Fasole batuta

de Criss in Mancaruri de post, 28 Mar 2011 | 4305 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g fasole alba
  • -4 cepe
  • -2 buc.usturoi
  • -sare dupa gust
  • -boia de ardei
  • -boabe de piper
  • -2 foi de dafin
  • -ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se pune de seara pana dimineata la inmuiat. Apoi se fierbe, se arunca apa. Se repeta operatiunea de 3 ori, astfel fasolea nu mai baloneaza. Dupa ce se arunca si a treia apa, se pune apa curata, se adauga sare, cateva boabe de piper pe care ulterior le vom scoate, 2 foi de dafin si un catel de usturoi. Se fierbe pana se inmoaie fasolea, apoi se pune intr-o strecuratoare sa se scurga. O cana de apa in care a fiert fasolea se pastreaza.

Se zdrobeste fasolea cu ajutorul mixerului vertical, se adauga cate putin din apa in care a fiert, 2-3 linguri ulei, usturoi , sare dupa gust. Cele 4 cepe se taie solzisori si se calesc in ulei. Se adauga boia de ardei peste ceapa. Se serveste fasolea cu ceapa calita si optional cu carnati. Eu prefer fara. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (24)

mirela0911 1

29.03.2011, 14:12

Asa imi place si mie dar fara usturoi

Criss 1

29.03.2011, 21:07

Multumesc dragutelor.
Mirela,cu usturoiul nici eu nu ma prea impac.

ExploraCuisine 1

29.03.2011, 21:30

E usturoiul il zdrobesc cand ceapa e calita si amestec putin, ii da o aroma grozava!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole rosie batuta, cu sos de ceapa rosie si chilli