Tort ,,Alexandra,,

de madi_marin in Torturi, 16 Mar 2011 | 6332 vizualizari

 

Acest tortulet a fost cadou pentru prietena fratelui meu, Alexandra. E un tort ,,Padurea Neagra,,....imbracat in pasta de zahar pe care am pregatit-o cu aceasta ocazie pentru prima data. Reteta pastei am luat-o de aici : http://torturilelissei.blogspot.com/2009/01/pasta-de-zahar.html/ , dar am mai micsorat cantitatile.

 

INGREDIENTE

  • Blaturi :
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 240 g zahar
  • 3 fiole esenta de vanilie
  • 3 linguri cacao
  • Crema:
  • 400 g ciocolata alba Primola
  • 300 g frisca lichida
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 250 g visine fara samburi
  • 1 plic gelatina Dr. Oetker
  • Pasta de zahar :
  • 400 - 450 g zahar pudra Coronita
  • 1 lingura rasa gelatina
  • 4 linguri cu apa
  • 1 lingurita cu margarina
  • 2 linguri cu miere

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ,,Alexandra,,:

Blaturi : 3 la numar din cantitatile date. Pentru un blat: se mixeaza doua oua intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina cernuta , esenta de vanilie si cacaoa si se amesteca foarte bine. Se toarna compozitia in tava 26 cm detasabila tapetata pe fund cu hartie de copt unsa cu putin ulei. Se coc blaturile cam 15-20 de minute fiecare. Se dau la racit.

Crema : se rupe ciocolata in bucatele si se pun ipreuna cu 200 g frisca lichida intr-un vas la foc foarte mic si amestecand continuu pana la completa dizolvare. Se da la rece.Intre timp se pune gelatina la hidratat pentru 10 minute in 6 linguri de apa, dupa care se pune la foc mic pana se dizolva, dar fara sa fiarba. Apoi crema se poate bate foarte bine cu mixerul si se adauga esenta de vanilie si restul de frisca lichida rece mixand pana la obtinerea unei creme spumoase. Acum se poate adauga gelatina.

Se monteaza tortul tot in forma detasabila : blat /jumatate de crema/visine/blat/restul de crema/visine/blat. Se da la rece invelit deasupra cu folie de plastic pana a doua zi cand se rastoarna si se imbraca in pasta de zahar.

Pasta de zahar : se pune gelatina la hidratat in apa, apoi se pune la foc mic pana se dizolva. se adauga margarina si se amesteca deoparte de pe foc pana ce aceasta din urma s-a dizolvat complet. Se lasa la racit putin . Intr-un castron se pune zaharul , se adauga mierea si se toarna amestecul de gelatina si margarina. Se framanta bine pana ce se obtine o pasta fina, elastica  si care nu se lipeste deloc de maini. Daca mai e nevoie se mai adauga zahar. Se intinde cu sucitorul o foaie rotunda si subtire intre doua folii de plastic, care apoi se pune pe tort dupa ce acesta a fost uns in strat foarte subtire cu o crema de unt cu zahar .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,,Alexandra,," nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti