Dieta alimentelor crude

Postat de SanatateAcasa in Bucataras in oras pe 12 Feb 2012, 23:02

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Dieta alimentelor crude

 

Ideala pentru vegetarieni

Dieta alimentelor ceude sau semicrude, asa cum sugereaza si numele, este o dieta care promoveaza consumul de alimente proaspete, nepregatite. Asta inseamna ca alimentele nu sunt fierte, prajite, coapte, nu sunt pregatite, ci servite in stare proaspata.

Dieta abunda in alimente proaspete, fructe si legume in special. Cerealele integrale, nucile, semintele, fasolea se pot inmuia in apa pentru servire, cat priveste carnea, ei bine, unii dintre doritori pot servi carne pregatita.

Dieta aduce multe beneficii, dar deschide un subiect controversat. Pe de o parte, ajuta digestia, imbunateste sistemul imunitar, hidrateaza organismul, detoxifica organismul, furnizeaza energie, scaderea colestrolului, un control mai usor a greutatii, scaderea trigleceridelor, restabileaza echilibrul emotional, ajuta organismul cu enzime, fibre, apa, pe de alta parte, alimentele nepregatite au pesticide, ori microbi care dispar doar la temperatura.

Din punct de vedere al servirii alimentelor, dieta poate fi adoptata doar de vegetarieni, ori de aceia in devenire, de cei care iubesc ideea unui stil de viata eco. Poate fi adoptata din cand in cand, de doua ori pe an, ca si o detoxifiere a organismului, dar nu pe termen lung.

Si pentru a concluziona ca dieta nu trebuie adoptata pe termen lung, multi specialisti au spus ca o hrana pregatita este mult mai sanatoasa. In plus, o hrana bazata doar pe alimente cruda sau semicrude nu permite consumul de carne, deci va exista riscul unei carente de vitamina B12.

Ce se pot consuma?

Se pot consuma fructe si legume in stare proaspata, salata, salate amestecate, mixte, cereale integrale inmuiate in apa, iar pentru aceia carora dieta li se pare dtastica, se poate consuma si carne.

Totusi, dieta nu trebuie adoptata pe termen lung, caci nu prezinta diversiune in servirea mesei, interesul poate sa scada repede. In plus, exista riscul contaminarii organismului cu microbi, pesticide din alimente, care nu pot fi suspuse tehicile de gatire care implica caldura.

 

 

sursa poza: http://www.sxc.hu/

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs