Pune ardeii capia la copt, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Stropeste-i cu putin ulei de masline si lasa-i la cuptor pana se rumenesc usor. Intoarce-i din cand in cand.
Intre timp toaca marunt ceapa si usturoiul. Curata cartofii si taie-i in patru pe lungime.
Cand sunt...
Curatati mai intai cartofii pentru piure, taiati-i cubulete si puneti-i la fiert in apa rece.
Tocati carnea, alternand cu ceapa, usturoiul, morcovul si la final painea uscata. Daca nu aveti masina de tocat, le puteti marunti cu un robot de bucatarie.
Amestecati apoi ingredientele tocate cu...
Pune uleiul intr-o tigaie si lasa-l sa se incinga bine. Condimenteaza pieptul de curcan cu sare si piper, apoi rumeneste-l in tigaie, pe ambele parti.
Adauga vinul si lasa pe foc pana incepe sa scada, apoi pune jumatate din cantitatea de supa, crengutele de cimbru si mai lasa 5 minute pe foc....
Amesteca intr-un bol carnea tocata de curcan cu morcovul si cartoful ras, ceapa si usturoiul verde tocate marunt, verdeata, oul, pesmetul, sare si piper dupa gust.
Omogenizeaza bine compozitia si formeaza chiftelutele.
Tavaleste-le prin pesmet si pune-le intr-o tava pe hartie de copt....
Pentru inceput, ia ficateii de pui curatati in prealabil, spalati si scursi de apa si pune-i la fiert in lapte cu putina sare, la foc potrivit. Aduna din cand in cand spuma care se formeaza.
Pune marul intr-o tava si coace-l in cuptorul incins.
Intre timp, taie ceapa julien si caleste-o in...
Pentru inceput pregateste aluatul. Freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Amesteca faina cu sarea, pune uleiul si amesteca cu o lingura pana obtii mici firimituri, apoi adauga drojdia si apa. Framanta aluatul pana devine elastic si lasa-l apoi sa creasca, acoperit cu un prosop, cam...
Pregateste mai intai ardeii, ca sa mearga totul mai repede. Scoate cotoarele si curata-i bine de seminte si nervuri.
Incinge uleiul intr-o tigaie si adauga ceapa tocata marunt si las-o la calit pana se inmoaie. Adauga apoi orezul si lasa-l pe foc 2-3 minute. Rastoarna ceapa si orezul peste...
Pune intr-o tava pe hartie de copt cele doua bucati de scaricica de porc si intr-un castron cartofii.
Unge carnea cu ulei pe ambele parti si restul de ulei pune-l peste cartofi si amesteca bine.
Amesteca intr-un bol condimentele: sare, piper, boia dulce, usturoi granulat si cimbru.
Presara...
Mai intai pregateste umplutura pentru rulada, e foarte simplu!
Toaca marunt ceapa uscata si ceapa verde, incinge uleiul intr-o tigaie si soteaza pana se inmoaie. Adauga apoi baconul taiat fasii subtiri si mai lasa putin pe foc.
Lasa compozitia sa se raceasca, apoi amestec-o intr-un...
Pentru inceput, bate bine carnea de pui intre doua folii de plastic, ca sa nu risti sa se rupa. Condimenteaza apoi fiecare felie de carne cu sare si piper dupa gust. Pune deasupra cate o felie de cascaval si o felie de sunca. Ruleaza usor carnea, avand grija sa nu se desfaca.
Pregateste trei...
Opariti varza murata daca este prea sarata, apoi taiati-o fideluta.
Taiati cubulete ceapa. Puneti uleiul sa se incinga bine intr-o cratita incapatoare, adaugati ceapa si lasati-o putin sa se inmoaie. Puneti apoi varza, cimbrul, piperul, boiaua, doua foi de dafin si optional o...
Amesteca intr-un bol carnea tocata cu salotele taiate cuburi mici, mustarul si sare si piper dupa gust
Omogenizeaza bine compozitia si imparte-o in doua, formand burgerii
Unge cu ulei tigaia grill si frige burgerii cate 3 minute pe fiecare parte
Scoate-i apoi pe o farfurie si lasa-i...
Spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute
Lasati-le apoi sa se scurga intr-o sita
Amestecati intr-un bol carnea cu orezul spalat si ceapa taiata cubulete fine
Adaugati sare si piper...
puneti pe foc o oala incapatoare cu 2 l de apa, sare si 2 linguri cu otet
cand apa incepe sa fiarba adaugati limba de vita spalata si acoperiti oala cu un capac
lasati sa clocoteasca 3-4 minute, opriti focul si lasati oala acoperita 10 minute...
Zdrobiti bobitele de ienibahar si piper intr-un mojar;
Ungeti pulpele de iepure cu 2 linguri de ulei de masline si asezonati-le cu ienibahar, sare si piper;
Taiati usturoiul pe jumatate, pe lungime, si salotele cuburi potrivite;...
Amestecati carnea tocata cu morcovul, usturoiul si ceapa date pe razatoarea cu ochiuri mici, adaugati verdeata, oul, pesmetul si condimentati dupa gust
Framantati bine carnea si formati chiftelute pe care le asezati in vasul slow cooker-ului CrockPot 3,5 l...
taiati pieptul de pui si somonul afumat in cubulete de 2 cm
taiati ardeiul gras in cuburi de aceeasi dimensiune cu bucatile de carne, ceapa rosie o taiati in patru, iar felii de dovlecel pe jumatate
puneti carnea de pui, pestele si legumele alternativ pe...
Puiul se spala bine, se usuca cu prosoape de hartie, se parleste daca e cazul (din pacate pe plita cu inductie nu se poate face asta :) ) Se pregateste un amestec din untul moale si condimentele puse dupa gust, se adauga verdeturile taiate marunt, usturoiul dat pe razatoare si se omogenizeaza...
Carnea tocata se amesteca bine cu usturoiul zdrobit, condimentele dupa gust si apa. Se framanta bine carnea cu mana.
Rulam cu grija membrana de carnati pe palnia masinii de tocat si umplem cu grija carnatii. Din loc in loc se intorc cu grija, formand carnatii de marimea dorita. Se leaga la...
Ceapa tocata marunt se amesteca impreuna cu carnea tocata, orezul spalat in apa rece, sare, piper si cimbru uscat.
Frunzele de varza se spala cu apa rece si se curata de cotoare. Se umplu apoi cu carne si se ruleaza sarmalutele. In vasul care va merge la cuptor se pune un strat de varza murata...
Se pune uleiul intr-o cratita si se lasa sa se incinga. Se adauga carnea de curcan taiata cuburi si se lasa putin sa se schimbe culoarea. Se adauga ceapa si ardeiul gras taiate cubulete. Se amesteca usor si se pune sare si piper dupa gust. Se lasa sa se inmoaie, apoi se adauga o cana de apa...
Nu am dat cantitati exacte, fiecare condimenteaza dupa gust. Eu am avut trei bucati de scaricica de porc. Am pus pe ambele parti putin ulei de masline aromatizat cu cimbru , apoi sare, piper, cimbru, boia si usturoi granulat. In loc de usturoi granulat puteti adauga usturoi proaspat dat pe...
Se curata si se spala ceapa, ardeii si usturoiul. Se taie ceapa solzisori si ardeiul gras fasii subtiri. Usturoiul se taie marunt sau se da pe razatoare. Se incinge uleiul intr-o tigaie adanca, se pun ceapa si usturoiul si se lasa putin la inmuiat. Se adauga apoi ardeiul gras. Se lasa sa fiarba...
Se prepara mai intai sosul. Ardeiul capia se coace in cuptor sau pe plita, apoi se presara cu sare si se acopera cu un capac si se lasa 10 minute sa se odihneasca. Se curata apoi de coaja si de seminte si se mixeaza la blender impreuna cu usturoiul. Se adauga iaurtul grecesc si se mai mixeaza...
Vanata se taie pe lungime, se indeparteaza cotorul si se scobeste cu grija. Miezul se marunteste la robot si se amesteca cu carnea tocata, impreuna cu ceapa, ardeiul si usturoiul maruntite si ele. Se pune amestecul de carne si legume pe foc, se adauga sare si piper dupa gust si oregano uscat si...
Pulpa de curcan se cresteaza din loc in loc, se spala si se pune in vasul de la Multicooker. Se mixeaza la robot ardeiul capia cu usturoiul, ceapa si rosiile si se pune amestecul peste carnea de curcan. Se condimenteaza cu sare si piper, cimbru uscat si putin ulei de masline.
Se inchide...
Pieptul de pui se spala si se usuca cu prosoape de hartie. Se taie apoi in fasii sau cuburi.
Se face un amestec din laptele de cocos, cu coaja de lamaie/lime, sos de soia si turmeric si se marineaza puiul 12 ore. Se acopera vasul cu folie alimentara si se pune la frigider peste noapte.
Se...
Carnea am tocat-o si am amestecat-o cu ceapa taiata marunt, morcovul ras si ardeiul gras cuburi mici si am calit totul putin in 2 linguri ulei de masline, apoi am condimentat cu sare si piper. Ardeiul gras l-am scos din congelator de cu seara si l-am lasat intr-un castron in frigider. Am...
Cartofii se taie pe jumatate si apoi in felii mai groase si se fierb in apa cu sare pana se inmoaie, dar sa nu se sfarame. Se scurg de apa si se lasa putin la racit.
Pieptul de pui se taie cubulete mici si se caleste in uleiul incins. Se intoarce pe ambele parti. Se adauga apoi baconul taiat...
Carnea de porc am portionat-o si am calit-o in uleiul incins, pe ambele parti. Am adaugat coditele de ceapa verde si usturoiul verde, toate taiate marunt si am lasat la innabusit. Am adaugat o cana de apa calda si am lasat sa fiarba carnea cu capacul pus.
Intre timp am taiat varza, am pus-o...
Mancare de cartofi cu pui si ardei copti
Pune ardeii capia la copt, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Stropeste-i cu putin ulei de masline si lasa-i la cuptor pana se rumenesc usor. Intoarce-i din cand in cand. Intre timp toaca marunt ceapa si usturoiul. Curata cartofii si taie-i in patru pe lungime. Cand sunt...
Chiftelute de pui cu piure
Curatati mai intai cartofii pentru piure, taiati-i cubulete si puneti-i la fiert in apa rece. Tocati carnea, alternand cu ceapa, usturoiul, morcovul si la final painea uscata. Daca nu aveti masina de tocat, le puteti marunti cu un robot de bucatarie. Amestecati apoi ingredientele tocate cu...
Friptura de curcan cu sos de rodii
Pune uleiul intr-o tigaie si lasa-l sa se incinga bine. Condimenteaza pieptul de curcan cu sare si piper, apoi rumeneste-l in tigaie, pe ambele parti. Adauga vinul si lasa pe foc pana incepe sa scada, apoi pune jumatate din cantitatea de supa, crengutele de cimbru si mai lasa 5 minute pe foc....
Chiftele de curcan cu tzatziki
Amesteca intr-un bol carnea tocata de curcan cu morcovul si cartoful ras, ceapa si usturoiul verde tocate marunt, verdeata, oul, pesmetul, sare si piper dupa gust. Omogenizeaza bine compozitia si formeaza chiftelutele. Tavaleste-le prin pesmet si pune-le intr-o tava pe hartie de copt....
Pate de casa din ficat de pui si mar copt
Pentru inceput, ia ficateii de pui curatati in prealabil, spalati si scursi de apa si pune-i la fiert in lapte cu putina sare, la foc potrivit. Aduna din cand in cand spuma care se formeaza. Pune marul intr-o tava si coace-l in cuptorul incins. Intre timp, taie ceapa julien si caleste-o in...
Placintele cu pui
Pentru inceput pregateste aluatul. Freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Amesteca faina cu sarea, pune uleiul si amesteca cu o lingura pana obtii mici firimituri, apoi adauga drojdia si apa. Framanta aluatul pana devine elastic si lasa-l apoi sa creasca, acoperit cu un prosop, cam...
Ardei umpluti cu carne tocata de porc si vita
Pregateste mai intai ardeii, ca sa mearga totul mai repede. Scoate cotoarele si curata-i bine de seminte si nervuri. Incinge uleiul intr-o tigaie si adauga ceapa tocata marunt si las-o la calit pana se inmoaie. Adauga apoi orezul si lasa-l pe foc 2-3 minute. Rastoarna ceapa si orezul peste...
Coaste de porc cu cartofi noi
Pune intr-o tava pe hartie de copt cele doua bucati de scaricica de porc si intr-un castron cartofii. Unge carnea cu ulei pe ambele parti si restul de ulei pune-l peste cartofi si amesteca bine. Amesteca intr-un bol condimentele: sare, piper, boia dulce, usturoi granulat si cimbru. Presara...
Rulada din piept de curcan cu merisoare
Mai intai pregateste umplutura pentru rulada, e foarte simplu! Toaca marunt ceapa uscata si ceapa verde, incinge uleiul intr-o tigaie si soteaza pana se inmoaie. Adauga apoi baconul taiat fasii subtiri si mai lasa putin pe foc. Lasa compozitia sa se raceasca, apoi amestec-o intr-un...
Cordon bleu din piept de pui
Pentru inceput, bate bine carnea de pui intre doua folii de plastic, ca sa nu risti sa se rupa. Condimenteaza apoi fiecare felie de carne cu sare si piper dupa gust. Pune deasupra cate o felie de cascaval si o felie de sunca. Ruleaza usor carnea, avand grija sa nu se desfaca. Pregateste trei...
Varza a la Cluj
Opariti varza murata daca este prea sarata, apoi taiati-o fideluta. Taiati cubulete ceapa. Puneti uleiul sa se incinga bine intr-o cratita incapatoare, adaugati ceapa si lasati-o putin sa se inmoaie. Puneti apoi varza, cimbrul, piperul, boiaua, doua foi de dafin si optional o...
Burgeri de casa cu cartofi prajiti
Amesteca intr-un bol carnea tocata cu salotele taiate cuburi mici, mustarul si sare si piper dupa gust Omogenizeaza bine compozitia si imparte-o in doua, formand burgerii Unge cu ulei tigaia grill si frige burgerii cate 3 minute pe fiecare parte Scoate-i apoi pe o farfurie si lasa-i...
Sarmalute in foi de vita la CrockPot
Spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute Lasati-le apoi sa se scurga intr-o sita Amestecati intr-un bol carnea cu orezul spalat si ceapa taiata cubulete fine Adaugati sare si piper...
Limba de vita cu masline- la Crockpot
puneti pe foc o oala incapatoare cu 2 l de apa, sare si 2 linguri cu otet cand apa incepe sa fiarba adaugati limba de vita spalata si acoperiti oala cu un capac lasati sa clocoteasca 3-4 minute, opriti focul si lasati oala acoperita 10 minute...
Pulpe de iepure la CrockPot, cu ciuperci la gratar
Zdrobiti bobitele de ienibahar si piper intr-un mojar; Ungeti pulpele de iepure cu 2 linguri de ulei de masline si asezonati-le cu ienibahar, sare si piper; Taiati usturoiul pe jumatate, pe lungime, si salotele cuburi potrivite;...
Chiftelute marinate la CrockPot
Amestecati carnea tocata cu morcovul, usturoiul si ceapa date pe razatoarea cu ochiuri mici, adaugati verdeata, oul, pesmetul si condimentati dupa gust Framantati bine carnea si formati chiftelute pe care le asezati in vasul slow cooker-ului CrockPot 3,5 l...
Frigarui asortate
taiati pieptul de pui si somonul afumat in cubulete de 2 cm taiati ardeiul gras in cuburi de aceeasi dimensiune cu bucatile de carne, ceapa rosie o taiati in patru, iar felii de dovlecel pe jumatate puneti carnea de pui, pestele si legumele alternativ pe...
Pui la cuptor cu ierburi aromatice
Puiul se spala bine, se usuca cu prosoape de hartie, se parleste daca e cazul (din pacate pe plita cu inductie nu se poate face asta :) ) Se pregateste un amestec din untul moale si condimentele puse dupa gust, se adauga verdeturile taiate marunt, usturoiul dat pe razatoare si se omogenizeaza...
Carnati de casa- reteta video
Carnea tocata se amesteca bine cu usturoiul zdrobit, condimentele dupa gust si apa. Se framanta bine carnea cu mana. Rulam cu grija membrana de carnati pe palnia masinii de tocat si umplem cu grija carnatii. Din loc in loc se intorc cu grija, formand carnatii de marimea dorita. Se leaga la...
Sarmale- reteta video
Ceapa tocata marunt se amesteca impreuna cu carnea tocata, orezul spalat in apa rece, sare, piper si cimbru uscat. Frunzele de varza se spala cu apa rece si se curata de cotoare. Se umplu apoi cu carne si se ruleaza sarmalutele. In vasul care va merge la cuptor se pune un strat de varza murata...
Mancare de praz cu masline si carne de curcan
Se pune uleiul intr-o cratita si se lasa sa se incinga. Se adauga carnea de curcan taiata cuburi si se lasa putin sa se schimbe culoarea. Se adauga ceapa si ardeiul gras taiate cubulete. Se amesteca usor si se pune sare si piper dupa gust. Se lasa sa se inmoaie, apoi se adauga o cana de apa...
Coaste de porc dulci-picante
Nu am dat cantitati exacte, fiecare condimenteaza dupa gust. Eu am avut trei bucati de scaricica de porc. Am pus pe ambele parti putin ulei de masline aromatizat cu cimbru , apoi sare, piper, cimbru, boia si usturoi granulat. In loc de usturoi granulat puteti adauga usturoi proaspat dat pe...
Ficatei de pui cu sos si piure
Se curata si se spala ceapa, ardeii si usturoiul. Se taie ceapa solzisori si ardeiul gras fasii subtiri. Usturoiul se taie marunt sau se da pe razatoare. Se incinge uleiul intr-o tigaie adanca, se pun ceapa si usturoiul si se lasa putin la inmuiat. Se adauga apoi ardeiul gras. Se lasa sa fiarba...
Pui shanghai cu sos de ardei copt
Se prepara mai intai sosul. Ardeiul capia se coace in cuptor sau pe plita, apoi se presara cu sare si se acopera cu un capac si se lasa 10 minute sa se odihneasca. Se curata apoi de coaja si de seminte si se mixeaza la blender impreuna cu usturoiul. Se adauga iaurtul grecesc si se mai mixeaza...
Vinete umplute cu carne de vitel- Philips Multicooker
Vanata se taie pe lungime, se indeparteaza cotorul si se scobeste cu grija. Miezul se marunteste la robot si se amesteca cu carnea tocata, impreuna cu ceapa, ardeiul si usturoiul maruntite si ele. Se pune amestecul de carne si legume pe foc, se adauga sare si piper dupa gust si oregano uscat si...
Pulpa de curcan cu sos rosu- Philips Multicooker
Pulpa de curcan se cresteaza din loc in loc, se spala si se pune in vasul de la Multicooker. Se mixeaza la robot ardeiul capia cu usturoiul, ceapa si rosiile si se pune amestecul peste carnea de curcan. Se condimenteaza cu sare si piper, cimbru uscat si putin ulei de masline. Se inchide...
Satay de pui
Pieptul de pui se spala si se usuca cu prosoape de hartie. Se taie apoi in fasii sau cuburi. Se face un amestec din laptele de cocos, cu coaja de lamaie/lime, sos de soia si turmeric si se marineaza puiul 12 ore. Se acopera vasul cu folie alimentara si se pune la frigider peste noapte. Se...
Ardei umpluti
Carnea am tocat-o si am amestecat-o cu ceapa taiata marunt, morcovul ras si ardeiul gras cuburi mici si am calit totul putin in 2 linguri ulei de masline, apoi am condimentat cu sare si piper. Ardeiul gras l-am scos din congelator de cu seara si l-am lasat intr-un castron in frigider. Am...
Fritatta cu pui
Cartofii se taie pe jumatate si apoi in felii mai groase si se fierb in apa cu sare pana se inmoaie, dar sa nu se sfarame. Se scurg de apa si se lasa putin la racit. Pieptul de pui se taie cubulete mici si se caleste in uleiul incins. Se intoarce pe ambele parti. Se adauga apoi baconul taiat...
Varza noua cu piept de porc
Carnea de porc am portionat-o si am calit-o in uleiul incins, pe ambele parti. Am adaugat coditele de ceapa verde si usturoiul verde, toate taiate marunt si am lasat la innabusit. Am adaugat o cana de apa calda si am lasat sa fiarba carnea cu capacul pus. Intre timp am taiat varza, am pus-o...