- 1 ceapa
- 4 ardei kapia
- 3 linguri ulei
- sare si piper
- boia dulce
- crengute de cimbru
- 2 foi de dafin
- 1 cana cu apa
- 200 ml suc de rosii
- marar si patrunjel verde
- jumatate de pui de tara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de cartofi cu pui si ardei copti:
- Pune ardeii capia la copt, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Stropeste-i cu putin ulei de masline si lasa-i la cuptor pana se rumenesc usor. Intoarce-i din cand in cand.
- Intre timp toaca marunt ceapa si usturoiul. Curata cartofii si taie-i in patru pe lungime.
- Cand sunt gata ardeii, pune-i intr-un bol si acopera-i cu folie alimentara. Lasa-i 15 minute si apoi se vor curata foarte usor. Taie-i apoi cubulete.
- Pune putin ulei intr-o tigaie si cand s-a incins adauga carnea de pui si rumeneste-o usor pe toate partile. Pune-o intai cu partea cu pielita. Adauga sare si piper si boia de ardei dulce. Adauga apoi ceapa si usturoiul si lasa-le sa se inmoaie putin, apoi muta totul in vasul pentru cuptor. Pune si ardeiul copt taiat cubulete.
- Pune apoi morcovii si cartofii, condimenteaza din nou cu sare si piper, adauga crengutele de cimbru si foile de dafin si o cana cu apa calda. Pune capacul si lasa sa fiarba inabusit, in cuptor, cam 40 de minute.
- Cand mancarea este aproape gata, nu mai trebuie decat sa adaugi sucul de rosii si sa mai lasi inca 10 minute la cuptor.
- La final presara verdeata tocata deasupra si e gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi cu pui si ardei copti" nu uita sa-i faci un review.