Chocolate chocolate cake

de AndreeaJ in Torturi, 15 Feb 2011 | 5248 vizualizari

 

Pe drept spun unii ca nu avem nevoie de o anume sarbatoare ca sa ne aratam iubirea fata de ceilalti. Valentine's Day american, Dragobete romanesc... Cu atat mai mult ca sarbatoarea asta a devenit cam comerciala, un pic cam prea la moda, indiferent in ce colt al lumii ne-am afla, si parca si cu un iz de exagerat. Adevarat, ce pot spune? Dar parca as fi si un pic lipsita de sentimente daca mai ales in aceasta zi nu i-as sopti la ureche sotului un mic "Te iubesc". Si pe deasupra, daca nu i-as arata si un pic de dragoste....cum atlfel decat intr-o mica desfatare culinara? Si cum sa fie desfatarea asta? Bineinteles ca in mod obisnuit, ca sa nu zic kistch-os :) cu...ciocolata si capsuni! Si daca totusi nu vrem sa fim atat de iubiciosi in aceasta zi, atunci vedem partea practica a lucrurilor: macar ne folosim de ziua asta ca sa savuram ceva dulce si taaare pacatos! Nimic pretentios, cu un decor oarecum ciufulit, cateva capsuni razlete si o mica avalansa de ciocolata :).

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 350 g ciocolata neagra 70% cacao
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 250 g unt
  • 350 ml lapte
  • 300 g zahar
  • 4 oua
  • 400 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 plic de zahar vanilat
  • pentru glazura:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 75 ml lapte condensat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate chocolate cake:

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se raceasca. Incingem cuptorul la 170 C, topim untul, batem ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si adaugam la ele untul topit. Intr-un castron mai mare combinam amestecul de ciocolata cu compozitia de oua si apoi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Aluatul obtinut il turnam intr-o forma de tort cu diametrul de 24 de cm, unsa bine cu unt. Coacem aluatul timp de 45-50 de minute, intepam blatul cu o scobitoare, aceasta va trebui sa iasa cu urme de ciocolata pe ea.

Pentru glazura, punem ciocolata neagra rupta in bucati  intr-un castron impreuna cu untul si laptele pe bain marin si o turnam deasupra blatului racit. Ornam totul eventual cu capsune proaspete sau dupa inspiratie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate chocolate cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Dya Daniela Andrei 1

16.02.2011, 16:43

Arata absolut delicios!

Cris2711 1

18.02.2011, 20:21

Andreea esti mortala sper sa citeasca si Medi,Dia si Mona ce ai scris

Krystyan Trendy 1

18.12.2013, 09:31

ce bunatate !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti