Conditiile optime pentru gatirea legumelor

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 30 Oct 2011, 08:00

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Desi pare o operatiune banala, gatirea termica a legumelor nu este usoara: timpii de pregatire sunt diferiti in functie de legume, textura este diferita, marimea bucatilor care se pun la preparat conteaza foarte mult.

Mai mult, totul depinde si de cum doreste fiecare om sa consume vegetalele: mai tari sai mai moi. Iar daca aveti pofta de o garnitura de legume facuta la cuptor, asadar un amestec de mai multe ingrediente, temperatura optima de coacere este de 190 de grade. Aceeasi temperatura este valabila si pentru metoda termica "la cuptor" din  tabelul de mai jos.

Pentru fierbere, legumele trebuie introduse in momentul in care apa este clocotita.

LEGUMA                     FIERBERE (minute)     ABURI           CUPTOR

Sparanghel                          3-5                           3-5                        -

Sfecla (intreaga)                  45                            45                       45

Broccoli                                  5-8                         12-15                    -

Varza de Bruxelles                 7                              10                      -

Varza (rasa)                             5                               8                       -

Morcovi (taiati rondele)        7-8                             10                  50-55

Conopida                               4-5                         10-12                     -

Telina (radacina)                   10                               10                      -

Praz                                           7                               12                       -

Ciuperci                                     -                                  -                     20

Pastarnac (bucati)                10                              15                      45

Mazare                                    4-5                              8-10                    -

Cartofi                                   20-25                            30                      90

Spanac                                     2                                  4                         -

Fasole verde                          2-3                              7-8                       -

Cartofi dulci                         25-30                           40-45                  60

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]