Oua

Postat de Bucataras in Alimente pe 14 Oct 2009, 09:15

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Expertul nutritionist Natalie Sevona a vorbit pentru Good Food despre oua ...

De ce sint bune ouale?

Cu toate ca ouale contin colesterol, ele constitue si o sursa bogata de proteine, vitamine, minerale si grasimi nesaturate.

Galbenusul contine colina, substanta care previne blocarea vaselor de singe din cauza colesterolului, aceeasi substanta este si in compozitia membranei celulare si a unei importante molecule a creierului.

Cite oua poti minca intr-o saptamina?

Nu exista o limita oficiala, insa consumul unui ou pe zi ar trebui sa fie suficient.  Un ou fiert sau gatit "ochi in apa" este foarte bun. De evitat sint ouale prajite in unt sau ulei, care influenteaza cresterea colesterolului.

Complex de vitamine

Ouale contin nutrienti esentiali, cum ar fi vitaminele A, D, B12 (necesara sistemului nervos bsi producerii de celule rosii), fier si seleniu (previne bolile cardiovasculare)


Cooking Tips & Techniques:
How To Separate An Egg

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]