Gustul unei cepe este afectat de felul in care este taiata

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 10 Noi 2016, 16:47

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

Taiatul cepei poate fi o misiune destul de lacrimogena, pentru ca ceapa contine compusi volatili pe baza de sulf, care irita ochii si nasul atunci cand sunt eliberati. 

De asemenea, acestia sunt si cei care-i dau gustul mai picant sau mai putin picant, in functie de cantitatea care este eliberata atunci cand ceapa este taiata.  

Asadar, felul in care taiem ceapa are un rol foarte important, care-i afecteaza gustul.

De exemplu, atunci cand taiem ceapa de la un capat la altul (pe lungime), intensitatea gustului si a mirosului va fi una moderata, pentru ca sunt eliberati mai putini compusi sulfurosi.

 

Cand o taiem de la jumatate (rondele), se elibereaza mult mai multi compusi sulfurosi, iar ceapa va deveni mai piscatoare si te va face sa plangi mai tare. 

Deci, cand acum stiti cum trebuie sa taiati ceapa atunci cand vreti sa fie mai putin sau mai mult piscatoare. 

Comentarii (3)

10.11.2016, 18:17

Ador ceapa!

10.11.2016, 21:11

20.11.2016, 21:41

Oricum ar fi de plans tot plangem cand o taiem

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]