Intr-o cratita mai inalta caramelizam zaharul avand grija sa nu-l ardem, sa nu capete o culoare inchisa. Dupa ce este topit , tapetam peretii cratitei cu zaharul cu miscari de rotatie a cratitei, avand mare grija sa nu ne ardem cu el.
Mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia pina capata o...
Se amesteca bine untura cu margarina si 200 g zahar pina devine ca o spuma. Adaugam faina, cele 3 galbenusuri, praful de copt stins cu zeama de lamaie , 1 zahar vanilat , coaja de lamaie si la urma 150 ml lapte. Framantam bine pina iese un aluat potrivit de tare. Lasam sa se odihneasca aluatul...
Facem blatul din toate ingredientele, cu specificatia ca untul trebuie sa fie la temperatura camerei cu o ora inainte cel putin.
Framantam bine pina obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de degete.Il dam la rece pentru cel putin 30 de minute, timp in care pregatim crema si merele.
Crema...
Pentru prepararea blatului de tarta omogenizam bine intr-un vas praful de mix, 2 linguri zahar, un ou si bucati reci din unt( margarina) Framantam repede cu mana si obtinem un aluat compact pe care il intindem cu degetele in forma de tarta unsa si tapetata cu faina.Avem grija sa formam o...
Se fac doua blaturi simple intr-o tava mica, asupra carora nu am sa mai insist ca toata lumea stie cum se fac. .Unul din 3 oua, 3 linguri zahar si 3 linguri faina amestecate cu 1/2 praf de copt si unul din 3 oua, 3 linguri zahar , 1 lingura cacao si 2 linguri faina amestecate cu 1/2 praf de...
Preparam blatul separand albusurile de galbenusuri, pentru inceput. Batem bine de tot albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam cele 6 linguri cu zahar si mixam pina se intareste spuma bine de tot. Adaugam pe rand cate un galbenus si mixam in continuare. Adaugam praful din crema de vanilie si...
Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.
Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine.
La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam...
Separam ouale,galbenusurile le mixam bine cu zaharul si margarina tinuta la temperatura camerei.Adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat si coaja de lamaie.
Albusurile le batem bine spuma, apoi cu grija le incorporam in compozitia cu galbenusurile.
Ungem...
Se inmoaie drojdia cu o lingurita de zahar si putun lapte si se lasa sa creasca.
Faina folosita trebuie sa fie de foarte buna calitate. Intr-un bol mare ,framantam bine faina,drojdia crescuta, 200 g zahar,2 plicuri zahar vanilat, 2 galbenusuri, 2 oua intregi si un varf de lingurita de...
Margarina care a fost tinuta la temperatura camerei cateva ore bune se freaca bine cu zaharul, se adauga toate ouale, zaharul vanilat, praful de copt stins cu putin lapte si smanatana. Adaugam treptat faina si laptele. Framanatam putin si lasam sa se odihneasca 15 minute, la cald, apoi facem 20...
Ouale intregi se amesteca bine cu zaharul , pina isi dubleaza volumul.
Se adauga apoi zaharul vanilat, iaurtul si sarea. Merele se razuiesc pe razatoarea cu gauri mari si se adauga la compozitie impreuna cu celelalte ingrediente.
Se amesteca cu lingura si se toarna intr-o tava unsa si...
Se prăjeşte nuca, se fărîmiţează şi se pune în tava mare peste care se adaugă 150 g margarină topită (Rama cu rom,preferabil).
Se face blatul din 16 linguri zahăr, 8 ouă,16 linguri făină, 8 linguri apă, praful de copt, zahărul vanilat şi 2 linguri ness....
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se bat bine cu zaharul 10 minute, pina isi dubleaza cantitatea.
Se adauga apoi uleiul, zaharul vanilat, apa si faina treptat, invirtindu-se mereu. Praful de copt se amesteca cu faina.
Albusurile batute bine spuma se incorporeaza in aluat...
Se pun in masina de paine toate ingredientele in ordinea mentionata, mai putin ultimele 3.Peste drojdie mai presaram o lingurita cu zahar .
Programam MP pe programul de framantat si dospit( Dough)si o lasam sa-si faca programul.
Intre timp stafidele le imnuiem in rom si rahatul il taiem...
Faina se freaca bine cu untura pina se amesteca bine.Separat se amesteca smantana cu galbenusurile si otetul,adaugam coaja de lamaie, dupa care se toarna peste faina si se framanta bine.
Aluatul obtinut este destul de consistent si il impartim in 3 parti egale.
Din fiecare parte facem o foaie...
Separam albusurile de galbenusuri.
Margarina o topim pe foc mic.
Albusurile le batem spuma cu un prag de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul si cu margarina ( 100 g) adaugata cate putin.
Adaugam apoi laptele si mixam in continuare.
Praful de copt il amestecam bine faina, apoi...
Se mixeaza o coca din toate ingredientele pentru blat. O tava se tapeteaza cu hartie de copt si se unge cu putin unt. Turnam compozitia in tava si o dam la cuptorul dinainte incalzit, cam 15 minute pina prinde o crusta.
Merele spalate si necuratate le dam pe razatoare , apoi le amestecam cu...
Blatul 1:
Albusurile se bat spuma si se amesteca apoi cu zaharul. Se bat bine pina se intaresc.Adaugam faina, praful de copt si cana cu fructele de padure stoarse.
In cuptorul dinainte incalzit la 180 grade introducem tava cu hartia de copt unsa cu putin unt si cu aceasta compozitie...
Se prepara budinca cu 3 linguri zahar si cu lapte, conform instructiunilor de pe plic.
Piscoturile se aseaza pe o tava iar budinca calda o rasturnam peste ele si dam tava la rece.
Dupa ce s-a intarit budinca presaram ananasul si feliile de mandarine peste budinca.
Nuca de cocos se presara...
220 g marga se amesteca cu zaharul bine de tot apoi adaugam galbenusurile pe rand, coaja de lamaie si 10 picaturi de esenta. Adaugam faina, lingura cu lingura pina se face un aluat sfaramicios. Din aluat facem doua bile: una mai mare si una mai mica.Le punem pe o farfurie , le acoperim cu...
Minipanetone se face in masina de facut paine.
Asezam in cuva masinii ingredientele in urmatoarea ordine:
-laptele
-bucatile de unt
-coaja rasa
-sare
-galbenusurile
-nuca prajita
-stafidele inmuiate in esenta de rom
-zaharul
-fructele
-faina
-drojdia
Se planifica...
Stafidele se tin in apa cu esenta de rom macar 1 ora la inmuiat.Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine spume iar galbenusurile se amesteca cine de tot cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul.Se adauga apoi toate celelalte ingrediente.La sfarsit se adauga albusurile spuma ,...
Orezul se spala bine din mai multe ape.
Laptele se pune la fiert impreuna cu un varf de cutit de sare.
In momentul in care se umfla laptele, adaugam orezul si amestecam sa nu se prinda orezul de fundul cratitei.Reducem focul la mic si lasam sa fiarba orezul bine.Cand orezul este fiert...
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam( cu mixerul) cu zaharul si laptele bine de tot pina face spuma.Adaugam apoi in suvoi subtire uleiul, ca la maioneza.Dupa ce s-a incorporat adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt unsa si...
Pentru foi topim margarina si adaugam zaharul apoi mierea si laptele. Omogenizam si lasam sa se raceasca de tot. Adaugam oul si faina amestecata cu praful de copt.Aluatul obtinut il impartim in doua si intindem doua foi pe care le coacem la foc foarte mic in cuptorul dinainte incalzit. Dupa ce...
Se caramelizeaza 200 g zahar cu o lingurita cu apa, avand grija sa nu se arda zaharul ca v-a prinde un gust amarui.Stingem zaharul caramelizat cu 200 ml lapte si lasam sa fiarba pe foc mic pina se topeste tot zaharul. Lasam sa se raceasca bine de tot.
Intre timp facem foile.Galbenusurile le...
200g de zahar se caramelizeaza pana capata o culoare maro-roscat. Se adauga imediat apa (de preferat fierbinte)si pachetul de unt . Se tine pe foc amestecand continuu pana se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca 15 minute .
Se separa albusurile de galbenusuri. In siropul...
Desfacem si intindem aluatul foietaj. Presaram peste el zaharul vanilat si apoi visinele, bine stoarse de suc. Rulam bine aluatul, dupa care il taiem de doua degete grosime. Punem feliile intr-o forma rotunda de tort, le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul dinainte incalzit.
Sunt gata...
150 g zahar se caramelizeaza. Se adauga 400 ml apa fiarta. Cind s-a racit compozitia se adauga merele rase si nuca macinata apoi 8 linguri faina, 2-3 linguri amidon, 100 ml ulei, praful de copt si scortisoara.Se obtine o coca ca si la chec pe care o punem intr-o tava tapetata cu hartie de...
Se freaca spuma 6 galbenusuri cu 300 g zahar ,se adauga treptat apa fiarta, faina , praful de copt , coaja de lamiie si albusurile batute spuma. Blatul se pune in tava tapetata cu hartie de copt la cuptorul incalzit. 15 min. nu se deschide usa la cuptor ,apoi se reduce putin focul....
Tort Trinity Cream
Intr-o cratita mai inalta caramelizam zaharul avand grija sa nu-l ardem, sa nu capete o culoare inchisa. Dupa ce este topit , tapetam peretii cratitei cu zaharul cu miscari de rotatie a cratitei, avand mare grija sa nu ne ardem cu el. Mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia pina capata o...
Prajitura cu foaie sfaramata
Se amesteca bine untura cu margarina si 200 g zahar pina devine ca o spuma. Adaugam faina, cele 3 galbenusuri, praful de copt stins cu zeama de lamaie , 1 zahar vanilat , coaja de lamaie si la urma 150 ml lapte. Framantam bine pina iese un aluat potrivit de tare. Lasam sa se odihneasca aluatul...
Tarta cu crema de vanilie si mere
Facem blatul din toate ingredientele, cu specificatia ca untul trebuie sa fie la temperatura camerei cu o ora inainte cel putin. Framantam bine pina obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de degete.Il dam la rece pentru cel putin 30 de minute, timp in care pregatim crema si merele. Crema...
Tarta cu branza dulce
Pentru prepararea blatului de tarta omogenizam bine intr-un vas praful de mix, 2 linguri zahar, un ou si bucati reci din unt( margarina) Framantam repede cu mana si obtinem un aluat compact pe care il intindem cu degetele in forma de tarta unsa si tapetata cu faina.Avem grija sa formam o...
Somloi galuska
Se fac doua blaturi simple intr-o tava mica, asupra carora nu am sa mai insist ca toata lumea stie cum se fac. .Unul din 3 oua, 3 linguri zahar si 3 linguri faina amestecate cu 1/2 praf de copt si unul din 3 oua, 3 linguri zahar , 1 lingura cacao si 2 linguri faina amestecate cu 1/2 praf de...
Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata
Preparam blatul separand albusurile de galbenusuri, pentru inceput. Batem bine de tot albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam cele 6 linguri cu zahar si mixam pina se intareste spuma bine de tot. Adaugam pe rand cate un galbenus si mixam in continuare. Adaugam praful din crema de vanilie si...
Tort cu crema de vanilie si ananas
Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine. La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam...
Guguluf marmorat
Separam ouale,galbenusurile le mixam bine cu zaharul si margarina tinuta la temperatura camerei.Adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Albusurile le batem bine spuma, apoi cu grija le incorporam in compozitia cu galbenusurile. Ungem...
Branzoici ca la mama acasa
Se inmoaie drojdia cu o lingurita de zahar si putun lapte si se lasa sa creasca. Faina folosita trebuie sa fie de foarte buna calitate. Intr-un bol mare ,framantam bine faina,drojdia crescuta, 200 g zahar,2 plicuri zahar vanilat, 2 galbenusuri, 2 oua intregi si un varf de lingurita de...
Cornulete alla mami meu
Margarina care a fost tinuta la temperatura camerei cateva ore bune se freaca bine cu zaharul, se adauga toate ouale, zaharul vanilat, praful de copt stins cu putin lapte si smanatana. Adaugam treptat faina si laptele. Framanatam putin si lasam sa se odihneasca 15 minute, la cald, apoi facem 20...
Placintuta cu mere si scortisoara
Ouale intregi se amesteca bine cu zaharul , pina isi dubleaza volumul. Se adauga apoi zaharul vanilat, iaurtul si sarea. Merele se razuiesc pe razatoarea cu gauri mari si se adauga la compozitie impreuna cu celelalte ingrediente. Se amesteca cu lingura si se toarna intr-o tava unsa si...
Prăjitură cu nucă şi ness
Se prăjeşte nuca, se fărîmiţează şi se pune în tava mare peste care se adaugă 150 g margarină topită (Rama cu rom,preferabil). Se face blatul din 16 linguri zahăr, 8 ouă,16 linguri făină, 8 linguri apă, praful de copt, zahărul vanilat şi 2 linguri ness....
Prajitura cu visine
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat bine cu zaharul 10 minute, pina isi dubleaza cantitatea. Se adauga apoi uleiul, zaharul vanilat, apa si faina treptat, invirtindu-se mereu. Praful de copt se amesteca cu faina. Albusurile batute bine spuma se incorporeaza in aluat...
Cozonacel la masina de paine
Se pun in masina de paine toate ingredientele in ordinea mentionata, mai putin ultimele 3.Peste drojdie mai presaram o lingurita cu zahar . Programam MP pe programul de framantat si dospit( Dough)si o lasam sa-si faca programul. Intre timp stafidele le imnuiem in rom si rahatul il taiem...
Cornulete fragede
Faina se freaca bine cu untura pina se amesteca bine.Separat se amesteca smantana cu galbenusurile si otetul,adaugam coaja de lamaie, dupa care se toarna peste faina si se framanta bine. Aluatul obtinut este destul de consistent si il impartim in 3 parti egale. Din fiecare parte facem o foaie...
Guguluf de criza a la...Pusikmea
Separam albusurile de galbenusuri. Margarina o topim pe foc mic. Albusurile le batem spuma cu un prag de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si cu margarina ( 100 g) adaugata cate putin. Adaugam apoi laptele si mixam in continuare. Praful de copt il amestecam bine faina, apoi...
Prajitura cu mere si bezea( sau cu branza dulce)
Se mixeaza o coca din toate ingredientele pentru blat. O tava se tapeteaza cu hartie de copt si se unge cu putin unt. Turnam compozitia in tava si o dam la cuptorul dinainte incalzit, cam 15 minute pina prinde o crusta. Merele spalate si necuratate le dam pe razatoare , apoi le amestecam cu...
Prajitura cu fructe de padure si crema de vanilie
Blatul 1: Albusurile se bat spuma si se amesteca apoi cu zaharul. Se bat bine pina se intaresc.Adaugam faina, praful de copt si cana cu fructele de padure stoarse. In cuptorul dinainte incalzit la 180 grade introducem tava cu hartia de copt unsa cu putin unt si cu aceasta compozitie...
R& D
Se prepara budinca cu 3 linguri zahar si cu lapte, conform instructiunilor de pe plic. Piscoturile se aseaza pe o tava iar budinca calda o rasturnam peste ele si dam tava la rece. Dupa ce s-a intarit budinca presaram ananasul si feliile de mandarine peste budinca. Nuca de cocos se presara...
Tarta cu visine si nuca
220 g marga se amesteca cu zaharul bine de tot apoi adaugam galbenusurile pe rand, coaja de lamaie si 10 picaturi de esenta. Adaugam faina, lingura cu lingura pina se face un aluat sfaramicios. Din aluat facem doua bile: una mai mare si una mai mica.Le punem pe o farfurie , le acoperim cu...
Mini-panettone (facut la masina de paine)
Minipanetone se face in masina de facut paine. Asezam in cuva masinii ingredientele in urmatoarea ordine: -laptele -bucatile de unt -coaja rasa -sare -galbenusurile -nuca prajita -stafidele inmuiate in esenta de rom -zaharul -fructele -faina -drojdia Se planifica...
Desert rustic -MALAI DULCE
Stafidele se tin in apa cu esenta de rom macar 1 ora la inmuiat.Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine spume iar galbenusurile se amesteca cine de tot cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul.Se adauga apoi toate celelalte ingrediente.La sfarsit se adauga albusurile spuma ,...
Orez cu lapte si scortisoara
Orezul se spala bine din mai multe ape. Laptele se pune la fiert impreuna cu un varf de cutit de sare. In momentul in care se umfla laptele, adaugam orezul si amestecam sa nu se prinda orezul de fundul cratitei.Reducem focul la mic si lasam sa fiarba orezul bine.Cand orezul este fiert...
Prajitura cu fructe
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam( cu mixerul) cu zaharul si laptele bine de tot pina face spuma.Adaugam apoi in suvoi subtire uleiul, ca la maioneza.Dupa ce s-a incorporat adaugam faina amestecata cu praful de copt. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt unsa si...
Prajitura cu foi si crema de ness
Pentru foi topim margarina si adaugam zaharul apoi mierea si laptele. Omogenizam si lasam sa se raceasca de tot. Adaugam oul si faina amestecata cu praful de copt.Aluatul obtinut il impartim in doua si intindem doua foi pe care le coacem la foc foarte mic in cuptorul dinainte incalzit. Dupa ce...
Prajitura cu foi din zahar caramel
Se caramelizeaza 200 g zahar cu o lingurita cu apa, avand grija sa nu se arda zaharul ca v-a prinde un gust amarui.Stingem zaharul caramelizat cu 200 ml lapte si lasam sa fiarba pe foc mic pina se topeste tot zaharul. Lasam sa se raceasca bine de tot. Intre timp facem foile.Galbenusurile le...
Prajitura caramel cu bezea
200g de zahar se caramelizeaza pana capata o culoare maro-roscat. Se adauga imediat apa (de preferat fierbinte)si pachetul de unt . Se tine pe foc amestecand continuu pana se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca 15 minute . Se separa albusurile de galbenusuri. In siropul...
Melci cu visine
Desfacem si intindem aluatul foietaj. Presaram peste el zaharul vanilat si apoi visinele, bine stoarse de suc. Rulam bine aluatul, dupa care il taiem de doua degete grosime. Punem feliile intr-o forma rotunda de tort, le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul dinainte incalzit. Sunt gata...
Prajitura cu mere si crema caramel ( de post)
150 g zahar se caramelizeaza. Se adauga 400 ml apa fiarta. Cind s-a racit compozitia se adauga merele rase si nuca macinata apoi 8 linguri faina, 2-3 linguri amidon, 100 ml ulei, praful de copt si scortisoara.Se obtine o coca ca si la chec pe care o punem intr-o tava tapetata cu hartie de...
Betivana
Se freaca spuma 6 galbenusuri cu 300 g zahar ,se adauga treptat apa fiarta, faina , praful de copt , coaja de lamiie si albusurile batute spuma. Blatul se pune in tava tapetata cu hartie de copt la cuptorul incalzit. 15 min. nu se deschide usa la cuptor ,apoi se reduce putin focul....