Cartofii ii fierbem in apa cu sare , in coaja cam 15-20 de minute, apoi ii dam sub un jet de apa rece.
Dupa ce s-am mai racorit putin, ii curatam si ii taiem in cuburi mici.
Presaram peste ei in bol, uleiul de masline si ceapa rosie curatata si taiata cat mai fin.
Taiem in felii subtiri...
Spalam bine somnul apoi im introducem pentru 1-2 minute in apa clocotita. Asa vom reusi mai usor sa ii indepartam pielea care are mirosul caracteristic de mâl.
Taiem apoi fileurile de somn si le portionam.
Le saram si le lasam la rece pentru o ora.
Punem uleiul la incins....
Se prepara un bait din vin, cimbru, usturoi presat,chili, foaie defin si putin ulei. In acest bait se tine pestele curatat si crestat oblic 2-3 ceasuri, la rece, invartindu-se pestele pe toate partile.
Intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei , punem legumele congelate, presaram cimbru,...
Intr-un castron mai mare amestecam toate branzeturile pe care le-am tinut in prealabil la temperatura camerei. Gelatina se dizolva in vin si apoi se tine la bain-marie aproximativ 15 minute la foc mic. Adaugam apoi gelatina in castronul cu branzeturi la care mai punem laptele si mararul si...
Pestele se taie in felii , se da prin faina amestecata cu boia si se frige in uleiul incins, 2 minute pe o parte, 2 pe cealalta, apoi se scoate pe o farfurie.
Ceapa taiata felii, rosia si ardeiul taiate cubulete si morcovul taiat rondele ,se calesc in 2 linguri ulei.Se adauga apoi vinul,...
Pestele curatat si spalat se da cu sare si se lasa la rece 1/2 -1 ora apoi se zvanta cu un prosop de hartie ,se da prin faina amestecata cu boia si se prajeste in ulei pe ambele parti.
Intr-o cratita punem ulei, vin, frunzele de dafin, boabele de ienibahar, bulionul sau 2-3 linguri pasta de...
Salata de cartofi cu somon afumat si sos
Cartofii ii fierbem in apa cu sare , in coaja cam 15-20 de minute, apoi ii dam sub un jet de apa rece. Dupa ce s-am mai racorit putin, ii curatam si ii taiem in cuburi mici. Presaram peste ei in bol, uleiul de masline si ceapa rosie curatata si taiata cat mai fin. Taiem in felii subtiri...
Somn prajit cu mujdei de usturoi
Spalam bine somnul apoi im introducem pentru 1-2 minute in apa clocotita. Asa vom reusi mai usor sa ii indepartam pielea care are mirosul caracteristic de mâl. Taiem apoi fileurile de somn si le portionam. Le saram si le lasam la rece pentru o ora. Punem uleiul la incins....
Caras marinat cu legume
Se prepara un bait din vin, cimbru, usturoi presat,chili, foaie defin si putin ulei. In acest bait se tine pestele curatat si crestat oblic 2-3 ceasuri, la rece, invartindu-se pestele pe toate partile. Intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei , punem legumele congelate, presaram cimbru,...
Terina de branza cu somon
Intr-un castron mai mare amestecam toate branzeturile pe care le-am tinut in prealabil la temperatura camerei. Gelatina se dizolva in vin si apoi se tine la bain-marie aproximativ 15 minute la foc mic. Adaugam apoi gelatina in castronul cu branzeturi la care mai punem laptele si mararul si...
Plachie de cod
Pestele se taie in felii , se da prin faina amestecata cu boia si se frige in uleiul incins, 2 minute pe o parte, 2 pe cealalta, apoi se scoate pe o farfurie. Ceapa taiata felii, rosia si ardeiul taiate cubulete si morcovul taiat rondele ,se calesc in 2 linguri ulei.Se adauga apoi vinul,...
Marinata de peste cu legume sote
Pestele curatat si spalat se da cu sare si se lasa la rece 1/2 -1 ora apoi se zvanta cu un prosop de hartie ,se da prin faina amestecata cu boia si se prajeste in ulei pe ambele parti. Intr-o cratita punem ulei, vin, frunzele de dafin, boabele de ienibahar, bulionul sau 2-3 linguri pasta de...