publicat la 20.12.2020
publicat la 13.12.2020
publicat la 30.11.2020
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Scrumbie cu legume
Prepararea pestelui: Curatam ceapa si morcovul, le spalam si le tocam: morcovul rondele, ceapa solzisori. Lamaia o spalam, o sectionam pe jumatate si o feliem. Curatam pestele si il spalam bine, apoi il condimentam cu sare si il lasam la scurs. Umplem bucatile de scrumbie cu felii de...
Somon cu legume mexicane si ciuperci
Fileul de somon se portioneaza si se condimenteaza dupa preferinte. Eu am folosit condiment pentru peste, sare si piper. Incingem tigaia cu gril, stropim cu putin ulei si asezam fileurile de peste cu pielea in jos. Prajim pe ambele parti, apoi scoatem pestele pe o farfurie. Intr-o alta...
Cega in sos (aproape) piccata
Dupa ce am indepartat solzii tari de pe spatele sturionului, am scos intestinele si am lasat pestele 2 minute in apa cu otet pentru ca mucusul de pe piele sa se indeparteze mai usor. Am portionat cega in rondele si am spalat bine rondelele, apoi le-am scurs. Am condimentat pestele cu...
Peste la tava, pe pat de legume
Curatam pestele, il spalam si-l taiem in fasii de 2 cm. grosime pe care le condimentam cu sare, le trecem prin faina si le prajim cate un minut pe fiecare parte in ulei incins. Scoatem pestele prajit pe un prosop de hartie. Curatam cartofii, i feliem in 4-6 felii si-i prajim...
Crap cu bulion, lamaie si mujdei de usturoi
Crapul se curata, se spala, se da sare si piper si se freaca cu usturoi. Se asaza intr-o tava cu ulei, in care s-a pus o bucata de hartie de copt pentru ca pestele sa nu se prinda de tava. Se toarna pe deasupra bulionul subtiat cu apa si mujdeiul de usturoi si se da la cuptor, stropindu-se...
Crap oriental
Se curata pestele, se portioneaza, se sareaza, se trece prin faina si se prajeste in ulei, fara a se rumeni. Ceapa se toaca solzisori, morcovii si telina se feliaza si se calesc impreuna in ulei. Se adauga bucati de ardei gras, usturoiul taiat feliute si se calesc in continuare. Completam cu...
Saramura de crap, cu sos de rosii si usturoi
Bucatile de crap spalate si scurse bine de apa , se sareaza si se lasa deoparte 30 minute, astfel incat carnea sa-si traga sare. Daca rondelele sunt prea mari, le taiem in doua. Frigem bucatile de peste pe gratar sau plita, intorcandu-le pe toate partile, pentru rumenire uniforma....
Crap la gratar, cu sos de unt
Bucatile/ rondelele de crap le spalam , apoi le scurgem bine de apa si le presaram cu sare. Lasam pestele sa-si traga sare, cca 20 minute. Frigem pestele pe gratar sau plita. Separat, facem un sos de unt, astfel: Incalzim usor untul si-l frecam cu o lingura de lemn, pana se topeste tot....
Stiuca in sos de rosii , cu cartofi prajiti
Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem rondele si-i prajim. Ceapa curatata, spalata si taiata solzisori se prajeste usor in ulei (sau unt). Adaugam bucatile de peste pregatite din timp si sarate ( eu am fript pestele usor, inainte de a-l pune in cratita cu ceapa calita ) ....
Crap cu ciuperci, la gratar
Incingem bine gratarul, stropim cu o lingurita de ulei si asezam feliile de peste pudrate in prealabil cu sare. Inchidem capacul si lasam la foc mic 10 minute, dupa care intoarcem bucatile de peste si mai lasam 10 minute. Deschidem capacul si imprastiem ciupercile din conserva, scurse de zeama...
Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu
Pestele se curata si se taie in felii de cca. 4 cm. latime. Presaram sare peste bucatile de peste si lasam deoparte. Curatam arpagicul si-l inabusim in unt / ulei , pana se rumeneste frumos.Adaugam faina, ciupercile, vinul si un pahar cu apa. Condimentam cu cimbru, piper si foi de dafin....
Crap portughez
Crapul se curata, se spala si se taie rondele, pe care le condimentam cu sare, le trecem prin amestec de malai si faina si le prajim in ulei incins. Scoatem pestele prajit pe un prosop de hartie. Din uleiul in care am prajit pestele luam 5 linguri si le punem intr-o tigaie curata, in care vom...
Trunchi de merluciu pregatit in cuptor cu halogen
Spalam in apa rece trunchiurile de merluciu si le scurgem pe prosoape de hartie. Condimentam cu sare si condiment pentru peste grill , stropim cu zeama de lamaie si asezam pestele pe gratarul cuptorului cu halogen sau pe o tava cu gauri. Pe fiecare bucata de peste asezam cate o felie de...
Cum pastram icrele proaspete cea mai sigura metoda
Cum pastram icrele proaspete cea mai sigura metoda Dupa ce scoatem icrele din peste indepartam pe cat posibil membrana care le tine si amestecam cu o lingura de lemn, pentru omogenizare. Adaugam sare de bucatarie astfel incat lichidul ce leaga bobitele de icre se va albi usor . Chiar daca vi...
Salata de icre de crap
Intr-un bol adanc punem 2-3 linguri cu icre si presaram un varf de cutit cu sare de lamaie. Cele doua felii de paine le curatam de coaja , le inmuiem in apa, dupa care le stoarcem si le abaugam peste icre. Mixam amestecul de icre si paine pana omogenizam bine, dupa care...
Guvizi prajiti, cu mujdei de usturoi verde
Guvidul se curata de mate, i se scot branhiile, apoi se spala bine in apa rece, indepartand restul de impuritati. Intr-un vas incapator amestecam malaiul cu faina si condiment pentru peste ( daca nu avem, este suficient un praf de sare ). Presaram peste pestele curatat un strat fin de...
Surimi pane
Ouale le batem bine cu un praf de piper si delikat. Intr-o farfurie adanca punem o cana de pesmet. Bucatile de surimi le trecem prin ou, apoi le tavalim prin pesmet si le asezam pe o alta farfurie pana ce pesmetul absoarbe bine oul. Procedam iar la...
Tartine cu icre de cega
Feliem painea, o prajim , apoi o portionam in bucati mai mici. Ungem cu unt feliile inca fierbinti si intindem usor bobitele de icre de cega , deasupra. Servim ca atare, sau ca "pansament" , langa un paharel de whisky :D
Pregatirea icrelor negre, pentru consum
Am facut mai intai o saramura tare dintr-un litru de apa si un pumn de sare grunjoasa, amestecand-o pana s-a topit bine sarea. Intr-un vas adanc am pus icrele , pe care le-am acoperit cu saramura si le-am lasat cca 20-30 minute. Am desfacut usor camasa de pe icre, pentru ca saramura sa patrunda...
Peste cu amestec de lamaie, piper si menta
Dupa ce curatam pestele, il portionam in felii de grosimea unui deget. Presaram uniform o parte din amestecul de condimente pentru peste ( cu coaja de lamaie, piper si menta ) si lasam sa patrunda in carne aromele, cca. 10- 15 minute. Intr-un vas amestecam malaiul cu 2 linguri de faina...
Somn prajit
Cum din somnul din care am gatit borsul si paneul imi mai ramasesera destule rondele, m-am gandit ca n-ar strica si o reteta simpla . Astfel ca am tavalit fiecare felie de peste prin malai amestecat cu sare, apoi le-am prajit , pe ambele parti, in tigaia Dry Cooker ( acum iar ma...
Scrumbie cu legume, la cuptor
Curatam solzii si urechile scrumbiei, apoi scoatem matele si o spalam bine in 2-3 ape. Crestam pestele cu cutitul pe toata lungimea sa, nu foarte adanc, lasand intre crestaturi cca 1-2 cm. Presaram sare in crestaturi si-n burta pestelui . Feliem lamaia si usturoiul, ceapa o taiem...
Somn pane, in sos tomat si usturoi
Dupa ce curatam si portionam pestele, spalam bine bucatile si le scurgem de apa. Presaram putina sare, lasam 10 minute, apoi scurgem lichidul lasat de bucatile de peste , presand in palme fiecare bucata de peste. Batem ouale cu un praf de sare si piper. Trecem bucatile de peste...
Crap in crusta de susan
Crapul se curata, se feliaza si se spala feliile foarte bine in apa rece, pentru a indeparta tot sangele. Se scurge bine de apa si se sareaza putin. Intr-un castron amestecam pesmetul cu condimentul pentru peste si susanul. Tavalim pestele prin amestecul de pesmet si-l...
Crap cu legume, la cuptor
Curatam pestele de solzi , scoatem matele si branhiile, apoi il portionam rondele. Spalam bine fiecare medalion , iar daca bucatile sunt prea mari le sectionam pe jumatate. Ungem fiecare bucata de peste cu jumatate din sosul format din ulei , sos de soia , sos...
Macrou afumat
Macroul il decongelam si-l curatam de mate. Indepartam si capul, dar ii lasam coada. ( Il putem atarna foarte bine la fum legandu-l de coada. Eu i-am taiat si coada si am fost nevoita sa-l strapung pentru a-l tine la fum.) Il presaram bine cu sare,...
Pasta de ton cu maioneza si gris
Scurgi uleiul din conservele de ton. Pregatesti maioneza dintr-un galbenus, o lingura de mustar , un praf de sare de lamaie si 200 ml ulei. Fierbi 200 ml apa cu putina sare, apoi adaugi 2 linguri cu gris si mesteci pana se...
Saramura de caras
Pestele se curata de solzi, se scot matele si urechile, apoi presaram sare pe exterior si interior si-l frigem pe gratar sau pe aragaz, la gril. Pentru saramura : se toaca marunt usturoiul, ardeiul iute si verdeata, si se pun intr-un vas pe foc,...
Caras prajit, cu mujdei si mamaliguta
Pestele se curata de solzi, se despica si i se scot matele si urechile. Se spala in cateva ape, apoi se scurge bine de apa. Se amesteca intr-o farfurie malaiul cu faina si condiment pentru peste. Se presara condiment pe exteriorul si in interiorul...
Saramura de scrumbie
Scrumbia se curata , se spala si se cresteaza din aproape in aproape pentru ca oasele sa se friga si sa nu mai creeze impediment la mancat. Se presara sare gronjoasa pe toata suprafata scrumbiei si in crestaturi, apoi se pune pe gratarul incins....