publicat la 05.05.2012
publicat la 18.04.2012
publicat la 12.03.2012
Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!
Bucataras.ro
[email protected]
Supa crema de brocoli si dovlecel
Pasul 1: Am spalat bine legumele. Am taiat ceapa, morcovul, radacina de patrunjel si telina in bucati mici si le-am pus la fiert cu vreo 2 litri de apa, un pic de ulei de masline si un praf de sare. Cam dupa 20 minute am adaugat brocoli desfacut in floricele si spalat bine si dovlecelul...
Groszek ptysiowy - fulgi pufosi pentru supa
Pasul 1: Se pune apa la fiert si in ea se pune untul si un pic de sare. Cand untul e topit si apa fierbe se adauga faina si se amesteca bine cu un tel, sa nu ramana cocoloase. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se amesteca din cand in cand. Pasul 2: In aluatul caldut (aproape de temperatura...
Pate de masline
Se taie ceapa si usturoiul si se scoate miezul de la avocado. Se pun in robotul de bucatarie impreuna cu maslinele, sare (daca e cazul, depinde si de cat de sarate sunt maslinele) si un pic de ierburi uscate si se mixeaza pana devine o pasta tartinabila. Pofta buna si post gustos!
Pui cu para
Pasul 1: Am spalat pulpele si le-am pus intr-un vas yena impreuna cu ulei, sos soia, piper, o lingurita de ghimbir ras si ceapa taiata pestisori. Am pus totul la frigider pentru o ora. Pasul 2: Am dat la cuptor. Cam dupa 20 minute puiul era aproape gata. Am spalat para si am taiat-o felii...
Somon cu sos portocale si masline
Pasul 1: Am clatit somonul sub jet de apa rece, apoi l-am condimentat cu sare si piper. Miezul unei portocale l-am dat prin robotul de bucatarie impreuna cu ceapa curatata si taiata si un pic de ulei de masline. Am stors sucul de la cealalta portocala si de la lamaie si l-am amestecat cu sosul...
Pui si orez in nuca de cocos
Pasul 1: Puiul l-am taiat fasiute si l-am amestecat cu un pic de ulei de orez, sos de soia si piper. L-am dat la frigider. Doua maini dibace (adica ale lui, eu nu m-am incumetat) au taiat nuca in 2, asa cum puteti vedea in poze. Nucile de cocos au intr-o parte cam trei adancituri mai negricioase...
Inghetata cu unt de alune de casa
Pasul 1: Am inceput cu alunele, pentru ca dureaza un pic realizarea untului. Se pun alunele in vasul robotului de bucatarie (iese mai usor daca vasul este mai mic) si se mixeaza bine. Alunele vor fi macinate, dar inca uscate. Asa ca le desprindem de pe marginile vasului, amestecam si mixam...
Salata cu peste
Se taie ceapa si prazul, morcovul se da pe razatoare, iar ardelul de taie fidelute. Se scurg fasolele, pestele se scoate din conserve si sa marunteste. Se amesteca toate usor. Se adauga sare, ulei, otet sau lamaie dupa gust. Pofta buna!
Supa de sfecla cu pierogi umpluti cu varza si ciuperci
Pasul 1 : Am spalat legumele. Am curatat sfecla, morcovul si o ceapa, le-am taiat bucati mari si le-am pus la fiert cam cu un litru si jumatate de apa. Puteti pune si cateii de usturoi la fiert, eu insa i-am pus la sfarsit, zdrobiti. Varza si ciupercile le-am taiat si le-am tocat marunt la...
Tort de indragostiti
Pasul 1: Ciocolata se topeste la bain-marin si se lasa la racit. Ouale se bat bine cu zaharul circa 10 minute. Faina se cerne cate putin in compozitia de oua si se amesteca usor cu lingura. Se adauga si ciocolata topita. Omogenizam bine, apoi punem compozitia intr-o forma de tort tapetata cu...
Tagliatelle aromate de casa cu legume
Pasul 1: Am amestecat faina cu patrunjelul taiate marunt, am pus sare, ulei de masline si am inceput sa amestec adaugand apa putin cate putin, pana am obtinut un aluat elastic. L-am framantat bine si l-am intins pe suprafata de lucru (pudrata cu faina). Foaia trebuie sa iasa foarte subtire. Am...
Tortilla chips de casa
Pasul 1: Intr-un vas adanc se amesteca fainile cu sarea, se pune untul si se adauga putina apa si amestecam. Se tot adauga apa, pana aluatul va fi ca cel de paste/taitei. Apoi se rup bilute de aluat, se pun pe masa pudrata cu faina si se intind bine in foi foarte subtiri (cum cum sunt...
Sos de vinete, iaurt si usturoi
Pasul 1: Vinetele se inteapa cu furculita si se coc 45 de minute in cuptorul incins, la temperatura de 190 grade. Din cand in cand se invart de pe o parte pe alta. Cand sunt gata, se scot si se lasa cateva minute la racit. Apoi se taie in 2 si li se scoate miezul. Pasul 2: Intr-o tigaie se...
Mancare rapida de post cu muguri de fasole, ardei si tofu
Pasul 1: Am taiat ardeii si rosia fasii, ceapa pestisori, iar tofu in cubulete. Le-am pus in wok-ul in care am incins putin ulei si am amestecat mereu pana au inceput sa se inmoaie putin. Pasul 2: Am adaugat si mugurii de fasole, mazare si linte si o lingurita de zahar brun. Am continuat sa...
Ciuperci umplute picante si piure cu broccoli
Pasul 1: Carnea am taiat-o marunt si am amestecat-o bine cu ulei, chili, sare, piper si busuioc verde taiat marunt. Ciupercile le-am spalat si le-am scos coditele (o parte din codite se pot taia marunt si adauga la compozitie, iar restul se pot pune printre ciuperci in tava). Am umplut generos...
Painici cu miez pufos si crusta de sare grunjoasa, chimen si coriandru
Pasul 1: Intr-un vas adanc se cerne faina, iar in mijlocul ei se face o gaura in care se pun laptele caldut, zaharul si drojdia sfaramata. Se amesteca usor (doar laptele cu drojdia si zaharul) si se lasa sa fermenteze cam 10-15 minute. Pasul 2: Se dauga si cele doua oua intregi batute cu...
pui cu garnitura de sparanghel si morcov
Pasul 1: Pulpele se pun la marinat cu ulei, ierburi de provence si sare. Morcovul se pune la fiert cu un pic de sare. Cand se inmoaie un pic (il incercam cu furculita), il scoatem si il lasam la racit. Pasul 2: Puiul cu tot cu ulei se prajeste pe ambele parti, de preferinta intr-o tigaie de...
Varza cu mere, pui oriental si sos cu scortisoara - dulce si aromat
Pasul 1 : Am pus pulpele ( cam cu o ora inainte) intr-un vas adanc, le-am amestecat cu ulei de orez , praf de curcuma, curry si sare. Orezul l-am pus la fiert cu putina sare in apa care deja clocotea. Cel brun fierbe in cam jumatate de ora de aceea e bine sa il puneti de la inceput la...
Sfecla aromata umpluta cu fasole, telina si ananas
Pasul 1: Sfeclele se spala bine si se pun la fiert intregi. Noi fiind mai lacomi am vrut sfecle mai mari, dar cele mai mititele nu va testeaza rabdarea (cele mari le-am fiert mai bine de o ora). Intre timp pregatim “umplutura”, amestecand intr-un bol fasolele rosii cu mugurii de...
Pierogi cu branza dulce si fructe
Pasul 1: Pe o suprafata se cerne faina, se face o gaura la mijloc si se pun in ea uleiul, sarea si apa aproape fierbinte. Se amesteca intai cu alingura, iar apoi cand se mai raceste, se poate framanta. Se va obtine un aluat elastic. Nu exagerati cu framantatul pentru ca incepe sa se...
Muffins (briose) cu miere si albinute din martipan
Pasul 1: Cuptorul se incalzeste la 180 grade. Formele pentru briose se ung cu unt si faina. Biscuitii se sfarma (eu i-am facut praf :) la rasnita de cafea) si se amesteca intr-un vas adanc impreuna cu faina, praful de budinca, praful de copt, bicarbonatul si sarea. In alt vas oul se bate...
Martipan
Paul 1 : Pentru ca nu am avut faina de migdale, am dat prin rasnita de cafea fulgi de migdale cu cate un pic de faina la fiecare macinare (asta pentru ca migdalele sunt un pic uleioase, iar faina poate deveni ca o pasta in loc de praf). Odata faina "facuta", putem trece la realizarea...
Supa alba cu carnati si ciuperci (bialy zurek)
Pasul 1: Ouale se pun la fiert intr-o cratita. In alta cratita se pun ciupercile spalate, 2 catei de usturoi curatati si o ceapa curatata si taiata in 4, impreuna cu 3 pahare de apa. Cand incep sa clocoteasca, se adauga si cei doi carnati pe care i-am intepat din loc in loc cu furculita. Se...
Peste cu sos de smantana si rom
Pasul 1: Se pune intr-un vas apa cu un pic de sare si ulei de masline la fiert (pentru spaghete). Cum pestele l-am cumparat gata curatat, trecem la prepararea lui. Intr-un castron am batut un ou cu un pic de sare si condimente si am uns bine pestele cu el. Pe o farfurie mare am pus migdalele...