publicat la 12.05.2012
publicat la 09.05.2012
publicat la 09.05.2012
Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.
Bucataras.ro
[email protected]
Orez cu carne de miel la cuptor
Se procedeaza astfel: Ceapa si carne de miel se calesc pe foc mic cu ulei (4-5 linguri) pana ce scade zeama pe care carnea si-o lasa. Adaugam o cana de apa, acoperim cu un capac si fierbem pana ce carnea este bine patrunsa (frageda). Scoatem carnea pe un platou si punem orezul in zeama in care...
Sarmale in foi de varza
Varza murata se clateste cu apa rece (pentru a mai reduce din sare si acreala) si se pregatesc foile pentru umplut. Cepele se toaca si se calesc in foarte putin ulei pana devin putin aurii, apoi se adauga orezul si o jumatate de cana de apa. Amestecam mereu pentru a nu se lipi orezul. Cand a...
Dovlecel umplut cu carne tocata
Reteta se prepara astfel: Se curata dovlecelul de coaja, se taie in bucati mai mari (cam. de 10 cm.) si se scobesc in interior usor cu o lingurita, avand grija sa nu strapungeti si capatul celalat. Rosiile se spala, se scoate usor cu varful unui cutit partea verde de la codita,...
Ghiveci de legume cu pui
Pieptul de pui se taie in bucati mari si se caleste in ulei. Se adauga ceapa, morcovii si fasolea verde, se calesc si ele cam 2-3 min., dupa care se stinge cu apa pana se acopera putin legumele si se lasa la foc mediu cam 30-45 min. (pana este fasolea bine fiarta). Se pun apoi dovlecelul,...