Checul se face foarte simplu. Se separă ouăle, gălbenușurile se freacă cu 150 g de zahăr până se deschid la culoare și își dublează volumul, după care se adaugă treptat 50 ml ulei (ca și cum ați face maioneză), apoi 50 ml de apă rece și praful de sare. Albușurile se...
Ceapa și ghimbirul le-am tocatMușchiul l-am scos decongelat și apoi l-am curățat de tendoane și piele, apoi l-am tăiat în bucăți potrivite. Ciupercile le-am spălat repede și le-am tăiat în jumătate.
Într-un castron am amestecat iaurtul cu zahărul și praful de...
Pe blatul de lucru am presărat făină și am întins puțin cu sucitorul foaia de aluat.
Separat, într-un vas se topește untul peste care se adaugă merele și nucile tocate și se lasă pe foc potrivit să se înmoaie, amestecând din când în când....
Pentru început am pornit cuptorul pus pe 200 grade Celsius, apoi într-un bol mai mare am bătut ouăle întregi până își dublează volumul. Am adăugat făina, parmezanul și laptele, treptat, amestecând cu telul pentru a nu se face cocoloașe. Consistența...
Ouăle împreună cu zahărul și praful de sare le-am mixat până și-au dublat volumul, peste care am turnat încet untul și laptele, amestecând continuu. Separat făina am cernut-o cu praful de copt, apoi am adăugat zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie....
Albușurile le-am bătut spumă împreună cu cele 6 linguri de zahar până se formeză un moț pe paletele mixerului :)) apoi se adaugă gălbenușurile frecate cu 2 linguri de zahăr, plicul de zahăr vanilat, nuca măcinată și se cerne făina amestecată cu praful de copt....
Am lăsat aluatul să se decongeleze, apoi l-am așezat în forma de tartă, apăsând ușor să se așeze bine, apoi cu degetul mare am presat pe marginea formei ca să elimin excesul de aluat.
Într-o cratiță am călit în două linguri de ulei de măsline kaiserul și...
Pulpele de pui se rumenesc în puțin ulei de măsline, apoi se scot pe o farfurie și se păstreză la cald. În același ulei am călit ceapa și usturoiul tocate, peste care am adăugat ciupercile feliate.
Când ciupercile s-au înmuiat, am pus înapoi bucățile de...
Salam de biscuiti reteta
Biscuiții se rup bucăți mici, dar se păstrează câțiva care, cu ajutorul unui sucitor, se transformă în pesmet. Nuca se taie bucăți potrivite, iar apa cu zahărul se pun la fiert și se lasă câteva minute până se topește...
După cum vă spuneam mai sus am fiert o bucată mică de curcan din care mi-a ieșit o bunătate de zeamă. Carnea am tăiat-o bucăți și am pus-o deoparte. În supă am pus să fiarbă morcovii, albitura, ceapa și ardeiul tocate, iar când au erau aproape gata am adăugat fasolea...
Am pregătit ingredientele să-mi fie la îndemână, am tocat nucile, ciocolata am rupt-o în bucăți și împreună cu untul tăiat bucăți le-am pus să se topească pe bain-marie.
Într-un castron am amestecat făina cu praful de copt și le-am lăsat deoparte....
Legumele le-am tăiat felii, apoi într-un pic de ulei de măsline am călit dovleceii, am adăugat ceapa verde, ardeiul şi usturoiul, ciupercile, pasta de gogoşari şi bulionul. Se lasă 10-15 minute să fiarbă (dacă scade prea mult sosul mai adăugaţi apă sau bulion)....
Iaurtul se prepară în câteva secunde și merită toate laudele. Este savuros, delicios și ușor.
Se toarnă într-un pahar sau bol 200 g de iaurt, peste care se pune gemul de afine și siropul de zmeură. Se savurează dimineața alături de un croissant. Frunzele de...
Bucata de mozzarella și roșiile se feliază, se așează în două boluri alternând feliile de mozzarella și roșii, apoi se sarează si se piperează, se presară oregano uscat și se stopește cu ulei de măsline.
Înainte de servire se poate pune la cuptorul cu microunde...
Pulpele și pieptul de pui le-am spălat și le-am șters cu un prosop curat, le-am piperat, apoi am presărat puțină făină peste ele.
Uleiul de măsline se încălzește într-o tigaie antiaderentă, în care se călesc bucățile de pui până se rumenesc. Am...
Vinetele le-am copt anul acesta prin iulie și le-am pus în congelator, în așteptarea zacuștii, pe care o fac în septembrie sau începutul lui octombrie. Astfel că le-am lăsat să se decongeleze și să se scurgă bine de zeamă, apoi le-am tocat cu robotul de...
Gutuile se spală și se taie în felii nu foarte mari. Se călesc feliile de gutui pentru câteva secunde în untul topit. Se scot și se pun deoparte. Carnea se căleste în untul rămas după gutui amestecat cu ulei până se rumenește. Făina se dizolvă în 50...
De data asta am folosit fasole boabe proaspătă, dar la fel de bine se poate folosi și cea uscată, doar să o puneți la înmuiat cu o seară înainte și să o fierbeți bine.
Astfel, am pus fasolea la fiert (fiind proaspătă a fiert în kuktă aproximativ un sfert de oră),...
Ceapa roșie caramelizată își pierde iuțeala și devine dulce și parfumată numai bună de mâncat pe o felie de pâine de secară cu pastă de brânză (de capră dacă aveți), pe pizza sau într-un quiche.
Ceapa tăiată feliuțe am călit-o în uleiul...
Am prăjit pulpele în puțin ulei de măsline până s-au rumenit pe toate părțile, apoi am adăugat ceapa tocată, ardeii tăiați felii, pătrunjelul verde tocat și le-am lăsat să se călească la foc potrivit.
Am adăugat roșiile tăiate cuburi și vinul apoi orezul spălat...
Găleata mea cu prune fără sâmburi (mulțumesc mamei pentru asta) cântarea aproximativ 4,5 kg. Dacă fructele nu sunt foarte coapte și dulci se poate adăuga până la 100 g de zahăr pentru fiecare kg de prune. Eu am pus câte 50 g/kg, adică 200 g zahăr.
Fructele...
Am început să pregătesc cartofii deoarece au nevoie de mai mult timp pentru coacere. Cepele roșii le-am tăiat feliuțe și le-am pus alături de cartofi. În mojar am amestecat verdețurile tocate cu 2-3 linguri de ulei de măsline și le-am turnat peste feliile de cartofi și...
Cum se prepara reteta de musaca de cartofi :
Pentru început, prăjim puțin feliile de cartofi în puțin ulei, doar cât să se înmoaie și le scoatem pe hârtie absorbantă. Separat, călim carnea tocată împreună cu ceapa și ardeiul tocate, presărăm...
Iata cum am preparat aceasta reteta de Tocana de ardei cu orez
Am curățat legumele și le-am spălat. Ceapa am mărunțit-o cu robotul, iar ardeii și roșiile le-am tăiat cubulețe. Am călit ceapa și ardeii, apoi am adăugat roșiile și le-am lăsat să scadă la foc mic,...
Pentru inghețata de mango și banane cu cardamom am curățat fructele, le-am tăiat în cuburi și împreună cu celelealte ingrediente le-am mărunțit și amestecat bine cu ajutorului unui blender. Am turnat amestecul pentru înghețată într-o formă de plastic cu...
Am luat 2 dovlecei mai măricei, i-am curățat de coajă și de sâmburi și i-am tăiat bucăți. Între timp am pus o oală cu apă și un pic de vegeta să fiarbă. Când apa a început să clocotească, am pus bucățile de dovlecei la fiert pentru 15 minute.
I-am...
Mai întâi am pregătit marinada din cimbru, rozmarin și 2 căței de usturoi pe care i-am pus în mojar, i-am mărunțit, apoi am adăugat 2 linguri de ulei de măsline și cu pasta obținută am uns bine bucățile de coaste. Peste am turnat o lingură de oțet balsamic roșu...
Vânăta și dovleceii se spală bine și se taie bucăți (le-am lăsat coaja, dar dacă nu vă place puteți să o curățați). Bucățile de vânătă le-am sărat și după 1 minut le-am tamponat cu prosop de hârtie pentru a îndepărta sucul amar. Într-o tigaie am...
Am amestecat ingredientele până am obținut un aluat un pic mai consistent decât cel pentru pandișpan (nu curge, dar poate fi luat cu lingurița).
La acest moment mie mi s-a părut că este prea gros aluatul și am adăugat 2 linguri de apă, dar cred că nu era necesar.
Am pus...
Pentru început am preparat marinada din iaurt si praful de curry, iar betele de frigărui le-am pus la înmuiat într-un vas cu apă. Pieptul de pui l-am tăiat bucăti si l-am adaugat în marinadă (se lasă în jur de o oră sau chiar mai mult, dacă aveti timp)....
Chec cu mere
Checul se face foarte simplu. Se separă ouăle, gălbenușurile se freacă cu 150 g de zahăr până se deschid la culoare și își dublează volumul, după care se adaugă treptat 50 ml ulei (ca și cum ați face maioneză), apoi 50 ml de apă rece și praful de sare. Albușurile se...
Frigărui de porc și ciuperci cu orez prăjit
Ceapa și ghimbirul le-am tocatMușchiul l-am scos decongelat și apoi l-am curățat de tendoane și piele, apoi l-am tăiat în bucăți potrivite. Ciupercile le-am spălat repede și le-am tăiat în jumătate. Într-un castron am amestecat iaurtul cu zahărul și praful de...
Ștrudel cu mere și nuci
Pe blatul de lucru am presărat făină și am întins puțin cu sucitorul foaia de aluat. Separat, într-un vas se topește untul peste care se adaugă merele și nucile tocate și se lasă pe foc potrivit să se înmoaie, amestecând din când în când....
Minisufleuri cu ierburi aromatice și parmezan
Pentru început am pornit cuptorul pus pe 200 grade Celsius, apoi într-un bol mai mare am bătut ouăle întregi până își dublează volumul. Am adăugat făina, parmezanul și laptele, treptat, amestecând cu telul pentru a nu se face cocoloașe. Consistența...
Brioșe cu ciocolată și nuci
Ouăle împreună cu zahărul și praful de sare le-am mixat până și-au dublat volumul, peste care am turnat încet untul și laptele, amestecând continuu. Separat făina am cernut-o cu praful de copt, apoi am adăugat zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie....
Prăjitură Margareta
Albușurile le-am bătut spumă împreună cu cele 6 linguri de zahar până se formeză un moț pe paletele mixerului :)) apoi se adaugă gălbenușurile frecate cu 2 linguri de zahăr, plicul de zahăr vanilat, nuca măcinată și se cerne făina amestecată cu praful de copt....
Quiche Alsacienne
Am lăsat aluatul să se decongeleze, apoi l-am așezat în forma de tartă, apăsând ușor să se așeze bine, apoi cu degetul mare am presat pe marginea formei ca să elimin excesul de aluat. Într-o cratiță am călit în două linguri de ulei de măsline kaiserul și...
Paste cu pui și ciuperci
Pulpele de pui se rumenesc în puțin ulei de măsline, apoi se scot pe o farfurie și se păstreză la cald. În același ulei am călit ceapa și usturoiul tocate, peste care am adăugat ciupercile feliate. Când ciupercile s-au înmuiat, am pus înapoi bucățile de...
Salam de biscuiti reteta cu nuca
Salam de biscuiti reteta Biscuiții se rup bucăți mici, dar se păstrează câțiva care, cu ajutorul unui sucitor, se transformă în pesmet. Nuca se taie bucăți potrivite, iar apa cu zahărul se pun la fiert și se lasă câteva minute până se topește...
Supă de fasole verde cu cârnați afumați
După cum vă spuneam mai sus am fiert o bucată mică de curcan din care mi-a ieșit o bunătate de zeamă. Carnea am tăiat-o bucăți și am pus-o deoparte. În supă am pus să fiarbă morcovii, albitura, ceapa și ardeiul tocate, iar când au erau aproape gata am adăugat fasolea...
Negrese cu nucă
Am pregătit ingredientele să-mi fie la îndemână, am tocat nucile, ciocolata am rupt-o în bucăți și împreună cu untul tăiat bucăți le-am pus să se topească pe bain-marie. Într-un castron am amestecat făina cu praful de copt și le-am lăsat deoparte....
Bavette cu dovlecei și ciuperci
Legumele le-am tăiat felii, apoi într-un pic de ulei de măsline am călit dovleceii, am adăugat ceapa verde, ardeiul şi usturoiul, ciupercile, pasta de gogoşari şi bulionul. Se lasă 10-15 minute să fiarbă (dacă scade prea mult sosul mai adăugaţi apă sau bulion)....
Iaurt cu gem din fructe de pădure
Iaurtul se prepară în câteva secunde și merită toate laudele. Este savuros, delicios și ușor. Se toarnă într-un pahar sau bol 200 g de iaurt, peste care se pune gemul de afine și siropul de zmeură. Se savurează dimineața alături de un croissant. Frunzele de...
Mozzarella cu roșii și rozmarin
Bucata de mozzarella și roșiile se feliază, se așează în două boluri alternând feliile de mozzarella și roșii, apoi se sarează si se piperează, se presară oregano uscat și se stopește cu ulei de măsline. Înainte de servire se poate pune la cuptorul cu microunde...
Pui cu rozmarin și măsline
Pulpele și pieptul de pui le-am spălat și le-am șters cu un prosop curat, le-am piperat, apoi am presărat puțină făină peste ele. Uleiul de măsline se încălzește într-o tigaie antiaderentă, în care se călesc bucățile de pui până se rumenesc. Am...
Zacuscă cu vinete
Vinetele le-am copt anul acesta prin iulie și le-am pus în congelator, în așteptarea zacuștii, pe care o fac în septembrie sau începutul lui octombrie. Astfel că le-am lăsat să se decongeleze și să se scurgă bine de zeamă, apoi le-am tocat cu robotul de...
Pui cu gutui
Gutuile se spală și se taie în felii nu foarte mari. Se călesc feliile de gutui pentru câteva secunde în untul topit. Se scot și se pun deoparte. Carnea se căleste în untul rămas după gutui amestecat cu ulei până se rumenește. Făina se dizolvă în 50...
Zacuscă cu fasole boabe
De data asta am folosit fasole boabe proaspătă, dar la fel de bine se poate folosi și cea uscată, doar să o puneți la înmuiat cu o seară înainte și să o fierbeți bine. Astfel, am pus fasolea la fiert (fiind proaspătă a fiert în kuktă aproximativ un sfert de oră),...
Chutney de ceapă roșie
Ceapa roșie caramelizată își pierde iuțeala și devine dulce și parfumată numai bună de mâncat pe o felie de pâine de secară cu pastă de brânză (de capră dacă aveți), pe pizza sau într-un quiche. Ceapa tăiată feliuțe am călit-o în uleiul...
Pilaf de orez cu legume și pulpe de pui
Am prăjit pulpele în puțin ulei de măsline până s-au rumenit pe toate părțile, apoi am adăugat ceapa tocată, ardeii tăiați felii, pătrunjelul verde tocat și le-am lăsat să se călească la foc potrivit. Am adăugat roșiile tăiate cuburi și vinul apoi orezul spălat...
Magiun de prune
Găleata mea cu prune fără sâmburi (mulțumesc mamei pentru asta) cântarea aproximativ 4,5 kg. Dacă fructele nu sunt foarte coapte și dulci se poate adăuga până la 100 g de zahăr pentru fiecare kg de prune. Eu am pus câte 50 g/kg, adică 200 g zahăr. Fructele...
Ciuperci umplute cu brânză și cartofi la cuptor
Am început să pregătesc cartofii deoarece au nevoie de mai mult timp pentru coacere. Cepele roșii le-am tăiat feliuțe și le-am pus alături de cartofi. În mojar am amestecat verdețurile tocate cu 2-3 linguri de ulei de măsline și le-am turnat peste feliile de cartofi și...
Musaca de cartofi
Cum se prepara reteta de musaca de cartofi : Pentru început, prăjim puțin feliile de cartofi în puțin ulei, doar cât să se înmoaie și le scoatem pe hârtie absorbantă. Separat, călim carnea tocată împreună cu ceapa și ardeiul tocate, presărăm...
Tocană de ardei cu orez
Iata cum am preparat aceasta reteta de Tocana de ardei cu orez Am curățat legumele și le-am spălat. Ceapa am mărunțit-o cu robotul, iar ardeii și roșiile le-am tăiat cubulețe. Am călit ceapa și ardeii, apoi am adăugat roșiile și le-am lăsat să scadă la foc mic,...
Înghețată de mango și banane cu cardamom
Pentru inghețata de mango și banane cu cardamom am curățat fructele, le-am tăiat în cuburi și împreună cu celelealte ingrediente le-am mărunțit și amestecat bine cu ajutorului unui blender. Am turnat amestecul pentru înghețată într-o formă de plastic cu...
Chiftele de dovlecei
Am luat 2 dovlecei mai măricei, i-am curățat de coajă și de sâmburi și i-am tăiat bucăți. Între timp am pus o oală cu apă și un pic de vegeta să fiarbă. Când apa a început să clocotească, am pus bucățile de dovlecei la fiert pentru 15 minute. I-am...
Tocăniță de cartofi cu costițe de porc marinate
Mai întâi am pregătit marinada din cimbru, rozmarin și 2 căței de usturoi pe care i-am pus în mojar, i-am mărunțit, apoi am adăugat 2 linguri de ulei de măsline și cu pasta obținută am uns bine bucățile de coaste. Peste am turnat o lingură de oțet balsamic roșu...
Ratatouille cu pui
Vânăta și dovleceii se spală bine și se taie bucăți (le-am lăsat coaja, dar dacă nu vă place puteți să o curățați). Bucățile de vânătă le-am sărat și după 1 minut le-am tamponat cu prosop de hârtie pentru a îndepărta sucul amar. Într-o tigaie am...
Brioșe cu gem
Am amestecat ingredientele până am obținut un aluat un pic mai consistent decât cel pentru pandișpan (nu curge, dar poate fi luat cu lingurița). La acest moment mie mi s-a părut că este prea gros aluatul și am adăugat 2 linguri de apă, dar cred că nu era necesar. Am pus...
Frigarui de pui cu salata de castraveti si ceapa rosie
Pentru început am preparat marinada din iaurt si praful de curry, iar betele de frigărui le-am pus la înmuiat într-un vas cu apă. Pieptul de pui l-am tăiat bucăti si l-am adaugat în marinadă (se lasă în jur de o oră sau chiar mai mult, dacă aveti timp)....