Gustul unei cepe este afectat de felul in care este taiata

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 10 Noi 2016, 16:47

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

Taiatul cepei poate fi o misiune destul de lacrimogena, pentru ca ceapa contine compusi volatili pe baza de sulf, care irita ochii si nasul atunci cand sunt eliberati. 

De asemenea, acestia sunt si cei care-i dau gustul mai picant sau mai putin picant, in functie de cantitatea care este eliberata atunci cand ceapa este taiata.  

Asadar, felul in care taiem ceapa are un rol foarte important, care-i afecteaza gustul.

De exemplu, atunci cand taiem ceapa de la un capat la altul (pe lungime), intensitatea gustului si a mirosului va fi una moderata, pentru ca sunt eliberati mai putini compusi sulfurosi.

 

Cand o taiem de la jumatate (rondele), se elibereaza mult mai multi compusi sulfurosi, iar ceapa va deveni mai piscatoare si te va face sa plangi mai tare. 

Deci, cand acum stiti cum trebuie sa taiati ceapa atunci cand vreti sa fie mai putin sau mai mult piscatoare. 

Comentarii (3)

10.11.2016, 18:17

Ador ceapa!

10.11.2016, 21:11

20.11.2016, 21:41

Oricum ar fi de plans tot plangem cand o taiem

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]