publicat la 08.05.2019
publicat la 08.05.2019
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Salata calda de cartofi noi cu ceapa verde si marar
Taie cartofii in jumatate daca sunt prea mari si pune-i la fiert in apa cu sare. Amesteca intr-un castron mai mare iaurtul grecesc cu mustarul, uleiul de masline, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust, ceapa verde taiata rondele si mararul tocat marunt....
Tocanita de ciuperci cu mamaliga
Mai intai toaca marunt ceapa si usturoiul si pune-le in uleiul si untul topit, intr-o tigaie mai adanca. Taie apoi ciupercile in cuburi si pune-le peste ceapa. Lasa sa fiarba 5 minute si condimenteaza cu sare, piper si cimbru uscat. Cand ciupercile sunt fierte, stinge cu vinul alb....
Ratatouille - Reteta video
Taie ardeii in cuburi potrivite Scoate miezul de la dovlecel si vanata, ca sa elimini excesul de apa si apoi taie-le cuburi Toaca marunt ceapa si usturoiul Scufunda rosiile in apa fierbinte si curata-le de coaja, apoi taie-le cuburi...
Chiftelute de dovlecei cu verdeturi si branza
Taiati dovleceii cuburi, ceapa si usturoiul in bucati de 2 cm si puneti-le pe toate in tocatorul Breville. Mixati pana obtineti o pasta. Puneti mixul intr-o sita si lasati la scurs 10 minute Amestecati apoi dovleceii mixati cu cascavalul si branza feta...
Vinete cu sos de rosii si mozzarella
Vinetele se spala si se taie rondele mai grosute. Se pun intr-o tava pe hartie de copt, se stropesc cu ulei de masline si se sareaza usor. Se pune tava in cuptor, la 200 grade, pentru 15 minute, pana vinetele se inmoaie usor. Intre timp se pregateste sosul de rosii. Eu am avut si cateva...
Rulouri de vinete cu ricotta si spanac
Vinetele se spala, se sterg si se taie pe lung, felii de 0.5 cm. Se sareaza si se lasa 15 minute. Se sterg apoi cu servet de hartie, se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt si se coc la foc mediu, in cuptor, pe ambele parti. Apoi se scoate tava si se lasa la racit. Ricotta se amesteca cu...
Budinca cu cartofi si spanac & blue cheese
Cartofii se curata, se spala, se taie rondele subtiri, eu i-am taiat cu o razatoare care feliaza. Se pune o oala cu apa si sare la fiert si cand clocoteste apa se pun cartofii si se fierb 5 minute, sa se inmoaie putin. Se scot apoi in apa si se scurg. Intre timp se prepara spanacul. Se topeste...
Clatite cu spanac
Ceapa se taie cubulete, usturoiul se preseaza si se inabusesc in untul topit. Se adauga putina apa si spanacul congelat, se acopera si se amesteca din cand in cand. Cand ceapa este moale si zeama a scazut se opreste focul si se lasa la racit. Se adauga sare si piper dupagust, un praf de nucsoara,...
Mazare si morcovi sote, cu carnaciori proaspeti prajiti
Se topeste untul intr-o craticioara, se adauga mazarea, a mea se dezghetase intre timp, dar merge si direct congelata. Morcovul se curata si se taie rondele, se adauga peste mazare, se toarna o ceasca cu supa sau apa si se acopera craticioara. Se lasa la inabusit pana scade zeama si morcovul e...
Sufleu cu conopida si piure de cartofi
Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se pun la fiert. Din ei se prepara un piure, cu lapte si unt si sare dupa gust. Conopida se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare aproximativ 5 minute. Se scurge de apa si apoi se adauga untul. Se tine pe foc si se amesteca pe ambele parti...
Cartofi crantzaniti cu usturoi si ementaler
Cartofii se curata si se taie rondele subtiri. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza cartofiorii precum tiglele. Se amesteca intr-un castron uleiul cu usturoiul zdrobit, sare, boia si cimbru. Cu o pensula se manjesc bine cartofii, se presara cascavalul ras si se pune tava in cuptorul...
Mancarica de spanac cu sos de rosii si usturoi, reteta rapida pentru o masa delicioasa
Cum se prepara Mancarica de spanac cu sos de rosii si usturoi, reteta rapida pentru o masa delicioasa: Spanacul se curata, se spala bine, apoi se opareste in apa fiarta cu sare. Se scoate intr-un castron cu apa rece si apoi se lasa la scurs. Se toaca mai mare. Ceapa si ardeiul se curata, se...
Tarta tricolora
Se amesteca ingredientele pentru aluat si se framanta pana se obtine un aluat nelipicios. Se imparte in doua, putin mai mult pentru foaia care va fi la baza si pe marginile formei. Se intind doua foi. Foaia mai mare se aseaza intr-o tava rotunda, imbracand si marginile. Ardeiul gras se coace,...