taiati bucati, in cratita in care vom face pastele. Adaugam ceapa tocata marunt, condimente dupa gust, amestecam si lasam sa se caleasca impreuna pentru cca 10 min. Intre timp...
Paste cu sos de iepure
Incalzim uleiul si adaugam bucatile de iepure, le prajim pe ambele parti la foc moderat. Intre timp curatam legumele si le tocam marunt. Scoatem carnea intr-un bol acoperim cu un capac. Adaugam legumele in uleiul in care am prajit carnea, lasam sa se caleasca 2 min dupa care adaugam...
Paste cu ciuperci
Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet. Intr-o cratita calim putin ceapa cu usturoiul, adaugam ciupercile feliate si lasam sa se prajeasca cca 5 min, adaugam rosiile tocate marunt, o cana de apa in care am fiert pastele, potrivim de condimente dupa gust si lasam sa fiarba cca...
Paste umplute
Pastele le fierbem in apa cu sare 5 min, sa fie al dente. Le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece, le scoatem pe un servet de bucatarie si le tamponam pentru a elimina surplusul de apa. Intr-un ceaun, oala, calim ceapa cu morcovul dat prin razatoare, adaugam carnea tocata si...
Spaghete cu bacon si ardei
Fierbem spaghetele conform instructiunilor de pe pachet. Intr-o tigaie adaugam uleiul, cand s-a incalzit adaugam baconul si lasam sa se prajeasca cat sa se rumeneasca putin, adaugam ceapa tocata marunt, calim putin impreuna dupa care adaugam ardeiul tocat, sare, piper, oregano dupa gust,...
Paste cu ton si dovlecel
Punem apa si sare la fiert, intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele, lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj, Intr-o tigaie, calim usturoiul pisat in uleiul incalzit cca 1 min (avem grija sa nu se arda), apoi adaugam dovlecelul taiat felii subtiri, 1/2 cana apa. Lasam sa se...
Lasagna cu dovlecei
Intr-o tigaie, calim ceapa tocata in uleiul incalzit, adaugam morcovul dat prin razatoare, lasam sa se caleasca 2 -3 min impreuna. Dovlecelul il curatam si taiem cubulete, il adaugam peste morcovi, apoi o cana de apa, condimente dupa gust si lasam sa fiarba pana ce se inmoaie dovlecelul;...
Spaghete cu ficatei
Spalam bine pipotele si ficateii, le punem intr-o tigaie, cu apa cat sa le acopere, impreuna cu sare si piper. Dupa ce au fiert, le scurgem de apa, le clatim putin, dupa care le prajim in ulei incalzit. Intr-o oala, adaugam 3 linguri ulei de masline, ceapa si usturoiul tocat, punem pe foc,...
Lasagna cu carnati
Se taie ceapa, telina in cubulete mici, se caleste putin in untul topit, dupa care adaugam morcovul dat prin razatoare, amestecam si lasam 1 minut, apoi adaugam rosiile tocate cu tot cu sos, carnatii taiati felii (eu am adaugat doar1/2 din cantitate restul l-am adaugat mai spre final)...
Spaghete cu bacon
Fierbem spaghetele, conform instructiunilor de pe cutie. Intr-o tigaie, adaugam uleiul si, cand s-a incalzit, adaugam baconul, muschiul taiat felii si lasam sa se prajeasca, cat sa se rumeneasca putin, adaugam telemeaua taiata cuburi, condimente dupa gust. Amestecam si lasam cca. 2 minute,...
Lasagna cu mere
Spalam merele si le dam prin razatoare,le adaugam intr-o cratita,zaharul scortisoara si le calim putin,la final adaugam nuca macinata.lasam sa se raceasca. Intr-o oala punem apa cu sare si cand incepe sa fiarba adaugam foile de lasagna,lasam sa fiarba cca 4 min. Le scoatem pe masa avand...
Placinta cu paste si ghebe
Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt in putin ulei de masline,cand devine transparenta adaugam ardeii tocati marunt si lasam sa se caleasca impreuna cca 3 min dupa care adaugam ghebele,sardinele cu tot cu sos,rosiile tocate impreuna cu sucul,sare si piper dupa gust amestecam si lasam sa fiarba...
Pizza cu blat de spaghete
Spaghetele le fierbem in apa cu sare timpul indicat pe pachet.Le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa. Intr-un bol amestecam ouale cu laptele,sare,piper,adaugam branza si amestecam bine dupa care adaugam spaghetele si amestecam bine. Turnam amestecul intr-o tava unsa si tapetata...
Cuiburi de spaghete
Intr-o oala adaugam apa si sare punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam pastele,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj(cca 8 min). Le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece. Cu ajutorul unei furculite vom forma cuiburi lasand loc la mijloc, Adaugam ardeii(spalati...
Rulouri cu branza si leurda
Sosul de rosii -intr-o tigaie adaugam usutoiul tocat si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ceapa tocata si lasam sa se caleasca pana devine transparenta,adaugam rosiile tocate impreuna cu sucul,restul de ingrediente si lasam sa fiarba cateva min(cca 5 min).Adaugam sosul in tava unsa cu...
Tagliatelle cu leurda si sfecla
Pastele cu sfecla Sfecla o spalam, o taiem in bucati si o punem la fiert. Cand este fiarta o scurgem de apa, o curatam de coaja si o pisam cu blenderul. Intr-un bol adaugam faina, oul sfecla pisata si incepem sa framantam un aluat tare putin uscat. Intindem aluatul intr-o foaie...
Rulouri de lasagna
Intr-o oala punem apa cu sare la fiert si cand a inceput sa fiarba adaugam foile de lasagna(cate 3-4 foi) si le fierbem cca 4 min (sa fie al dente). Le scoatem intr-o strecuratoare, le trecem pe sub un jet de apa rece dupa care le intindem pe masa. Pregatim compozitia intr-o tigaie, calim...
Tagliatelle cu ciuperci
Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet, Ciupercile le curatam si le taiem felii, Intr-o tigaie adaugam putin ulei si cand s-a incalzit adaugam ciupercile,le lasam sa se prajeasca,adaugam sare si piper dupa gust, Lasam pe foc pana scade apa lasata de...
Spaghete cu pui si smantana
Fierbem spaghetele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet,se scurg de apa si se trec pe sub un jet de apa rece, Carnea de pui o spalam si o taiem cubulete, Intr-o tigaie prajim carnea in putin ulei,scoatem carnea intr-o farfurie si o acoperim, Calim ceapa in uleiul in care...
Lasagna cu branza
Sosul de rosii -adaugam uleiul in tigaie,adaugam ceapa tocata si lasam sa se caleasca putin,adaugam usturoiul pisat si rosiile zdrobite,condimentam cu sare si piper dupa gust,lasam la foc mic pana se formeaza ca un sos,la final punem busuiocul, Punem apa si sare intr-o cratita,cand fierbe apa...
Ravioli cu branza
Ouale le amestecam cu un praf de sare dupa care adaugam treptat faina, trebuie sa iasa o coca nelipicioasa (o invelim in folie alimentara si dam la frigider cca 30 min) UMPLUTURA-amestecam crema de branza cu ouale batute si faina (sare daca este nevoie) Impartim coca (oprim o bucata...
Gnocchi cu sos de rosii
Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii scurgem de apa,ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca. Cand s-au racit ii pisam, adaugam faina, sarea si oul. Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se ruleaza baghete la o grosime de...
Tagliatelle cu sos de ardei copti si rosii
Ardeii, rosiile si ardeiul iute se coc (eu le-am copt in cuptor) Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in 2 linguri de ulei. Cand ceapa devine transparenta se adauga rosiile taiate cubulete, sucul de rosii, ardeii curatati si taiati fasiii, ardeiul iute taiat cubulete, se adauga...
Spaghete cu dovlecel si morcovi
Intr-o tigaie calim ustuoiul dat prin razatoare, adaugam morcovii dati prin razatoare. Cand au lasat putina culoare se adauga dovleceii taiati fasii, Lasam pe foc pana se inmoaie dovlecelul amestecand. Spaghetele le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj. Adaugam sosul peste...
Spaghete cu peste
Prajim pestele dupa care il scoatem pe un servetel absorbant Curatam rosiile de coaja si le taiem cubulete Intr-o tigaie calim ceapa si adaugam usturoiul pisat, adaugam rosiile si dupa 5 min adaugam pestele taiat in bucati mici, Lasam sa fiarba cateva clocote si potrivim de sare si piper...
Lasagne
Sosul de carne - calim ceapa, morcovul, adaugam carnea si o lasam sa se caleasca cu ceapa, adaugam sucul de rosii, condimente si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand. Sosul bechamel -topim untul, adaugam faina si lasam cca 2 min amestecand continuu. Luam cratita de pe foc si adaugam...