1. Batem frisca bat si o punem la rece ( daca frisca nu este indulcita ii punem doua linguri de zahar pudra in timp ce o mixam).
2. Ca sa fie treaba cat mai simpla, procedam astfel: batem galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase, adaugam nessul si amestecam, apoi cacao si din nou...
1. Se mixeaza gălbenusurile cu zahărul până acesta se dizolvă. Punem amestecul deoparte.
2. Se pune laptele intr-o cratita pe foc, impreuna cu coaja de lămâie si esenta de vanilie. Când laptele se apropie de punctul de fierbere, se reduce focul la minim si se adaugă...
1. Punem visinele cu 3 linguri de zahar pudra intr-o cratita si le fierbem la foc mare cateva minute. Le punem sa se scurga intr-o strecuratoare.
2. Pentru blat mixam ouale cu zaharul 15-20 minute, pana ce isi tripleaza volumul, apoi adaugam incet faina amestecata cu sarea si amestecam cu...
1. Untul lasat la temperatura camerei il mixam impreuna cu zaharul pudra si vanilia pana devine cremos. Adaugam galbenusul si mixam bine.
2. Adaugam faina amestecata cu sarea, fulgii de cocos si praful de copt.
3. Adaugam laptele rece cate putin, amestecand. Vom obtine un aluat de...
1. Se pun ciresele la fiert cu zaharul si 2-3 linguri de apa. Se fierb 5 minute la foc iute apoi se dau deoparte si se pun la scurs intr-o strecuratoare.
2. Blatul se prepara astfel: se freaca zaharul cu galbenusurile pana devin cremoase, se adauga faina, sarea, untul, ciocolata topita iar...
1. Preparam blatul de tarta astfel: amestecam intr-un bol faina cu cacao, praful de copt, zaharul si un praf de sare. Punem untul rece taiat cubulete si framantam pana se face gogoloase. Adaugam galbenusurile si apa rece si framantam in continuare pana se omogenizeaza aluatul. Va rezulta un...
1. Preparati jeleul de portocale astfel : puneti sucul de portocale pe foc . Amestecati budinca cu zaharul si cu putin suc si adaugati in sucul de portocale. Cand incepe sa fiarba adaugam coaja confiata si lasam sa fiarba putin pana se ingroasa si apoi dam la o parte, sa se raceasca.
2....
1. Se bate frisca pana se intareste, se adauga zaharul si se mai mixeaza putin.
2. Se imparte frisca in doua parti egale. Se pune in castroane separate. Peste o jumatate se adauga siropul de menta si se mixeaza pana la omogenizare. Se rastoarna intr-un recipient cu capac (sau fara) si se...
1. Se bat ouale cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga iaurtul, apoi uleiul, vanilia si la urma faina amestecata cu praful de copt si sarea.
2. Se unge o tava (25cmx35cm) cu putin unt si se tapeteaza cu faina sau direct cu hartie de copt. Se rastoarna compozitia in tava. Peste ea se...
1. Se bat albusurile spuma cu sarea si treptat cu zaharul, timp de 20-25 minute.
2. Se adauga uleiul cate putin, amestecand usor cu lingura de jos in sus. Apoi se aduga galbenusurile unul cate unul, vanilia si faina cate putin, amestecand foarte incet. Din compozitia rezultata se opresc trei...
Clatitele se fac din: 50 gr faina, un plic de vanilie, 1 ou, 150 ml lapte si 8 gr unt.
Puneti 50 ml frisca nebatuta si caramelele intr-o cratita si fierbeti la foc mic 6-8 minute, pana se topesc. Lasati sa stea 1 minut.
Puneti restul de frisca nebatuta intr-un vas si bateti pana se...
1. Se pune gelatina la inmuiat in 50-100 ml apa. Batem frisca cu zaharul pudra si vanilia. Oprim 150 ml frisca batuta pentru ornat iar restul o amestecam cu crema de branza, mixand bine pana obtinem o compozitie omogena. Topim gelatina pe baie de abur fara sa fiarba si o incorporam in crema...
1. Topiti 75 gr unt la temperatura mica. Zdrobiti biscuitii intr-un robot de bucatarie. Amestecati cu untul. Tapetati o tava cu capacitatea de 500 g, cu folie adeziva si adaugati amestecul de biscuiti, apasand pe fund cu dosul unei linguri. Raciti la frigider.
2. Topiti 200 gr ciocolata...
1. Preincalziti cuptorul (temperatura moderata). Amestecati ouale cu zaharul si uleiul pana obtineti o crema pufoasa. Adaugati dovleacul, apoi laptele si amestecati bine.
2 .Adaugati faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, vanilia , sarea si amestecati continuu pana obtineti un aluat...
Inghetata cu cacao si ness
1. Batem frisca bat si o punem la rece ( daca frisca nu este indulcita ii punem doua linguri de zahar pudra in timp ce o mixam). 2. Ca sa fie treaba cat mai simpla, procedam astfel: batem galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase, adaugam nessul si amestecam, apoi cacao si din nou...
Bougatsa
1. Se mixeaza gălbenusurile cu zahărul până acesta se dizolvă. Punem amestecul deoparte. 2. Se pune laptele intr-o cratita pe foc, impreuna cu coaja de lămâie si esenta de vanilie. Când laptele se apropie de punctul de fierbere, se reduce focul la minim si se adaugă...
Prajitura pufoasa cu visine
1. Punem visinele cu 3 linguri de zahar pudra intr-o cratita si le fierbem la foc mare cateva minute. Le punem sa se scurga intr-o strecuratoare. 2. Pentru blat mixam ouale cu zaharul 15-20 minute, pana ce isi tripleaza volumul, apoi adaugam incet faina amestecata cu sarea si amestecam cu...
Fursecuri cu unt si cocos
1. Untul lasat la temperatura camerei il mixam impreuna cu zaharul pudra si vanilia pana devine cremos. Adaugam galbenusul si mixam bine. 2. Adaugam faina amestecata cu sarea, fulgii de cocos si praful de copt. 3. Adaugam laptele rece cate putin, amestecand. Vom obtine un aluat de...
Deliciu cu cirese
1. Se pun ciresele la fiert cu zaharul si 2-3 linguri de apa. Se fierb 5 minute la foc iute apoi se dau deoparte si se pun la scurs intr-o strecuratoare. 2. Blatul se prepara astfel: se freaca zaharul cu galbenusurile pana devin cremoase, se adauga faina, sarea, untul, ciocolata topita iar...
Tarta cu ciocolata si banane
1. Preparam blatul de tarta astfel: amestecam intr-un bol faina cu cacao, praful de copt, zaharul si un praf de sare. Punem untul rece taiat cubulete si framantam pana se face gogoloase. Adaugam galbenusurile si apa rece si framantam in continuare pana se omogenizeaza aluatul. Va rezulta un...
Orange-muffins
1. Preparati jeleul de portocale astfel : puneti sucul de portocale pe foc . Amestecati budinca cu zaharul si cu putin suc si adaugati in sucul de portocale. Cand incepe sa fiarba adaugam coaja confiata si lasam sa fiarba putin pana se ingroasa si apoi dam la o parte, sa se raceasca. 2....
Inghetata Cherry Mint
1. Se bate frisca pana se intareste, se adauga zaharul si se mai mixeaza putin. 2. Se imparte frisca in doua parti egale. Se pune in castroane separate. Peste o jumatate se adauga siropul de menta si se mixeaza pana la omogenizare. Se rastoarna intr-un recipient cu capac (sau fara) si se...
Prajitura cu capsuni
1. Se bat ouale cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga iaurtul, apoi uleiul, vanilia si la urma faina amestecata cu praful de copt si sarea. 2. Se unge o tava (25cmx35cm) cu putin unt si se tapeteaza cu faina sau direct cu hartie de copt. Se rastoarna compozitia in tava. Peste ea se...
Desert pandispan perfect
1. Se bat albusurile spuma cu sarea si treptat cu zaharul, timp de 20-25 minute. 2. Se adauga uleiul cate putin, amestecand usor cu lingura de jos in sus. Apoi se aduga galbenusurile unul cate unul, vanilia si faina cate putin, amestecand foarte incet. Din compozitia rezultata se opresc trei...
Tort de clatite cu sirop caramel
Clatitele se fac din: 50 gr faina, un plic de vanilie, 1 ou, 150 ml lapte si 8 gr unt. Puneti 50 ml frisca nebatuta si caramelele intr-o cratita si fierbeti la foc mic 6-8 minute, pana se topesc. Lasati sa stea 1 minut. Puneti restul de frisca nebatuta intr-un vas si bateti pana se...
Cheesecake cu piscoturi
1. Se pune gelatina la inmuiat in 50-100 ml apa. Batem frisca cu zaharul pudra si vanilia. Oprim 150 ml frisca batuta pentru ornat iar restul o amestecam cu crema de branza, mixand bine pana obtinem o compozitie omogena. Topim gelatina pe baie de abur fara sa fiarba si o incorporam in crema...
Prajitura Noire
1. Topiti 75 gr unt la temperatura mica. Zdrobiti biscuitii intr-un robot de bucatarie. Amestecati cu untul. Tapetati o tava cu capacitatea de 500 g, cu folie adeziva si adaugati amestecul de biscuiti, apasand pe fund cu dosul unei linguri. Raciti la frigider. 2. Topiti 200 gr ciocolata...
Chec cu dovleac
1. Preincalziti cuptorul (temperatura moderata). Amestecati ouale cu zaharul si uleiul pana obtineti o crema pufoasa. Adaugati dovleacul, apoi laptele si amestecati bine. 2 .Adaugati faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, vanilia , sarea si amestecati continuu pana obtineti un aluat...