Lasi soia la inmuiat cam 2 ore in apa, apoi scurgi apa, clatesti cuburile de soia si le pui la fiert in apa cu sare. Separat, tai marunt ceapa, ardeiul, morcovul si le pui la calit intr-o lingura de ulei. Cand ceapa devine sticloasa, adaugi mazarea si cuburile de soia, fierte si scurse de apa....
Cureti si tai marunt ceapa, morcovul, ardeiul. Dovleceii ii speli bine si ii tai in doua, ii presari cu sare si ii lasi 10 minute, apoi ii stergi cu un servet de zeama si ii tai cubulete. Calesti in putin ulei toate legumele, adaugi cana de orez spalat si lasi la calit pana sticleste ceapa,...
Alegi fasolea de seara, o speli bine in cateva ape si o pui la inmuiat in apa calda. Dimineata (sau cand te trezesti), arunci apa, o speli iarasi, pui alta apa (rece), adaugi sare si o pui la fiert. Daca ai oala sub presiune, o sa dureze cam 30-40 de minute, in functie de cat de batran e bobul;...
Fierbi cartofii in coaja, apoi ii cureti si ii dai pe razatoare sau ii pasezi. Cureti si pisezi cateii de usturoi si ii amesteci cu cartofii. Adaugi faina si sare, apoi modelezi chiftelute de marimea unei mingi de ping-pong. Le prajesti in ulei incins. Intre timp, cureti gogosarii si ceapa, le...
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Tocanita de soia cu mamaliguta
Lasi soia la inmuiat cam 2 ore in apa, apoi scurgi apa, clatesti cuburile de soia si le pui la fiert in apa cu sare. Separat, tai marunt ceapa, ardeiul, morcovul si le pui la calit intr-o lingura de ulei. Cand ceapa devine sticloasa, adaugi mazarea si cuburile de soia, fierte si scurse de apa....
Mancarica de orez cu dovlecei
Cureti si tai marunt ceapa, morcovul, ardeiul. Dovleceii ii speli bine si ii tai in doua, ii presari cu sare si ii lasi 10 minute, apoi ii stergi cu un servet de zeama si ii tai cubulete. Calesti in putin ulei toate legumele, adaugi cana de orez spalat si lasi la calit pana sticleste ceapa,...
Fasolica tartinabila
Alegi fasolea de seara, o speli bine in cateva ape si o pui la inmuiat in apa calda. Dimineata (sau cand te trezesti), arunci apa, o speli iarasi, pui alta apa (rece), adaugi sare si o pui la fiert. Daca ai oala sub presiune, o sa dureze cam 30-40 de minute, in functie de cat de batran e bobul;...
Chiftele de cartofi usturoiate si gogosariate
Fierbi cartofii in coaja, apoi ii cureti si ii dai pe razatoare sau ii pasezi. Cureti si pisezi cateii de usturoi si ii amesteci cu cartofii. Adaugi faina si sare, apoi modelezi chiftelute de marimea unei mingi de ping-pong. Le prajesti in ulei incins. Intre timp, cureti gogosarii si ceapa, le...