Ina Niculescu nu se lasa. La Reteta Video se poarta ideile bune si practice ;). S-o urmarim: https://vimeo.com/142156509
In ultima vreme am tot avut probleme cu pastrarea fasolei boabe (uscata). Am incercat sa o tin in pungi inchise ermetic, apoi in cutii din inox, amestecata cu sare (ca asa se spune din batrani), tot degeaba!
Orice am incercat, parca in ciuda mea, tot facea gargarite. Si camara mea e un loc racoros si ferit de umezeala, dar nu a vrut si pace!
Pai, mai draga fasolica, lasa ca am eu acum solutia perfecta! Asa ca am inceput sa o pastrez in pungi vidate cu ajutorul noului meu FoodSaver. Si ce sa vezi? Chiar a functionat! Asta pentru ca procesul de vidare elimina aerul si ii prelungeste perioada de pastrare de pana la 5 ori mai mult fata de metodele de depozitare pe care le-am tot incercat.
Unde mai pui ca e si foarte simplu. Pun fasolea boabe in punga, pe care o pot face dupa dimensiunea dorita folosind rola FoodSaver, apas butonul de vidare si sigilare si adio gargarite!
Acum in camara mea stau aliniate cateva pungi vidate cu fasole boabe, facute in functie de cata am nevoie sa folosesc o data, care abia asteapta sa le vina vremea sa ajunga intr-o cratita alaturi de un ciolan afumat.
Si uite asa am rezolvat o mare problema! Fasolea plina de insecte nu mai ajunge la cosul de gunoi, pentru ca, surpriza, nu mai are deloc gargarite!
Cu o simpla apasare de buton a aparatului FoodSaver nu mai arunc banii, asta inseamna “Stop Risipei Alimentare” si am mereu fasole boabe numai buna, pentru ca se pastreaza de pana la 5 ori mai mult timp.
Deci, cand va astept la o portie de fasole cu ciolan?