Criss

6

Bucataras
Chef

Targu Mures

Bucataras din 13.07.2010

RETETE542
PRIETENI237
Retete / Mancaruri de post

Hummus cu ceapa verde si patrunjel

In Mancaruri de post la 28 Mar 2018

  Intr-un bol se pun toate ingredientele enumerate mai sus, se mixeaza pana cand devine un amestec omogen si cremos. Se pune hummusul intr-un bol, se decoreaza dupa imaginatie, apoi se serveste cu paine proaspata, toast sau orice va place.

Tocanita picanta de naut cu ardei copti

In Mancaruri de post la 30 Aug 2016

Mai intai se coc ardeii si se curata de coaja si seminte. Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2 linguri de ulei. Se adauga apoi ardeii taiati fasii si se lasa sa fiarba cateva minute, timp in care se oparesc rosiile si se curata de pielita, apoi se toaca cubulete si se pun peste ardei si...

Hummus cu avocado

In Mancaruri de post la 21 Mai 2016

Intr-un bol se pune nautul scurs. (Nu aruncati apa din conserva de naut. O veti folosi la prepararea hummusului.) Se pune miezil fructului de avocado, usturoiul, sarea, uleiul de masline, pasta tahini, chimenul si jumatate din cantitatea de apa. Se mixeaza si daca mai e nevoie, se mai...

Hummus cu cartof dulce

In Mancaruri de post la 16 Feb 2016

  Cartoful dulce se curata de coaja, se taie cublete si se fierbe. Fierbe foarte repede, in cateva minute e gata. In vasul blenderului se pun toate ingredientele enumerate mai sus, se mixeaza pana cand devine un amestec omogen si cremos. Se pune hummusul intr-un bol, se presara deasupra...

Hummus cu ardei copti

In Mancaruri de post la 16 Dec 2015

Ardeii se coc, se curata de coaja si se indeparteaza cotorul si semintele. Conserva se scurge. Intr-un boi se pun ardeii, nautul, usturoiul, uleiul, sarea si zeama de lime si se mixeaza cu blenderul vertical pana devine cremos. Se serveste cu paine prajita. Simplu, rapid si delicios.  Enjoy!

Tocanita de ardei copti

In Mancaruri de post la 23 Oct 2015

Ardeii se coc pe o plita sau in cuptor, cum va place mai mult, se pun intr-un vas si se acopera cel putin 15-20 minute, pentru ca apoi se pot curata mult mai usor. Se curata de coaja si se indeparteaza cotorul si samburii. Ceapa se toaca marunt si se caleste in uleiul de masline. Se adauga ardeii...

Mancare de vinete umplute cu legume - Imam bayildi

In Mancaruri de post la 4 Sep 2015

Vinetele se spala, se sterg si cu un curatator de legume se curata coaja in dungi. Eu daca voi mai pregati aceasta reteta am sa le curat de tot pentru ca oricum coaja nu se mananca, se pastreaza doar pentru aspect. Vinetele se taie in doua si se pun intr-un vas cu apa calda cu o lingura de sare...

Baba ghanoush

In Mancaruri de post la 19 Noi 2013

Se coc vinetele, se curata si se lasa sa se scurga zeama.  Pentru a prepara tahini, avem nevoie de o punguta de 100 g susan. Susanul se pune in tigaia de teflon si se rumeneste foarte putin, atat cat sa nu ramana alb ci sa fie putin auriu. Se pune apoi intr-un vas, se adauga putin ulei...

Cartofi dulci la cuptor

In Mancaruri de post la 11 Iun 2013

Desi am citit ca si coaja e comestibila, eu am preferat sa curat coaja, nu doar sa o spal.  Se taie cartofii in bucati potrivite, nu foarte subtiri pentru ca oricum scad destul de mult. Se amesteca cu uleiul si condimentele, se pun intr-o tava pe hartie de copt si se coc in cuptor...

Tocanita de ciuperci

In Mancaruri de post la 14 Dec 2011

Se toaca ceapa marunt si ardeiul cubulete si se calesc in uleiul de masline. Se adauga ciupercile curatate, spalate, taiate in bucati nu foarte mici, pentru ca ele lasa apa si scad destul de mult. Se lasa sa fiarba 10 minute. Daca ciupercile n-au lasat suficienta apa, se completeaza cu putina...

Friptura de soia, o reteta de mancare delicioasa pentru post

In Mancaruri de post la 15 Noi 2011

Preparare Friptura de soia, o reteta de mancare delicioasa pentru post Feliile de soia le-am fiert in apa cu delikat timp de aproximativ 30 minute. Dupa care le-am pus intr-o strecuratoare sa se scurga. Ketcupul l-am amestecat cu toate condimentele si ierburile aromate. Am dat fiecare...

Fasole batuta

In Mancaruri de post la 28 Mar 2011

Fasolea se pune de seara pana dimineata la inmuiat. Apoi se fierbe, se arunca apa. Se repeta operatiunea de 3 ori, astfel fasolea nu mai baloneaza. Dupa ce se arunca si a treia apa, se pune apa curata, se adauga sare, cateva boabe de piper pe care ulterior le vom scoate, 2 foi de dafin si un...

Falafel (chiftelute de naut)

In Mancaruri de post la 21 Mar 2011

Nautul trebuie lasat de seara la inmuiat in apa rece. Minim 12 ore. Eu l-am lasat vreo 16 si poate asta a fost secretul ca a iesit atat de bun. :) Mai intai am dat nautul prin masina de tocat carne, apoi l-am facut pasta cu mixerul verticat. Asta pentru a nu suprasolicita mixerul. Mi s-a...

Sarmalute cu ciuperci

In Mancaruri de post la 11 Oct 2010

Varza se opareste si se aleg frunzele. Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei. Se adauga apoi ciupercile taiate cubulete si morcovul ras. Se calesc pana se evapora apa lasata de ciuperci. Se adauga sare, piper si marar verde. Cu amestecul de ciuperci se umplu frunzele de varza si se...

Afisate 1 - 14 din 14 retete    

Postari recente

publicat la 07.12.2021

Salata Coleslaw

publicat la 06.12.2021

Desert bilute Zserbo

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]