Conditiile optime pentru gatirea legumelor

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 30 Oct 2011, 08:00

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Desi pare o operatiune banala, gatirea termica a legumelor nu este usoara: timpii de pregatire sunt diferiti in functie de legume, textura este diferita, marimea bucatilor care se pun la preparat conteaza foarte mult.

Mai mult, totul depinde si de cum doreste fiecare om sa consume vegetalele: mai tari sai mai moi. Iar daca aveti pofta de o garnitura de legume facuta la cuptor, asadar un amestec de mai multe ingrediente, temperatura optima de coacere este de 190 de grade. Aceeasi temperatura este valabila si pentru metoda termica "la cuptor" din  tabelul de mai jos.

Pentru fierbere, legumele trebuie introduse in momentul in care apa este clocotita.

LEGUMA                     FIERBERE (minute)     ABURI           CUPTOR

Sparanghel                          3-5                           3-5                        -

Sfecla (intreaga)                  45                            45                       45

Broccoli                                  5-8                         12-15                    -

Varza de Bruxelles                 7                              10                      -

Varza (rasa)                             5                               8                       -

Morcovi (taiati rondele)        7-8                             10                  50-55

Conopida                               4-5                         10-12                     -

Telina (radacina)                   10                               10                      -

Praz                                           7                               12                       -

Ciuperci                                     -                                  -                     20

Pastarnac (bucati)                10                              15                      45

Mazare                                    4-5                              8-10                    -

Cartofi                                   20-25                            30                      90

Spanac                                     2                                  4                         -

Fasole verde                          2-3                              7-8                       -

Cartofi dulci                         25-30                           40-45                  60

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]