Probabil ati intalnit in multe retete formularea "1 litru supa de pui/gaina".
Atunci, majoritatea dintre noi, mergem in supermarket si cumparam "Cuburi de gaina, baza pentru mancaruri". Ca sa nu mai facem acest lucru - pentru ca important este ca noi si copilasii sa mancam cat mai sanatos - va prezint in continuare modul in care prepar si pastrez aceasta supa de pui.
In general acest tip de supa se foloseste la preparatele gen aspic sau la diferite sosuri, dar mai ales ca baza pentru pilaf de orez, supa cu galuste etc.
Pentru prepararea supei:
- 2 l apa rece;
- 6-8 pulpe de pui (eu am folosit pulpe inferioare);
- 2 catei mari de usturoi taiati felii;
- 1 lingurita rasa de sare;
- 1/4 lingurita rasa piper alb macinat;
- 1 foaie de dafin;
- un varf de cutit cu praf curry.
Cum preparam supa:
Punem carnea spalata in cei doi litri de apa rece, adaugam restul ingredientelor, acoperim cu un capac si punem la fiert timp de 30 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Oprim focul, scoatem bucatile de carne, luam o sita deasa si strecuram in alt vas, supa. O lasam sa se raceasca.
Cum pastram supa aproximativ o luna:
Eu folosesc pungute pentru cuburile de gheata. Torn in fiecare punguta supa strecurata, o inchid bine si o pun la congelator.
Cand am nevoie, iau de la congelator cat imi trebuie, las cuburile de supa sa se dezghete si folosesc supa.
Din cantitatile mentionate obtineti aproximativ 1.500 l supa.
Sper ca v-am convins sa nu mai cumparati cuburile pline de E-uri si alte chimicale ;)
Spor la treaba!