Cumpăram pește dacă:
Are ochii limpezi, solzii lucioși, branhiile sunt vii colorate în rosu închis.
Textura cărnii trebuie sa fie densă, să nu se destrame.
Pestele trebuie să aibă mirosul apei in care a viețuit.
Culoarea cărnii trebuie să fie lucioasă iar oasele toracelui nu trebuie să iasă prin carne.
http://www.rataciriculinare.ro/cum-preparam-pestele/
Pestele trebuie să fie depozitat pe o masă cu gheată (in magazin/pescarie), să nu fie îmbibat de apă.
Să vă feriți de peștii care se vând fără cap, sigur este ceva putred la mijloc
Cum preparăm pestele:
Pestele are o carne foarte delicată, pentru a evita lipirea de vasul în care îl preparați pestele trebuie să fie bine șters.
Grătarele, plitele sau tigăile trebuie să fie foarte bine încinse.
Așezați pestele în tigaie/plită/grătar (prima dată) cu pielea in jos.
Condimente pentru pește:
Folosiți condimente precum: sare, piper, mărar, lemongras, busuioc, coriandru, salvie, cimbru, mentă, pătrunjel, maghiran.
Lămâia nu trebuie sa lipsească de lângă peste; nu folosiți mai mult de două condimente pe lângă sare si piper.
Evitați să îl preparați în mult ulei, varianta clasică făina sau mălai.
Garnituri pentru pește:
In cazul peștelui, garniturile nu trebuie să epateze prin complexitate, de preferat folosirea unei garnituri fierte și un sos bine făcut. Sosurile sunt altă poveste sau altă mâncare de pește
Sper să vă ajute rândurile scrise de mine, nu mă adresez profesioniștilor !
Spor