Miejii de seminte de floarea soarelui i-am prajit intai, tinandu-i cca 10 minute la microunde ( reprize a cate 3-4 minute ). Operatiunea se poate face si pe aragaz, amestecand continuu pentru uniformizare.
Punem zaharul la topit, intr-un vas incapator ( sa aiba loc si semintele, ulterior...
Am maruntit biscuitii in robot, am adaugat zaharul, esenta de migdale si untul topit si am mixat pana la omogenizare.
Am rasturnat amestecul de biscuiti in tava cu inel detasabil (diametrul de 25 cm) si l-am "tasat" cu ajutorul unei linguri pana s-a format un strat...
Spalam visinele sub jet de apa rece, le sortam (indepartam fructele stricate), le curatam de codite si scoatem samburii. Fructele astfel pregatite se pun intr-o cratita mai mare, apoi se acopera cu zaharul si se lasa cateva ore la rece sa-si lase sirop.
Cand se lasa suficient sirop...
Spalam dovleceii, ii taiem rondele, presaram sare si-i lasam 20 minute intr-o sita pentru a-si elimina apa.
Usturoiul il curatam si-l feliem (daca este cazul). Ardeii iuti ii taiem rondele. Spalam si frunzele de menta si patrunjel.
Incingem tigaia grill si dupa ce scurgem bine...
Curatam ciresele de codite si le spalam in mai multe ape reci, apoi le scurgem.
In borcanele bine spalate se pun cirese in cantitatea dorita , apoi in fiecare borcam adaugam o lingura cu varf de zahar ( sau doua, daca folosim borcane mari ). Adaugam apa avand grija sa acoperim...
Dulceata de capsuni reteta
Capsunile spalate si curatate de codite se pun la scurs intr-o sita la scurs, dupa care se transfera intr-o cratita incapatoare si se acopera cu zaharul. Lasam vasul 1-2 ore ( sau mai mult ) pentru ca fructele sa-si lase sirop.
Cand zaharul s-a topit usor...
Adunam petalele de trandafir si indepartam cu foarfeca partea alba de la capat (pentru ca este amara).
Spalam petalele, le scurgem bine de apa, apoi le frecam cu o lingurita de sare de lamaie amestecata cu una de zahar (pentru a-si mentine culoarea rosie la fiert). Pastram petalele astfel...
Desprindem cu mana florile de salcam de pe ciorchine si le spalam bine in multa apa rece.
Punem la fiert zaharul si apa, iar cand se leaga un sirop (cand incepe sa fiarba ca o spuma) adaugam florile de salcam, coaja si zeama de lamaie, apoi pudra de vanilie. Amestecam bine si adaugam...
Caramelizam 4 linguri de zahar in cratita in care vom coace bezeaua. ( Eu am folosit tava cu pereti detasabili, in care am pus hartie de copt, asa ca am caramelizat zaharul separat, apoi l-am turnat fierbinte in tava, avand grija sa tapetez atat fundul cat si peretii tavii ).
Lasam...
Blat:
Albusurile, separate de galbenusuri, se mixeaza cu un praf de sare, pana devin o spuma tare.
Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul,galbenusurile, cacaoa, faina, praful de copt si esenta de rom.
Compozitia obtinuta o turnam intro tava dreptunghiulara...
Bucatile de carne de pasare ( de preferat de curte ) se pun la fiert in 3-4 litri de apa si putina sare. Cand apa da in clocot, adunam spuma formata deasupra, apoi adaugam legumele spalate si feliate.
Lasam la fiert pana ce carnea se patrunde usor cu furculita. Cand carnea este...
Avem nevoie de o coasta intreaga, pe care o desprindem cu grija la transarea mielului. Cu un cutit bine ascutit separam carnea de oase ( mergand cat mai aproape de os ) , formand un buzunar in care vom pune drobul. ( vezi foto )
Organele de miel, impreuna cu cateva fasii de carne de miel...
Ghearele curatate si spalate se stropesc cu sos de soia, apoi se pun la prajit, in ulei. Adaugam o cescuta cu apa si condimentele ( anason, ceapa/praz, ghimbir, ardei iute uscat, usturoi), dupa care lasam sa se prajeasca totul cca 20 de minute, amestecand continuu pentru rumenire uniforma.
In...
Tinem limbile de porc in apa rece pentru 20 minute, dupa care le punem la fiert in apa clocotita cu putina sare.
Cand sunt fierte inlaturam membrana de la suprafata, incepand din virful limbii spre baza, ajutandu-ne de virful unui cutit.
Portionam limba in fasii mici pe care le punem...
Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Adaugam pe rand, mixand la turatie maxima, zaharul, fulgii de cocos si coaja de lamaie. Faina o adaugam la final, in ploaie, pentru incorporarea ei ajutandu-ne doar de o lingura de lemn pe care o miscam usor de sus in jos.
Turnam...
Fleica de porc se taie cubulete mici, care se pun la prajit in vasul de la multicooker in care turnam, in prealabil, 50 ml ulei. Peste bucatile de fleica presaram sare grunjoasa si adaugam 100 ml apa.
Pornim multicookerul pe programul bake la 180 grade , acoperim si lasam 30...
Curatam legumele , le spalam si le tocam ( ceapa, ardei gras, usturoi ), apoi le punem in vasul de la multicooker impreuna cu 4-5 linguri cu ulei. Pornim aparatul pe programul stew, cu capacul pus.
Portionam ciolanul in bucati potrivite pe care le vom adauga peste legume, dupa 5-10 minute de...
In vasul sub presiune, punem la fiert carnea ( mai putin urechea, deoarece aceasta este deja fiarta ) si legumele ( curatate si spalate ), impreuna cu 2 linguri de sare. Apa trebuie adaugata doar cat sa acopere carnea.
Punem capacul si lasam sa fiarba 35 minute din momentul in care vasul...
Curatam legumele (ceapa, gogosarul, morcovul si pastarnacul), le spalam si le despicam in doua.
Pieptul de pasare il spalam in apa rece, apoi il punem la fiert, in 3-4 litri de apa, impreuna cu legumele si o lingura cu sare. Eu am adaugat si o lingura cu legume uscate fara sare. Am fiert totul...
Foile:
Mixam albusurile cu un varf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea.
Separat mixam galbenusurile cu untul topit si racit , dupa care le adaugam peste bezea.
La final adaugam faina , presarand-o usor si incorporand-o in aluat cu o...
Taiem avocado in doua jumatati egale, scotandu-i samburele. Curatam coaja , apoi taiem fructul cubulete.
Stropim bucatile de avocado cu ulei de masline si suc de lamaie , presaram putina sare si amestecam bine torul .
Fagarasul si crema de branza cu verdeturi se mixeaza bine, apoi se...
Ceapa si morcovul se curata, se toaca marunt si se pun in vasul de la multicooker, impreuna cu 3-4 linguri cu ulei si un praf de sare.
Se porneste multicooker-ul pe program stew. Cand ceapa devine translucida se adauga o ceasca cu apa si rosiile in bulion, tocate sau pasate, lasand in...
Punem la fiert 1,5 litri apa , impreuna cu doua linguri de delikat, o lingurita rasa cu piper negru si 2 frunze de dafin. Adaugam granulele si lasam sa fiarba 10 minute.
Intre timp curatam si dam pe razatoarea mica morcovul si cartofii . Ceapa o tocam marunt, iar usturoiul il...
Tinem Rama mit Butter la temperatura camerei pana se inmoaie, dupa care o mixam impreuna cu zaharul pudra si ciocolata topita .
Adaugam oul , apoi aroma / esenta de menta si mixam in continuare. Incorporam apoi cacaoa si faina , in doua transe, omogenizand bine aluatul....
Margarina , pastrata 30 minute la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul .
Adaugam cele doua oua, amestecand pentru omogenizare.
Incorporam treptat coaja si zeama de lamaie, faina , praful de copt si esenta de vanilie .
Omogenizam, iar aluatul obtinut il pastram la...
Topim ciocolata la microunde si adaugam margarina cu unt peste ciocolata . Cand margarina incepe usor sa se topeasca, mixam si omogenizam.
Adaugam pe rand, zaharul , apoi cele doua oua, amestecand pentru omogenizare.
Incorporam treptat si faina , praful de copt,...
Curatam legumele, le spalam si le tocam cubulete, apoi le punem in vasul de la multicooker, impreuna cu 3 linguri cu ulei si un praf de sare, sa se caleasca usor pe programul fry ( fara a pune capacul ). Cand ceapa devine translucida apasam butonul warm/off.
Adaugam bucatile de carne ,...
Curatam ceapa si morcovul , le tocam si le punem in vasul de la multicooker, impreuna cu 4 linguri de ulei si un praf de sare. Pornim aparatul pe programul fry, pana cand legumele se calesc usor.
Intre timp, curatam ciupercile si le punem 4-5 minute la microunde ( sau le dam in 2-3...
Mixam margarina cu zaharul, apoi adaugam oul si treptat faina, esenta de portocale si sarea , omogenizand bine totul.
Cu compozitia rezultata umplem presa pentru fursecuri si spritam direct pe tava de copt, neunsa. ( eu folosesc hartie de copt ) .
Coacem fursecurile...
Curatam legumele si le spalam. Dovleceii si cartofii se taie in cubulete potrivite.
Tocam marunt ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul gras ( eu am avut bucati congelate ).
In vasul de la multicooker punem uleiul , legumele tocate si un praf de sare, apoi pornim aparatul pe...
Cranțuri cu mieji de seminte de floarea soarelui
Miejii de seminte de floarea soarelui i-am prajit intai, tinandu-i cca 10 minute la microunde ( reprize a cate 3-4 minute ). Operatiunea se poate face si pe aragaz, amestecand continuu pentru uniformizare. Punem zaharul la topit, intr-un vas incapator ( sa aiba loc si semintele, ulterior...
desert cheesecake simplu, cu lamaie ( fara coacere )
Am maruntit biscuitii in robot, am adaugat zaharul, esenta de migdale si untul topit si am mixat pana la omogenizare. Am rasturnat amestecul de biscuiti in tava cu inel detasabil (diametrul de 25 cm) si l-am "tasat" cu ajutorul unei linguri pana s-a format un strat...
Dulceata de visine
Spalam visinele sub jet de apa rece, le sortam (indepartam fructele stricate), le curatam de codite si scoatem samburii. Fructele astfel pregatite se pun intr-o cratita mai mare, apoi se acopera cu zaharul si se lasa cateva ore la rece sa-si lase sirop. Cand se lasa suficient sirop...
Dovlecei conservati in ulei
Spalam dovleceii, ii taiem rondele, presaram sare si-i lasam 20 minute intr-o sita pentru a-si elimina apa. Usturoiul il curatam si-l feliem (daca este cazul). Ardeii iuti ii taiem rondele. Spalam si frunzele de menta si patrunjel. Incingem tigaia grill si dupa ce scurgem bine...
Compot de cirese
Curatam ciresele de codite si le spalam in mai multe ape reci, apoi le scurgem. In borcanele bine spalate se pun cirese in cantitatea dorita , apoi in fiecare borcam adaugam o lingura cu varf de zahar ( sau doua, daca folosim borcane mari ). Adaugam apa avand grija sa acoperim...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Capsunile spalate si curatate de codite se pun la scurs intr-o sita la scurs, dupa care se transfera intr-o cratita incapatoare si se acopera cu zaharul. Lasam vasul 1-2 ore ( sau mai mult ) pentru ca fructele sa-si lase sirop. Cand zaharul s-a topit usor...
Dulceata din petale de trandafir
Adunam petalele de trandafir si indepartam cu foarfeca partea alba de la capat (pentru ca este amara). Spalam petalele, le scurgem bine de apa, apoi le frecam cu o lingurita de sare de lamaie amestecata cu una de zahar (pentru a-si mentine culoarea rosie la fiert). Pastram petalele astfel...
Dulceata din flori de salcam
Desprindem cu mana florile de salcam de pe ciorchine si le spalam bine in multa apa rece. Punem la fiert zaharul si apa, iar cand se leaga un sirop (cand incepe sa fiarba ca o spuma) adaugam florile de salcam, coaja si zeama de lamaie, apoi pudra de vanilie. Amestecam bine si adaugam...
Tort cu dulceata de trandafiri
Caramelizam 4 linguri de zahar in cratita in care vom coace bezeaua. ( Eu am folosit tava cu pereti detasabili, in care am pus hartie de copt, asa ca am caramelizat zaharul separat, apoi l-am turnat fierbinte in tava, avand grija sa tapetez atat fundul cat si peretii tavii ). Lasam...
Prajitura cu ciocolata, visine si nuca ~ Reteta cu nr. 450
Blat: Albusurile, separate de galbenusuri, se mixeaza cu un praf de sare, pana devin o spuma tare. Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul,galbenusurile, cacaoa, faina, praful de copt si esenta de rom. Compozitia obtinuta o turnam intro tava dreptunghiulara...
Supa de pasare, cu taitei
Bucatile de carne de pasare ( de preferat de curte ) se pun la fiert in 3-4 litri de apa si putina sare. Cand apa da in clocot, adunam spuma formata deasupra, apoi adaugam legumele spalate si feliate. Lasam la fiert pana ce carnea se patrunde usor cu furculita. Cand carnea este...
Coasta de miel umpluta
Avem nevoie de o coasta intreaga, pe care o desprindem cu grija la transarea mielului. Cu un cutit bine ascutit separam carnea de oase ( mergand cat mai aproape de os ) , formand un buzunar in care vom pune drobul. ( vezi foto ) Organele de miel, impreuna cu cateva fasii de carne de miel...
Picioare de pasare Phoenix
Ghearele curatate si spalate se stropesc cu sos de soia, apoi se pun la prajit, in ulei. Adaugam o cescuta cu apa si condimentele ( anason, ceapa/praz, ghimbir, ardei iute uscat, usturoi), dupa care lasam sa se prajeasca totul cca 20 de minute, amestecand continuu pentru rumenire uniforma. In...
Limba cu masline si castraveti acri
Tinem limbile de porc in apa rece pentru 20 minute, dupa care le punem la fiert in apa clocotita cu putina sare. Cand sunt fierte inlaturam membrana de la suprafata, incepand din virful limbii spre baza, ajutandu-ne de virful unui cutit. Portionam limba in fasii mici pe care le punem...
Prajitura cu ananas si fulgi de cocos
Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam pe rand, mixand la turatie maxima, zaharul, fulgii de cocos si coaja de lamaie. Faina o adaugam la final, in ploaie, pentru incorporarea ei ajutandu-ne doar de o lingura de lemn pe care o miscam usor de sus in jos. Turnam...
Jumari cu ceapa
Fleica de porc se taie cubulete mici, care se pun la prajit in vasul de la multicooker in care turnam, in prealabil, 50 ml ulei. Peste bucatile de fleica presaram sare grunjoasa si adaugam 100 ml apa. Pornim multicookerul pe programul bake la 180 grade , acoperim si lasam 30...
Tocanita de cartofi cu ciolan afumat ( la multicooker )
Curatam legumele , le spalam si le tocam ( ceapa, ardei gras, usturoi ), apoi le punem in vasul de la multicooker impreuna cu 4-5 linguri cu ulei. Pornim aparatul pe programul stew, cu capacul pus. Portionam ciolanul in bucati potrivite pe care le vom adauga peste legume, dupa 5-10 minute de...
Piftie combinata
In vasul sub presiune, punem la fiert carnea ( mai putin urechea, deoarece aceasta este deja fiarta ) si legumele ( curatate si spalate ), impreuna cu 2 linguri de sare. Apa trebuie adaugata doar cat sa acopere carnea. Punem capacul si lasam sa fiarba 35 minute din momentul in care vasul...
Ciorba radauteana
Curatam legumele (ceapa, gogosarul, morcovul si pastarnacul), le spalam si le despicam in doua. Pieptul de pasare il spalam in apa rece, apoi il punem la fiert, in 3-4 litri de apa, impreuna cu legumele si o lingura cu sare. Eu am adaugat si o lingura cu legume uscate fara sare. Am fiert totul...
Tort Dobos
Foile: Mixam albusurile cu un varf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea. Separat mixam galbenusurile cu untul topit si racit , dupa care le adaugam peste bezea. La final adaugam faina , presarand-o usor si incorporand-o in aluat cu o...
Aperitiv cu avocado, crema de branza si somon afumat
Taiem avocado in doua jumatati egale, scotandu-i samburele. Curatam coaja , apoi taiem fructul cubulete. Stropim bucatile de avocado cu ulei de masline si suc de lamaie , presaram putina sare si amestecam bine torul . Fagarasul si crema de branza cu verdeturi se mixeaza bine, apoi se...
Mancare de fasole pastai, la Multicooker
Ceapa si morcovul se curata, se toaca marunt si se pun in vasul de la multicooker, impreuna cu 3-4 linguri cu ulei si un praf de sare. Se porneste multicooker-ul pe program stew. Cand ceapa devine translucida se adauga o ceasca cu apa si rosiile in bulion, tocate sau pasate, lasand in...
Chiftele de soia
Punem la fiert 1,5 litri apa , impreuna cu doua linguri de delikat, o lingurita rasa cu piper negru si 2 frunze de dafin. Adaugam granulele si lasam sa fiarba 10 minute. Intre timp curatam si dam pe razatoarea mica morcovul si cartofii . Ceapa o tocam marunt, iar usturoiul il...
Fursecuri fragede cu ciocolata si aroma de menta
Tinem Rama mit Butter la temperatura camerei pana se inmoaie, dupa care o mixam impreuna cu zaharul pudra si ciocolata topita . Adaugam oul , apoi aroma / esenta de menta si mixam in continuare. Incorporam apoi cacaoa si faina , in doua transe, omogenizand bine aluatul....
Fursecuri fragede cu lamaie
Margarina , pastrata 30 minute la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul . Adaugam cele doua oua, amestecand pentru omogenizare. Incorporam treptat coaja si zeama de lamaie, faina , praful de copt si esenta de vanilie . Omogenizam, iar aluatul obtinut il pastram la...
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Topim ciocolata la microunde si adaugam margarina cu unt peste ciocolata . Cand margarina incepe usor sa se topeasca, mixam si omogenizam. Adaugam pe rand, zaharul , apoi cele doua oua, amestecand pentru omogenizare. Incorporam treptat si faina , praful de copt,...
Ciorba de pasare, la multicooker
Curatam legumele, le spalam si le tocam cubulete, apoi le punem in vasul de la multicooker, impreuna cu 3 linguri cu ulei si un praf de sare, sa se caleasca usor pe programul fry ( fara a pune capacul ). Cand ceapa devine translucida apasam butonul warm/off. Adaugam bucatile de carne ,...
Pilaf cu ciuperci, la multicooker
Curatam ceapa si morcovul , le tocam si le punem in vasul de la multicooker, impreuna cu 4 linguri de ulei si un praf de sare. Pornim aparatul pe programul fry, pana cand legumele se calesc usor. Intre timp, curatam ciupercile si le punem 4-5 minute la microunde ( sau le dam in 2-3...
Fursecuri cu aroma de portocala si ciocolata neagra
Mixam margarina cu zaharul, apoi adaugam oul si treptat faina, esenta de portocale si sarea , omogenizand bine totul. Cu compozitia rezultata umplem presa pentru fursecuri si spritam direct pe tava de copt, neunsa. ( eu folosesc hartie de copt ) . Coacem fursecurile...
Ciorba de legume , la multicooker ( de post )
Curatam legumele si le spalam. Dovleceii si cartofii se taie in cubulete potrivite. Tocam marunt ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul gras ( eu am avut bucati congelate ). In vasul de la multicooker punem uleiul , legumele tocate si un praf de sare, apoi pornim aparatul pe...