Ina

6

Bucataras
Chef

Fetesti

Bucataras din 09.04.2010

RETETE577
PRIETENI347
Retete

Tort cu crema de menta si ciocolata

In Torturi la 15 Noi 2014

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand  restul ingredientelor, mixand dupa fiecare : galbenusurile, faina, cacaoa si praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul de 25 cm. si coacem blatul la...

Cannelloni cu carne si suc de rosii

In Paste la 6 Noi 2014

Ceapa , ardeiul gras si morcovul, tocate marunt, se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o cescuta cu apa , 2-3 linguri cu  pasta de tomate  si  amestecam  totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote, oprim focul si lasam sa se racoreasca . Punem carnea  intr-un...

Taitei simpli, cu ou

In Paste la 2 Noi 2014

Intr-un vas in care am pus cca 300 g  faina, spargem ouale si presaram o lingurita cu delikat de legume. Amestecam totul cu o furculita , apoi framantam cu mana aluatul si adaugam treptat faina, pana obtinem o coca tare, dar care poate fi intinsa. Lasam coca 10 minute sa se...

Placinte ardelenesti

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2014

Pregatim  aluatul : Amestecam faina cu sarea intr-un bol.  Drojdia impreuna cu putin zahar se paseaza intr-o cana, pana se lichefiaza. Adaugam  putina apa calduta, omogenizam  si  turnam amestecul peste faina, lasand cateva minute sa creasca, la loc cald. Adaugam...

Biscuiti fragezi, cu fulgi de ovaz

In Dulciuri la 12 Oct 2014

Topim untul usor, adaugam zaharul si mixam pana la omogenizare completa .   Adaugam ouale batute si amestecam . Presaram scortiosara, adaugam extractul de vanilie , dupa care adaugam fulgii de ovaz, nuca de cocos, stafidele si mixam usor. La sfarsit  adaugam faina amestecata cu...

Zacusca de macrou

In Zacusca la 25 Sep 2014

Pestele se dezgheata in apa rece, se curata de mate si se spala.  Indepartam capul si coada, taiem trunchiul in bucati (daca pestele este prea mare), pe care le fierbem 10 minute in apa cu sare si 100 ml otet. Cand pestele este fiert, indepartam cu grija oasele (nu ne va fi foarte...

Compot de piersici

In Sirop / Compot la 24 Sep 2014

Piersicile se spala  si se curata de puf , apoi se taie in jumatate sau sfert, in functie de cat de mari sunt. Samburii se indeparteaza.  Feliile de piersica se aseaza in borcane spalate si bine uscate, sterilizate. ( Eu le-am sterilizat in cuptorul cu microunde )  Peste...

Zacusca de vinete

In Zacusca la 31 Aug 2014

Vinetele si ardeii se coc, apoi se curata (vinetele de coaja, ardeii de coaja si de seminte) si se pun la scurs, pe un gratar. Abia acum le cantarim pentru zacusca. Ceapa se curata de foile uscate, se spala si se toaca solzisori (eu am folosit robotul).  Punem intr-o oala incapatoare...

Clatite pufoase reteta cu inghetata asortata si sos de zmeura

In Dulciuri la 23 Aug 2014

Clatite pufoase reteta Mixam ouale cu zaharul si uleiul, apoi adaugam alternativ faina si lapte, mixand pentru omogenizare.  Subtiem compozitia cu apa minerala carbogazoasa, amestecand  usor pentru uniformizare.  Se obtine o compozitie de consistenta  unei smantani...

Gomboti ( galuste cu prune )

In Dulciuri la 1 Aug 2014

Cartofii ii curatam de coaja, ii taiem cubulete si-i fierbem in apa cu putina sare, in care am adaugat si 2-3 bete de scortisoara .  Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si-i lasam sa se raceasca. Spalam prunele si scoatem cu grija samburii, fara sa separam complet cele doua jumatati....

Musaca

In Mancaruri cu carne la 31 Iul 2014

Cartofii curatati de coaja si taiati cubulete ii fierbem  in apa cu putina sare, apoi ii facem piure , pasandu-i cu 150 g unt. Separat, punem  la calit ceapa tocata, impreuna cu ardeiul gras si morcovul, tocate la randul lor. Cand sunt calite si scad usor, adaugam un borcan de rosii...

Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone

In Prajituri la 30 Iul 2014

Blat:  Mixam albusurile cu un praf de sare, pana obtinem o spuma ferma. Adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt, mixand pentru omogenizare dupa fiecare ingredient .  Ungem tava de tarta cu ulei si-o tapetam cu faina. Turnam compozitia de...

Cranţ cu alune

In Dulciuri la 27 Iul 2014

Topim  zaharul  intr-un ibric mai mare, la foc mic. Amestecam continuu pentru a nu se arde , pana se lichefiaza bine si devine maroniu ( nu trebuie sa inceapa sa iasa fum, acesta fiind semn ca se arde zaharul ) . Adaugam alunele prajite si tocate , amestecand totul  rapid pentru...

Lasagna cu carne tocata, ciolan afumat si ciuperci

In Paste la 24 Iul 2014

Curatam ceapa si morcovul, le tocam si le calim in 3-4 linguri de ulei , impreuna cu felii subtiri de ciolan afumat. Adaugam carnea tocata si o cescuta de apa si lasam sa fiarba 10 minute, dupa care adaugam si ciupercile. Potrivim gustul cu sare, piper si cimbru , amestecam totul  bine si...

Flori de dovlecei pane

In Aperitive / Garnituri la 23 Iul 2014

Trecem florile de dovlecel printr-un jet de apa rece, apoi le punem la scurs, pe un prosop de hartie.  Batem bine oul cu un strop de apa rece , sare si piper. Adaugam faina in ploaie si batem in continuare pentru omogenizare, pana obtinem o compozitie ca pentru snitele ( daca este prea...

Cotlet la cuptor, cu sunca afumata

In Porc la 23 Iul 2014

Condimentam feliile de cotlet cu sare si piper.  Pe fiecare felie de cotlet asezam 2-3 felii subtiri de sunca  si condimentam cu amestec pentru friptura, apoi suprapunem feliile de cotlet si le legam cu snururi de silicon, astfel incat feliile de sunca sa nu cada in timpul...

Prajitura cu visine alcoolizate si coniac

In Prajituri la 14 Iul 2014

Blat : Separam albusurile de galbenusuri.  Batem albusurile spuma, cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand, zaharul, galbenusurile , faina si praful de copt, mixand dupa fiecare ingredient. Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava tapetate cu hartie de copt. Distribuim...

Desert rapid cu capsuni

In Dulciuri la 15 Iun 2014

Dupa ce am spalat capsunile si am indepartat coditele, le-am pus  in blender, impreuna cu frisca , laptele , zaharul si frunzele de menta. Am pornit blenderul  si intr-un minut am obtinut o spuma aromata, usor acrisoara, delicioasa :X  . Am pus desertul in cupe, alternand...

Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi

In Mancaruri cu carne la 15 Iun 2014

Dupa ce am curatat bine puiul, l-am parlit si l-am spalat bine in apa rece. L-am stropit cu sos de soia, apoi l-am uns cu condiment pentru friptura de pasare  si dulceata de ardei iute. Am curatat  si feliat 4 capatani de usturoi si am bagat o mana buna de usturoi in interiorul...

Rulada cu aroma de menta si capsuni

In Prajituri la 9 Iun 2014

BLATUL: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare , apoi se adauga pe rand zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si aroma de menta, mixand dupa fiecare ingredient adaugat. Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia si se coace in cuptorul incins,...

Pizza cu salam vanatoresc

In Pizza la 9 Iun 2014

Aluatul  l-am pregatit la masina de paine, folosind  pe programul framantare/dospire.  Feliem salamul si maruntim ciupercile si ardeiul gras. Cascavalul il dam pe razatoarea mare. Din aluatul obtinut facem doua pizza mari ( tava cu diametrul de 32 cm. ) Intindem aluatul cu...

Tort cu ciocolata si visine alcoolizate

In Dulciuri la 19 Apr 2014

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul,  galbenusurile, cacaoa si faina  amestecata cu praful de copt.  Turnam in compozitie o fiola cu esenta de rom, mixam cateva secunde, apoi...

Sos pentru servirea oualor de Pasti

In Sosuri la 19 Apr 2014

Pregatim  intai maioneza:  punem intr-un bol un galbenus de ou crud, o lingura de mustar si sare de lamaie. Mixam energic pentru a obtine o emulsie omogena, apoi adaugam putin cate putin uleiul, mixand in continuare. Maioneza obtinuta o vom amesteca cu 150 g iaurt gras, 80 g smantana...

Pasca

In Dulciuri la 18 Apr 2014

Intai am cernut faina, intrucat de ceva vreme folosesc doar faina de moara, fara aditivi. Am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine si am pornit masina pe programul de framantare/ dospire, timp in care m-am ocupat de umplutura. Intrucat n-am avut branza framantata de vaci,...

Reteta de mancare traditionala de prune uscate cu sos de zahar ars

In Mancaruri de post la 16 Apr 2014

Preparare Reteta de mancare traditionala de prune uscate cu sos de zahar ars Dupa ce indepartam resturile de codite, punem prunele in apa fierbinte, le lasam 30 minute sa se hidrateze, apoi scurgem apa si o aruncam. Clatim prunele in alta apa calduta si scurgem apa foarte bine.  Tocam...

Tarta cu struguri si crema de vanilie

In Prajituri la 15 Feb 2014

Aluatul:  Din apa, ulei, sare si faina facem un aluat  potrivit de tare , pe care-l impartim in doua parti egale. Intindem doua foi pe care le ungem cu untura usor topita amestecata cu 7 linguri de faina.  Rulam aluatul si-l punem la frigider 30 de minute sa se intareasca, apoi il...

Cornuri cu gem si miez de nuca

In Dulciuri la 1 Feb 2014

Punem ingredientele pentru aluat  in masina de paine, pe program de framantat si dospit. Pregatim umplutura, amestecand gemul de prune cu miezul de nuca prajit si maruntit  si cu nuca de cocos.  Daca gemul este destul de gros  si nu curge, putem elimina din ingrediente...

Supa de castraveti murati

In Supe la 30 Ian 2014

Se taie grosier castravetii, iar morcovii curatati si spalati se taie cubulete. Daca nu avem supa de pui, o preparam din concentrat si apa, conform instructiunilor de pe pachet. In oala de fiert topim untul si calim castravetii. Adaugam faina si amestecam bine. Punem morcovii, apoi supa de...

Conopida cu sfecla rosie, hrean si chimen

In Muraturi la 24 Ian 2014

Conopida se spala bine si se desface in buchetele . Curatam sfecla, o spalam si o taiem felii sau rondele potrivite. Frunzele de telina se spala si se vor folosi intregi. In bidonul in care vom conserva  conopida si sfecla rosie punem  mai intai o mana de mustar boabe ( cca...

Pulpa de porc la tava ~ Reteta cu nr. 400

In Mancaruri cu carne la 20 Ian 2014

Spalam pulpa de porc si o portionam, apoi asezam bucatile de carne intr-o tava unsa cu ulei. Condimentam cu sare, piper, boia de ardei si cimbru, dupa care adaugam vinul si completam cu apa, astfel incat carnea sa fie cuprinsa aproape in totalitate de lichid. Acoperim tava cu folie de...

Afisate 151 - 180 din 577 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2020

Desert nuci umplute

publicat la 13.12.2020

Piept de pui cu legume la wok

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]