publicat la 05.03.2016
publicat la 28.02.2016
publicat la 24.02.2016
Ţi-am citit astăzi în CD-ul de la retrovizoare că o să te oprească poliţia pentru depăşirea vitezei. Ai mai luat vreo trei amenzi săptămâna asta, de la acelaşi echipaj. Dacă te întreabă ce-ai de gând cu atîtea procese verbale, zi şi tu că le păstrezi pentru tombolă.
Bucataras.ro
[email protected]
Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)
Aluatul se framinta 30-40 de minute si se lasa la dospit alte 40-50 de minute. Se pune apoi aluatul pe masa si se mai framinta 2-3 minute.Se acopera si se mai lasa 15 minute la dospit. Apoi se intinde o foaie cu grosimea de 2 cm si se taie in patrate cam de 12 cm latura sau cit...
Tort Alex 2- caramel
Cana de zahar o punem la caramelizat intr-o cratita cu doi stropi cu apa.Cand este gata topit, pe o farfurie unsa cu unt, rasturnam caramelul si il lasam la racit. Blatul il pregatim astfel: Galbenusurile impreuna cu apa si cu zaharul le batem bine cu mixerul. Adaugam...
Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane
Intr-o cratita se pun 150 g zahar la caramelizat si se amesteca , cu o lingura de lemn, apoi se plimba zaharul topit pe peretii cratitei. Se da deoparte sa se raceasca. Cele 8 oua intregi se mixeaza bine( nu se mai pune zahar ca e prea dulce) cu un pliculet de zahar vanilat Burbon...
Chec simplu ca la bunica
Untul tinut la temperatura camerei se taie bucatele si se amesteca impreuna cu zaharul praf. Adaugam apoi ouale, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.Amestecam bine si adaugam o canita cu apa minerala, daca coca este prea vartoasa. Se imparte coca in doua. Intr-una adaugam...
Negresa de post
Stafidele se pun in putina apa cu esenta de rom si praful de copt se stinge cu zeama de lamaie sau cu otet. Se amesteca apoi faina cu toate ingredientele . O tava se tapeteaza cu foaie de copt unsa cu putina margarina. Aluatul il punem in tava si il dam la copt 30-40 minute in cuptorul...
Tort de mere cu nuca si frisca
6 linguri zahar se caramelizeaza in cratita in care vom pregati tortul.Dupa ce zaharul s-a caramelizat( nu se lasa prea mult ca prinde un gust amar)cu miscari de rotatie il intindem pe marginile cratitei.Punem cratita afara la rece sa se intareasca zaharul caramel. Curatam merele...
Prajitura cu blat de cafea si crema de nuca de cocos
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma bine. Cafeaua fiarta o indulcin tare cu zaharul si dupa ce s-a racit si s-a topit zaharul o adaugam treptat la albusurile spume. Amestecam bine cu mixerul pina raman albusurile spumoase tare. Untul( margarina) se invarte bine...
Tort ALEX
Se fac 4 rulade , fiecare din 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina , 3 linguri apa si praful de copt.( galbenusurile se amesteca cu zaharul pina isi dubleaza volumul , apoi se adauga apa, faina, praful de copt si albusurile spuma) Fiecare rulada se pune in tava captusita cu...
Placinta cu branza dulce
Stafidele se tin in 50 ml apa cu esenta de rom pina punem foile. Intr-o tava captusita cu hartie de copt se pune prima foaie de placinte pe care o ungem cu putin ulei, apoi a doua , o ungem si pe aceasta cu putin ulei si continuam tot asa cu foile pina le punem pe primele 6. Branza...
Prajitura din foi de napolitane cu doua creme
Preparam crema 1 astfel: galbenusurile cu zaharul se freaca bine pe baia de aburi( eu le-am facut in oala de lapte cu pereti dubli)pina se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune la racit. Dupa ce e rece se amesteca cu untul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza. Crema 2 se face astfel:...
Visine pentru prajituri -la borcan
Visinele se spala , li se rup coditele si se lasa apoi la scurs. Se scot samburii cu dispozitivul special. Visinele se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si se invarte bine sa se topeasca zaharul. Se lasa asa de azi pe maine , invartindu-se din cand in cand. A doua zi se adauga la...
Prajitura Kinder pingui
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile la mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pina isi dubleaza volumul.Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si grisul. Mixam sa se amestece bine toate, apoi adaugam laptele, uleiul si mierea.Amestecam usor. Albusurile le...
Cheese and meringue
Se amesteca untul cu zaharul , untura si galbenusurile bine de tot pina se face o crema pufoasa.Adaugam apoi smantana, faina. coaja de lamaie, laptele, praful de copt si se amesteca bine de tot. Aluatul rezultat il intindem pe o planseta presarata cu faina pina ia forma tavii ce o vom folosi....
Clatite cu brinza dulce si smintina, la cuptor
Clatitele se fac dupa metoda obisnuita. Intre timp preparam crema de brinza la care adaugam si stafidele care au fost inmuiate in prealabil , in apa. Crema se amesteca bine si apoi cu lingura , punem din compozitie pe clatita,rulam clatita, cu crema si o punem intr-un vas Yena uns cu unt ....
Prajitura Marius
Se face un pandispan din oua, zahar, apa clocotita praful de copt, cacao si faina si se coace. Intre timp se prepara budinca si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se amesteca cu margarina. Blatul se taie in doua si se umple cu jumatate din crema. Cealalta jumatate se pune deasupra...
Desert gogosi a la Sidy
Drojdia se amesteca cu 50 ml lapte si putin zahar si se lasa la dospit 10 minute. Faina se pune intr-un lighenas in care se framinta aluatul, se adauga sarea, zaharul, ouale si coaja de lamaie, se amesteca usor, turnind cite putina apa minerala, pana se pune toata. Se continua...
Prajitura egipteana cu nuca si caramel
Se incalzeste cuptorul in timp ce vom face 3 foi , fiecare din : 3 albusuri batute spuma apoi amestecate cu 3 linguri zahar si batute din nou pina se intaresc albusurile. 1 lingura faina se amesteca cu 40 g nuca macinata si se adauga incet la albusurile batute spuma.Se poate pune si putin...
Dulceata de caise pentru Alex
Punem apa la fiert intr-o cratita. Cand aceasta incepe sa clocoteasca adaugam pentru 1-2 minute caisele. Le scoatem si le lasam sa se raceasca apoi le curatam de coaja , care va veni foarte usor jos si scoatem samburii. Dupa ce le-am curatat cantarim miezul de caise si la 1 kg de fruct...
Chec in masina de paine
Am introdus in masina de facut paine, ingredientele in urmatoarea ordine: sare, lapte, unt, oua,faina, drojdie, zahar, esenta de rom si coaja de lamaie si am lasat sa-si faca programul dupa cum am planificat masina pe programul Cake . Cand a inceput sa fluiere , am adaugat stafidele...
Cornulete bistritene
Se face un aluat moale din ingredientele de mai sus , care se imparte apoi in doua.O parte se lasa asa cum este iar cealalta se amesteca cu cacaoa ce a fost dizolvata in 3 linguri lapte. Se framanta bine sa se omogenizeze cacaoa cu aluatul. Din cele doua feluri de aluat se fac 8-12...
Guguluf cu visine
Intr-un vas mai inalt batem bine cu mixerul , galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat pina se albeste si se face ca o spuma.Adaugam uleiul incet ca la maioneza , batand in continuare compozitia.Adaugam faina si amestecam bine de tot cu mixerul. Albusurile le batem spuma cu un praf de...
Tarta exotica
Grasimea se amesteca bine , cu o lingura, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza bine. Se adauga galbenusurile, sarea, invartim bine cu lingura , apoi se adauga faina. Framantam bine cu mana cat mai repede ( sa nu se topeasca grasimea de la caldura mainii) dupa care...
Tort din piscoturi
Compotul de ananas se pune in blender si se paseaza pina se formeaza o crema. Frisca se bate bine de tot impreuna cu intaritorul, conform instructiunilor de pe plic.La fel procedam si cu crema de vanilie. Pe un platou se aseaza un strat cu piscouri.Peste ele asezam un strat de ananas...