Punem la fiert orezul. Eu am folosit orez prefiert pe care l-am lăsat mai puțin pe foc ( să rămână ferm, să nu înflorească ). L-am scurs de apă și l-am spălat apoi și în apă rece.
Desfacem carnea de pe oasele pieptului și o tăiem în fâșii de 1-2cm....
Curatam cartofii si-i dam pe razatoarea mica. Adaugam ouale batute, cascavalul ras, putina verdeata tocata ( de preferat marar) si un praf de sare. Amestecam totul cu 2 linguri de lapte si 2 linguri de faina.
Incingem 2-3 linguri de ulei intr-o tigaie si punem cate o lingura din...
Aluatul : Frecam drojdia uscata cu zaharul , un praf de sare si o lingurita de apa calduta. Adaugam o lingura de faina si inca o cescuta cu apa calda si omogenizam.
In vasul in care framantam, punem faina in mijlocul careia formam un crater. Turnam in craterul format drojdia lichefiata,...
Ciupercile se curata , se spala si se feliaza, apoi se tin 2-3 minute in apa clocotita ( pe care o vom arunca ), pentru a inlatura o parte din toxine.
Curatam un morcov , il dam pe razatoarea mica, apoi il calim intr-o lingura de unt ( pentru un gust mai bun, putem adauga si ardei gras,...
Feliem ceapa si ardeiul gras si le punem la calit in 3 linguri cu ulei. Presaram un praf de sare . Adaugam kaizerul taiat cubulete, ciupercile (crude - feliate, sau din conserva) si usturoiul felii.Lasam sa se caleasca 5 minute, mestecand continuu, apoi stingem cu rosii pasate la robot sau 400 ml...
Piept de pui cu legume la wok
Punem la fiert orezul. Eu am folosit orez prefiert pe care l-am lăsat mai puțin pe foc ( să rămână ferm, să nu înflorească ). L-am scurs de apă și l-am spălat apoi și în apă rece. Desfacem carnea de pe oasele pieptului și o tăiem în fâșii de 1-2cm....
Miniclatite din cartofi
Curatam cartofii si-i dam pe razatoarea mica. Adaugam ouale batute, cascavalul ras, putina verdeata tocata ( de preferat marar) si un praf de sare. Amestecam totul cu 2 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Incingem 2-3 linguri de ulei intr-o tigaie si punem cate o lingura din...
Scovergi umplute cu praz
Aluatul : Frecam drojdia uscata cu zaharul , un praf de sare si o lingurita de apa calduta. Adaugam o lingura de faina si inca o cescuta cu apa calda si omogenizam. In vasul in care framantam, punem faina in mijlocul careia formam un crater. Turnam in craterul format drojdia lichefiata,...
Ciulama de ciuperci
Ciupercile se curata , se spala si se feliaza, apoi se tin 2-3 minute in apa clocotita ( pe care o vom arunca ), pentru a inlatura o parte din toxine. Curatam un morcov , il dam pe razatoarea mica, apoi il calim intr-o lingura de unt ( pentru un gust mai bun, putem adauga si ardei gras,...
Ciuperci in sos tomat, cu piure de cartofi
Feliem ceapa si ardeiul gras si le punem la calit in 3 linguri cu ulei. Presaram un praf de sare . Adaugam kaizerul taiat cubulete, ciupercile (crude - feliate, sau din conserva) si usturoiul felii.Lasam sa se caleasca 5 minute, mestecand continuu, apoi stingem cu rosii pasate la robot sau 400 ml...