De ce e bine sa pastram boabele de cafea in congelator

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 21 Iun 2016, 14:56

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Pana acum, expertii in domeniul cafelei ne tot sfatuiau sa tinem boabele de cafea departe de frigider si, pentru o ceasca de cafea cat mai aromata, sa cumparam cafea boabe proaspat prajite.

Insa, un studiu recent arata ca, pentru a obtine cea mai aromata cafea, e indicat sa racim boabele inainte de a le macina. Deci, sa pastram cafeaua boabe in frigider, ba chiar in congelator.

Acelasi studiu arata ca boabele de cafea reci se macina mult mai uniform si mai marunt. Atunci cand sunt puse in contact cu apa fierbinte, particulele de cafea obtinute astfel isi elibereaza aroma, gustul si substantele simultan si in cantitati egale, de aici si aroma mai placuta si mai intensa.

De asemenea, cu cat temperatura e mai mica, cu atat mai uniform se macina boabele de cafea. 

Asadar, acum stiti unde sa depozitati boabele de cafea pentru o ceasca de cafea cat mai buna.

Sursa foto: mnn.com
Sursa articol: huffingtonpost.com

Comentarii (1)

22.06.2016, 00:30

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]