Acrisoare, extrem de aromate, visinele sunt printre favoritele noastre. Dulceata inconfundabila cu amintiri de copilarie, visinele din borcane pentru prajituri sau paharelul cu care servea bunicul vecinii, raman toate intiparite in mintea si-n gusturile noastre. Mi-a fost greu sa aleg dintre retetele bucataras.ro, sunt atat de multe si de frumoase! Dar am ales totusi 4 retete care sigur va vor fi de folos.
De la Dakris
- 2,5 kg visine fara samburi (3 kg cu samburi)
- 2,5 kg zahar
Vezi reteta aici - clik pe denumire - Visine pentru prajituri, la borcan
De la Constelatialeu
- 2 galeti pline cu visne ( galeata cu capacitate de 10 kg)
- 4 kg zahar
- 1,5 l apa
- sticlute de nectar 330 g
- rabdare cat cuprinde
Vezi reteta aici - clik pe denumire - Nectar de visine
De la REISNAOR
- 3 kg de visine
- 2,4 kg zahar
- 3 aspirine
Vezi reteta aici - clik pe denumire - Sirop de visine la rece
De la Patricia Iordache
- 3 kg. visine;
- 1.5 kg. zahar;
- 0.5 l. alcool dublu rafinat (96% alcool);
- 3 l. palinca/tuica
Vezi reteta aici - clik pe denumire - Cum se prepara visinata