Cum gatesti cele mai bune mancaruri cu vinete - 20 de retete de sezon

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 12 Iul 2016, 10:59

Articol pe placul a 15 bucatarasi
comenteaza

Vinetele sunt originare din India si Birmania, dar sunt folosite peste tot in lume si in toate culturile pentru prepararea a numeroase feluri de mancare care mai de care mai gustoase.

Pe langa gust, vinetele contin si foarte multe vitamine si minerale (A, C, B1, B2, B3, B5, B6, potasiu, fosfor, calciu, sodiu, magneziu, zinc), fiind in acelasi timp legume putin calorice: 100 g furnizeaza doar 18 calorii.

De asemenea, ele reprezinta o adevarata "hrana pentru creier", scad nivelul colesterolului, combat constipatia si previn bolile cardiovasculare.

Asadar, avem destule motive pentru a consuma cat mai multe vinete, mai ales ca acum este sezonul lor. 

In acest sens v-am pregatit o lista cu 20 de retete cu vinte pe care le puteti incerca: 

1. Ratatouille cu oregano

2. Vinete umplute cu piept de pui si ciuperci

3. Paste cu vinete si ricotta

4. Zacusca cu ciuperci Pleutorus

5. Vinete evantai

6. Frigarui de vinete cu sos de iaurt 

7. Baba Ganoush - salata arabeasca de vinete 

8. Salata de vinete cu ardei copti

9. Rulouri de vinete umplute

10. Vinete umplute cu paste

11. Vinete cu mozzarella la cuptor

12. Zacusca de vinete cu ciuperci 

13. Tocanita de vinete

14. Salata greceasca de vinete 

15. Lasagna cu vinete

16. Salata orientala de vinete 

17. Sandvis vegetarian cu vinete, salata de sfecla rosie si branza feta

18. Orecchiette cu suc de vinete

19. Sufleu de vinete

20. Ratatouille cu oregano 

 

Sursa foto: doctorulzilei.ro

Comentarii (1)

12.07.2016, 11:26

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)