Se fac 3 blaturi fiecare din 2 albuse batute bine cu 2 linguri de zahar, 1/2 lingura de faina si 40 g de nuci sau alune macinate. Se coc pe foaie de copt intr-o forma cu Ø 24 cm, la 180°C timp de 23 min.
Crema I se face din 6 galbenuse frecate cu 6 linguri de zahar, 2 linguri de...
Se face un aluat din 210g faina, 2 galbenusuri, 85g de zahar pudra, 140g de unt si smantana.
Se intinde o foaie cu o grosime de 5 mm maxim din care se taie cu ajutorul unui pahar mic (diametrul de 3 cm maxim) cercuri. Cu un degetar unele dintre cercuri (doar cele pentru capac) se gauresc in...
Blatul se face din 6 albusuri batute spuma tare cu 6 linguri de zahar (puse treptat), cele 2 budinci amestecate cu 5 linguri de faina si 1 praf de copt. Se coace pe hartie de copt la 180°C.
Crema se face din 4 galbenusuri frecate cu 4 linguri de zahar, 3 linguri de amidon sau...
Blatul se face din biscuiti digestivi cu cacao (zdrobiti) care se amesteca cu untul (topit) si cu crema de ciocolata cu alune (gen Finetti).
Se aseaza compozitia intr-o forma de tort (care a fost tinuta la rece) cu Ø 20 cm (si pe laterale), apoi se da la rece pana se termina...
Se caramelizeaza intr-o craticioara 80g de zahar sau se poate carameliza la Microunde, dar se mai adauga 2 linguri de apa.
Caramelul obtinut se varsa intr-un vas de yena (se intinde cam de un deget si pe lateralele vasului), apoi se adauga fructe: rondele de ananas din compot , kiwi, banane,...
Aluatul de eclere se face din 250ml de apa in care se topeste 115g de unt (la foc mic). Cand da in clocot se ia vasul de pe foc si se toarna faina, amestecan energic pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Cand aluatul este racit se adauga 4 oua intregi (unul cate unul) si se amesteca....
Intr-un vas se toarna laptele, se pune zaharul si se amesteca pana se topeste, apoi se toarna uleiul, esenta de vanilie.
Se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si se adauga in vas, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cu amidonul. Se mesteca bine pana dispar cocoloasele de...
Trebuie sa faceti o compozitie din 6 albuse batute spuma tare cu 6 linguri de zahar (pus treptat), 6 galbenusuri, 6 linguri de nuca macinata si 4 linguri de faina.
Din compozitia obtinuta se fac 3 foi, care se coc pe dosul tavii tapetate doar cu faina la foc potrivit 180°C.
Se ia o cana...
Se face o compozitie din 5 oua intregi batute bine cu 200 g de zahar (pus treptat), esenta de vanilie si 800ml de lapte (pus treptat).
Compozitia pentru blat se face dintr-un ou batut bine cu zaharul ramas (pus treptat), restul de lapte (pus treptat), uleiul (pus treptat), faina...
Se curata cartofii, apoi se feliaza foarte subtire.
Apa se pune la fiert cu otetul, iar cand incepe sa fiarba se adauga cartofii feliati, apoi se tin la foc mai mic pana incep iar sa fiarba.
Se strecoara repede cartofii, apoi se pun intr-un vas plin cu apa foarte rece amestecata cu cele 6...
Se amesteca faina cu praful de copt, parmezanul, jumatate de lingurita de sare, oul si 50g de margarina incalzita in 100ml de lapte.
Se framanta coca bine si se lasa sa stea 15 minute.
Dupa ce a crescut se intinde o foaie de circa 1 cm si se fac focaccine cu paharul Ø5cm....
Se ia un bol in care se pun 4 galbenuse, apoi se adauga treptat zaharul, uleiul (tot treptat), laptele (tot treptat), faina si un praf de copt.
Se mesteca bine!
Imediat se bat cele 4 albusele spuma tare apoi se incorporeaza in compozitia de mai sus, amestecand incet de sus in jos....
Blatul se face din biscuiti digestivi cu cacao (zdrobiti) care se amesteca cu untul (topit) si cu crema de ciocolata cu alune (gen Finetti).
Se aseaza compozitia intro forma de tort cu Ø 26 cm (si pe laterale), apoi se da la rece pana se termina de preparat crema de...
Se ia un bol in care se pune branza rasa sau zdrobita cu furculita si 350g de smantana, apoi se amesteca bine compozitia.
Se deschide pachetul cu foi de placinta, se scot 3 foi din el si se ung cu unt topit, apoi se pune peste cateva linguri din compozitia de branza, se intinde bine si se...
Tort Egiptean
Se fac 3 blaturi fiecare din 2 albuse batute bine cu 2 linguri de zahar, 1/2 lingura de faina si 40 g de nuci sau alune macinate. Se coc pe foaie de copt intr-o forma cu Ø 24 cm, la 180°C timp de 23 min. Crema I se face din 6 galbenuse frecate cu 6 linguri de zahar, 2 linguri de...
Rotite NuSi
Se face un aluat din 210g faina, 2 galbenusuri, 85g de zahar pudra, 140g de unt si smantana. Se intinde o foaie cu o grosime de 5 mm maxim din care se taie cu ajutorul unui pahar mic (diametrul de 3 cm maxim) cercuri. Cu un degetar unele dintre cercuri (doar cele pentru capac) se gauresc in...
Floare de cais
Blatul se face din 6 albusuri batute spuma tare cu 6 linguri de zahar (puse treptat), cele 2 budinci amestecate cu 5 linguri de faina si 1 praf de copt. Se coace pe hartie de copt la 180°C. Crema se face din 4 galbenusuri frecate cu 4 linguri de zahar, 3 linguri de amidon sau...
Tort Mississippi
Blatul se face din biscuiti digestivi cu cacao (zdrobiti) care se amesteca cu untul (topit) si cu crema de ciocolata cu alune (gen Finetti). Se aseaza compozitia intr-o forma de tort (care a fost tinuta la rece) cu Ø 20 cm (si pe laterale), apoi se da la rece pana se termina...
Tort la microunde
Se caramelizeaza intr-o craticioara 80g de zahar sau se poate carameliza la Microunde, dar se mai adauga 2 linguri de apa. Caramelul obtinut se varsa intr-un vas de yena (se intinde cam de un deget si pe lateralele vasului), apoi se adauga fructe: rondele de ananas din compot , kiwi, banane,...
Mini-Eclere
Aluatul de eclere se face din 250ml de apa in care se topeste 115g de unt (la foc mic). Cand da in clocot se ia vasul de pe foc si se toarna faina, amestecan energic pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Cand aluatul este racit se adauga 4 oua intregi (unul cate unul) si se amesteca....
Muffins cu ciocolata de post
Intr-un vas se toarna laptele, se pune zaharul si se amesteca pana se topeste, apoi se toarna uleiul, esenta de vanilie. Se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si se adauga in vas, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cu amidonul. Se mesteca bine pana dispar cocoloasele de...
Prajitura Romana
Trebuie sa faceti o compozitie din 6 albuse batute spuma tare cu 6 linguri de zahar (pus treptat), 6 galbenusuri, 6 linguri de nuca macinata si 4 linguri de faina. Din compozitia obtinuta se fac 3 foi, care se coc pe dosul tavii tapetate doar cu faina la foc potrivit 180°C. Se ia o cana...
Tort Kodrit Kadir
Se face o compozitie din 5 oua intregi batute bine cu 200 g de zahar (pus treptat), esenta de vanilie si 800ml de lapte (pus treptat). Compozitia pentru blat se face dintr-un ou batut bine cu zaharul ramas (pus treptat), restul de lapte (pus treptat), uleiul (pus treptat), faina...
Chipsuri cu sare
Se curata cartofii, apoi se feliaza foarte subtire. Apa se pune la fiert cu otetul, iar cand incepe sa fiarba se adauga cartofii feliati, apoi se tin la foc mai mic pana incep iar sa fiarba. Se strecoara repede cartofii, apoi se pun intr-un vas plin cu apa foarte rece amestecata cu cele 6...
Focaccine con parmigiano
Se amesteca faina cu praful de copt, parmezanul, jumatate de lingurita de sare, oul si 50g de margarina incalzita in 100ml de lapte. Se framanta coca bine si se lasa sa stea 15 minute. Dupa ce a crescut se intinde o foaie de circa 1 cm si se fac focaccine cu paharul Ø5cm....
Prajitura cu cirese
Se ia un bol in care se pun 4 galbenuse, apoi se adauga treptat zaharul, uleiul (tot treptat), laptele (tot treptat), faina si un praf de copt. Se mesteca bine! Imediat se bat cele 4 albusele spuma tare apoi se incorporeaza in compozitia de mai sus, amestecand incet de sus in jos....
Tort Mississippi
Blatul se face din biscuiti digestivi cu cacao (zdrobiti) care se amesteca cu untul (topit) si cu crema de ciocolata cu alune (gen Finetti). Se aseaza compozitia intro forma de tort cu Ø 26 cm (si pe laterale), apoi se da la rece pana se termina de preparat crema de...
Placinta dobrogeana cu telemea
Se ia un bol in care se pune branza rasa sau zdrobita cu furculita si 350g de smantana, apoi se amesteca bine compozitia. Se deschide pachetul cu foi de placinta, se scot 3 foi din el si se ung cu unt topit, apoi se pune peste cateva linguri din compozitia de branza, se intinde bine si se...