publicat la 24.09.2014
publicat la 14.08.2014
publicat la 07.08.2014
Noptile tale de insomnie se vor termina curand. Sigur e posibil ca leacul sa fie mai rau decat boala, dar nu conteaza. Te va intepa o musca dintr-o specie ciudata, necunoscuta. Asta te va face sa te imbraci numai in roz bombon si bleu ciel. Vei observa poate ca oamenii rad dar nu-ti va pasa prea mult.
Bucataras.ro
[email protected]
Oreo Cheesecake
Pisati biscuitii cu fundul unui pahar si amestecati cu untul topit. Cel mai bine amestecati cu mana, este foarte usor si rapid. Asezati amestecul obtinut pe fundul unei tavi cu peretii rabatabili si lasati la rece. Apoi, amestecati ricotta cu ciocolata tartinabila si 200 ml de frisca lichida...
Quiche cu mazare, rucola si Brie
Pentru aluat trebuie sa amestecati foarte bine, folosind ambele maini, faina cu untul si sarea, pana obtineti un aluat faramicios cu aspectul unui pesmet grunjos. Procedeul dureaza cam 5-6 minute. Adaugati apoi laptelerece si amestecati bine de tot, pana obtineti un aluat compact care nu se...
Pulpa de curcan pe pat de ardei in 3 culori
Incingeti cuptorul la 190 grade si ocupati-va de curcan. Condimentati carnea cu chimion, curry, sare de mare, piper, boabe de mustar si asezati-o intr-o tava termorezistenta. Tunati apoi in tava vinul, iar daca o doriti mai frageda si putina apa. Acoperiti pulpa cu felii de bacon si...
Cheesecake cu zmeura
Pisati biscutii pe rand cu fundul unui pahar si amestecati cu untul pana se incorporeaza. Nu va sfiiti sa folositi mana pentru ca asa este cel mai usor! Tapetati fundul unei tavi cu pereti rabatabili cu amestecul obtinut si introduceti la frigider. Intre timp ne apucam de crema. Amestecati...
Tarta cu somon si andive
Pentru aluat trebuie sa amestecati foarte bine, folosind ambele maini, faina cu untul si sarea, pana obtineti un aluat faramicios cu aspectul unui pesmet grunjos. Procedeul dureaza cam 5-6 minute. Adaugati apoi laptele rece si amestecati bine de tot, pana obtineti un aluat compact care nu se...
Midii in stil italian
Mai intai de toate trebuie sa curatati foarte bine midiile sub jetul de apa cu un burete de sarma. Veti observa ca unele dintre ele au un fel de matase pe care trebuie sa o inlaturati. Midiile care sunt deschise inseamna ca sunt moarte si trebuie sa le inlaturati pentru ca nu doriti sa le...
Spaghetti cu fructe de mare
Fierbeti pastele in multa apa cu un varf de sare conform timpului indicat pe ambalaj. Secretul meu este sa le las cu 1-2 minute mai putin pentru a fi al dente. In acest timp caliti in putin ulei de masline si unt cateii de usturoi. Mare atentie, pentru ca usturoiul se poate arde foarte...
Tort de morcovi cu crema de mascarpone si lamaie
Ungeti cu unt o tava cu pereti detasabili. Amestecati untul cu zaharul pana se formeaza o crema usoara. Adaugati galbenusurile, unul cate unul, amestecand dupa fiecare, apoi coaja rasa si zeama de portocala. Adaugati faina si praful de copt treptat, apoi nucile tocate, scortisoara si morcovii...
Placinta de casa cu pui si ciuperci
Intr-un pahar de 300ml bateti un ou. Adaugati o lingura de ulei, o lingura de otet si un varf de sare. Peste aceasta adaugati apa pana se umple paharul. Turnati compozitia paharului intr-un bol mai mare si amestecati cu faina pana obtineti un aluat moale si elastic. Nu este greu, trebuie doar...
Salata calda cu varza de Bruxelles
Asezati feliile de prosciutto pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasati la cuptor (190 grade) pentru 10 minute. Dupa aceea, asezati peste feliile de prosciutto, pe un singur strat, varza de Bruxelles taiata in jumatati si introduceti din nou la cuptor pentru 15 minute. La final asezati peste...
Creveti cu sos dulce acrisor
Pentru a decortica un crevete, apucati-i capul intre degetelul mare si aratator, apoi trageti-l si rasuciti-l pana cand se desprinde de coada. Desprindeti picioarele de dedesubt, apoi desprindeti usor carapacea cu degetele, lasand carnea intacta inauntru. Topiti untul cu zaharul si...
Vinete gratinate
Pentru inceput am condimentat vinetele cu sare, piper si ulei de masline si le-am tras la tigaie fix 1 minut pe fiecare parte, pana au capatat o culoare usor maronie. Este important sa taiati vinetele la aceeasi grosime pentru a se coace uniform. Am uns o tava pentru cuptor cu putin ulei de...
Conopida intreaga la cuptor
Reteta este foarte simpla. Mai intai amestecati iaurtul cu coaja rasa si zeama de lamaie, curry, usturoi, chilli, sare de mare si piper. Scufundati in acest amestec capul conopidei, tinand bine de tulpina si executand miscari circulare pentru a imbraca in intregime conopida in sos. Incingeti...
Desert rapid cu zmeura
Amestecati bine mascarpone cu frisca si zaharul pudra. Gustati si daca vreti sa fie mai usoara mai adaugati putina frisca. Pregatiti 4 pahare care au stat 10 minute in frigider si agaugati 3-4 linguri de crema in fiecare. Apoi adaugati cate o mana de zmeura, iar la final frisca. Radeti putina...
Rata delicioasa la cuptor
Rata am lasat-o la marinat in ingredientele mai sus mentionate pana a 2-a zi. Am masat-o bine si am lasat-o la frigider peste noapte. Am transferat rata intr-un var termorezistent si am introdus la cuptor, impreuna cu sosul de la marinata, pentru aproximativ 90 de minute, pana va capata o...
Tarta cu fructe
Pentru blat trebuie sa amestecati cu mana faina, untul, 25 g zahar si o lingura cu lapte pana obtineti un aluat elastic si omogen. Lasati la frigider pentru o jumatate de ora dupa care intindeti aluatul pe un blat presarat cu faina. Foaia de aluat obtinuta asezati-o in forma de tarta unsa cu unt...