Leustean

Postat de Miha in Condimente pe 28 Oct 2009, 10:03

Articol pe placul a 0 bucatarasi
comenteaza
Leustean

Este o planta perena, ce are o radacina cu multe ramificatii din care rasar plante tinere, formand frunze in forma de pana.

Frunzele contin uleiuri ce scad tensiunea si stimuleaza diureza, tanin si substante amare ce au o puternica actiune terapeutica asupra aparatului respirator, sistemului endocrin si a celui imunitar.

Ceaiul preparat din seminte de leustean diminueaza rapid durerile de stomac.

Este folosit pentru asezonarea supelor, tocanitelor, a muraturilor si a otetului.

Il gasim in piata pana in luna septembrie sau chiar mai tarziu.Se pastreaza la frigider pana la 7 zile. Se poate pune la uscat, apoi se va macina si se va pastra intr-un recipient etans.

Pentru a-si pastra aroma se recomanda a pune leusteanul doar la sfasitul prepararii mancarii.

Poate fi combinat cu oregano, piper negru si marar.

Retete recomandate:

Ciorba de fasole in paine

Ciorba de miel

Fasole cu ciolan afumat

Bors moldovenesc de vita

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro