publicat la 20.12.2020
publicat la 13.12.2020
publicat la 30.11.2020
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Lichior de nuci verzi
Nucile se taie in 4 și se pun intr-un borcan mai mare sau sticla cu gura larga. Taiem lamâia felii pe care le stoarcem deasupra nucilor apoi lasam si feliile in vas. Turnam alcoolul/ tuica peste nuci si lasam vasul la soare 1-2 saptamani, timp in care lichidul se va colora de...
Lichior de menta
Spalam bine frunzele de menta, dupa ce le-am desprins de pe tulpina. Le lasam la zvantat , apoi umplem cu ele, cat putem de bine, recipientele de sticla ( de preferat borcane , pentru a putea scoate frunzele cu usurinta, cand extractul este gata ) Adaugam alcool peste frunzele de menta,...
Extract de menta
Spalam bine frunzele de menta, dupa ce am indepartat tulpina. LPunem frunzele la zvantat sau le presam cu un prosop curat, apoi le indesam intr-un recipient de sticla si daugam alcoolul, apasand cu o lingura pentru scoaterea bulelor de aer. Alcoolul trebuie sa acopere in totalitate frunzele...
Vin facut in casa
Noi avem in curte 3-4 soiuri de struguri albi si 2 soiuri de struguri negri. Evident, predomina soiurile albe. Totul incepe la culesul viei ... Cand strugurii sunt copti si incep sa se sparga boabele sub greutatea continutului de suc, se culeg ciorchinele care se vor dezbroboni (...
Socata reteta bunicii ( fara drojdie)
Socata reteta bunicii Florile de soc , proaspat culese, se scutura usor de impuritati, avand grija sa nu se scuture. Este bine daca le culegem dupa ploaie. Am pus intr-o oala de 14 litri capacitate, 800 grame de zahar. Lamaile feliate le-am stors usor de zeama peste zaharul din oala...
Tuica fiarta
Punem tuica la fiert cu zaharul, boabele de piper si frunzele de leustean ( eu n-am avut decat leustean maruntit ) . Este gata cand incepe sa iasa abur .Nu lasam sa dea in clocot, intrucat se duce taria bauturii. Strecuram si servim fierbinte. Noroc si sanatate...
Cum se prepara visinata
Cum se prepara visinata. Visinele se spala si se pun intr-o sticla cu gura larga, iar peste ele se pune zaharul. Se leaga sticla la gura si se pune la soare 2-3 zile, pana se lasa din visine siropul. Se toarna alcoolul peste sirop si se lasa iar cateva zile , dupa care se poate completa...