Chiftele de dovlecei

de Pur_si_simplu_papa_bun in Aperitive / Garnituri, 4 Aug 2011 | 6047 vizualizari

 

Ieri am făcut chiftele de dovlecei. Crocante în exterior, moi la mijloc, ce să o mai lungesc... delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mai măricei
  • 1 linguriță de vegeta
  • 3 căței de usturoi
  • 1 lingură cu vârf de făină
  • 2 felii de pâine de o zi
  • 1 ou
  • pătrunjel verde tocat
  • sare și piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei:

Am luat 2 dovlecei mai măricei, i-am curățat de coajă și de sâmburi și i-am tăiat bucăți. Între timp am pus o oală cu apă și un pic de vegeta să fiarbă. Când apa a început să clocotească, am pus bucățile de dovlecei la fiert pentru 15 minute.
I-am strecurat bine, apoi i-am pasat cu furculița și iar i-am strecurat că... de.. sunt tare zemoși :)).
Într-un vas am pus dovleceii pasați, făina, feliile de pâine înmuiate în apă caldă și stoarse bine, usturoiul pasat, oul, pătrunjelul tocat, sare și piper. Am amestecat bine și cu lingură am pus chifeluțele la prăjit în ulei încins.
Le-am păpat cu salată de roșii și castraveți.
Să aveți poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sparanghel fript cu sos de iaurt si usturoi