Fasolica tartinabila

de Mama_Lizica in Mancaruri de post, 10 Ian 2010 | 6444 vizualizari

 

Astazi am gatit fasole pentru prima oara si, in ciuda emotiilor, a iesit delicioasa. Pentru ca am fiert mai multa (1 kg), din jumatate am decis sa fac si fasole batuta, iar restul sa o las pentru ciorba, a carei reteta o gasiti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba boabe
  • 2 linguri busuioc
  • 1 lingura usturoi pisat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 linguri ulei
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasolica tartinabila:

Alegi fasolea de seara, o speli bine in cateva ape si o pui la inmuiat in apa calda. Dimineata (sau cand te trezesti), arunci apa, o speli iarasi, pui alta apa (rece), adaugi sare si o pui la fiert. Daca ai oala sub presiune, o sa dureze cam 30-40 de minute, in functie de cat de batran e bobul; daca nu ai, ca mine, o sa dureze cam 2-3 ore. Cand s-a fiert, o scurgi de apa si o mixezi, adaugand sare, busuioc, boia dulce si usturoiul pisat. Cand s-a mai maruntit, pui uleiul la incins si asa fierbinte il adaugi peste fasole, mixand in continuare. Daca e nevoie, poti sa mai subtiezi cu apa in care a fiert. Cans s-a racit, o intinzi pe felii de paine prajita si decorezi cu gogosari murati, legume proaspate, verdeata sau boia dulce.

TIPS-URI

1

Busuiocul uscat se pune si in ciorba, pentru a reduce flatulenta. Daca nu te omori dupa gustul busuiocului, dar ai busuioc proaspat (in buchet), il poti pune in apa in care inmoi fasolea de seara, apoi il arunci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasolica tartinabila" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]