Cum pastram icrele proaspete cea mai sigura metoda

de Ina in Peste, 4 Iun 2013 | 44715 vizualizari

 

Cum pastram icrele proaspete cea mai sigura metoda
Multe persoane se vaita ca nu pot pastra icrele de peste mult timp, ca se inmoaie, ca fac mucegai, ca prind miros urat... Mie-mi tin luni de zile, fara sa se intample nimic rau...

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cum pastram icrele proaspete cea mai sigura metoda
  • icre proaspete
  • sare de bucatarie
  • borcane curate si uscate
  • ulei

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum pastram icrele proaspete cea mai sigura metoda:

Cum pastram icrele proaspete cea mai sigura metoda

Dupa ce scoatem icrele din peste indepartam pe cat posibil membrana care le tine si amestecam cu o lingura de lemn, pentru omogenizare. Adaugam sare de bucatarie astfel incat lichidul ce leaga bobitele de icre se va albi usor . Chiar daca vi se pare ca e cam multa sare, nu ezitati sa adaugati, altfel icrele nu vor tine mult timp. 

Punem icrele in borcane curate  cu capac si dam la frigider.

Este posibil ca in 2-3 zile sa se lase la fundul borcanelor un lichid rosiatic. E semn ca nu am pus suficienta sare .Desfacem capacele si scurgem lichidul, apoi adaugam putina sare peste icre  si amestecam  din nou , folosindu-ne de lingura din lemn . Daca borcanul nu este suficient de plin, acoperim icrele cu o pelicula de ulei din floarea soarelui, pentru a evita formarea mucegaiului.

Pastram borcanele in frigider.

La inceput icrele sunt maronii la culoare, dar dupa alte cateva zile de pastrat cu sare vor capata o culoare portocalie, semn ca-s numai bune de gatit .  

Iata si cateva retete la care sa folositi icrele: turta de icre, salata de icre sau ceapa umpluta cu icre de crap

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum pastram icrele proaspete cea mai sigura metoda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de fitofag cu sos Beurre Blanc