Postat de portiadelumina in Bucataras hai hui pe 15 Dec 2012 | 2979 vizualizari
parerea mea e ca massmedia poarta toata vina si cei care sunt in spatele ei nu ii intereseaza decit banii.nu stiu ce semnificatie are Craciunul si nici macar istoria Mosului...din pacate traim la o viteza mare si facem lucrurile doar pentru a fi facute.ne-am indepartat de Dumnezeu si ne-am apropiat de media...
Din păcate da. Teoretic presa ar trebui să fie un catalizator, o sursă de informaţie corect prezentată. Numai că majoritatea televiziunilor, radiourilor şi a ziarelor sunt private şi trăiesc din publicitate. Publicitatea înseamnă bani, iar când la mijloc apare banul, nu prea mai contează calitatea informaţiei. Cu atât mai mult partea de suflet ce trebuie să se regăsească în ea.
Smecher Mosul...ca sa nu mai zic de faptul ca de fiecare data cand ii cer ceva ori nu-mi aduce deloc, ori imi aduce cu totul si cu totul altceva N-oi fi fost cuminte?
Geanina Cuminiţi, în sensul de a fi drepţi, nu suntem nici unul. Ori taman pentru asta a venit Hristos, pentru mântuirea celor păcătoşi. Altfel, dacă ar fi să privim la acţiunile falsului Moş, se pare că daruri primesc taman cei care merită mai puţin, din nefericire.
Zi bună ai.
A picat netul taman când să pun şi emoticonul
portiadelumina
15.12.2012, 11:47
Geanina Cuminiţi, în sensul de a fi drepţi, nu suntem nici unul.
ba da! nu ma baga in aceeasi oala cu voi
te rog
))
Buna dmineata Padre si o zi cu multa pace sufleteasca la casa voastra...din pacate e tare adevarat...si trist in acelasi timp...cate reclame am vazut la televizor sau pe panouri publicitare cu familia crestina, cu simbolul Craciunului, pruncul Isus in iesle? Nici una...totul s-a denaturat si asta nu de acum de foarte multi ani...poate ca in mijlocul familiei a inceput totul, poate... nu stiu sigur, mai are mama timp sa citeasca copiilor Biblia( cea pentru copilasi)? Sa le citeasca istorisiri despre Isus, despre nasterea si viata LUI? Atat de repede cresc copiii si intra in valtoarea lumii dezlantutite insa ma gandesc ca ceea ce ii sadesti in suflet de mic, ramane viu toata viata chiar daca ascuns intr-un mic coltisor din inimioara lui. E drept ca si Mosu' are farmecul lui, copil fiind asteptam cu mare bucurie ajunul cu colindele minunate si bradutul impodobit, mirosul de cozonac si portocale, darurile oferite cu tot sufletul...
Imi aduc aminte cum atunci cand erau copiii mei micuti si am chemat un Mos cu tolba plina de daruri, el a inceput sa spuna o poveste...cum ca afara il asteapta sania cu reni, cum ca mai are de colindat si pe la alti copilasi care il asteapta si dintr-o data, pentru o clipa m-am intors in lumea copilariei si te rog sa nu razi daca am sa iti spun ca mi-am imaginat povestea lui ca fiind una reala mi-am revenit repejor insa din visare si m-am simtit putin rusinata la fel de copil ca si copiii mei Iti multumesc pentru randurile tale si pentru ca ne reamintesti mereu lucrurile sfinte Iti doresc un Craciun plin de lumina si bucuria nasterii Domnului nostru, alaturi de familia ta minunata
Bine Gaby Am să te las la partea cu berea pe tine
gata, padre
ca io numa' rad
ma fac cuminte
Ruxandra , îţi mulţumesc frumos pentru urări şi doresc ca la casa ta să fie căldură blândă şi daruri de suflet în aceste zile, venite atât din partea celor din jur cât mai ales din partea Celui de sus.
M-am bucurat că ai descris o parte a copilăriei din această perioadă.
Gaby Vezi că rămâne scris, deci eşti cuminte până la pensie cel puţin
Ce dreptate ai Padre!Mi-e dor de Craciunul de alta -data....azi peste tot unde te uiti vezi lume innebunita ,zapacita de-a binelea de goana dupa cadouri,cumparaturi pentru masa de Craciun....adevaratul sens al Craciunului este de mult uitat..pacat,mare pacat!!!
Ionela, m-aş bucura dacă măcar în familiile noastre ar fi ca înainte. Ale noastre, ale bucătăraşilor ce citesc această postare, a celor care o citesc prin pagina mea de blog şi în casele celor care pe lângă mesele deosebite de sărbătoare reuşesc să facă loc şi sentimentelor ce au legătură directă cu sufletul.
Mulţumesc
Ani de-a randul am petrecut Craciunul, cu rudele in Maramures. Acolo inca se mai pastreaza traditia, de a merge la biserica, apoi la colindat, in noaptea de Craciun, in casele oamenilor, unde ne revedeam cu rude din toata tara si chiar strainatate. .
Aşa mă bucur Cristina să aud că încă mai sunt familii şi zone unde oamenii ştiu să îmbine cu folos cele trupeşti cu cele spirituale. Nimeni nun zice să nu ne bucurăm de o masă îmbelşugată, de culori diverse şi ornamente luminoase. Dar să nu nuităm cui datorăm aceste bucurii, care este motivul pentru care trebuie să le folosim în această perioadă.
Un Crăciun românesc îmbină cu succes bucuria de a sta lângă cei dragi, de a merge la biserică, de a cânta ori asculta colinde. Şi tot aşa...
Cam asa se intampla cand nu mai avem limite in a face schimbari.Cand ajungem in grotesc cu ceva ce initial a fost pur si frumos.
Ştiu Dia. Uneori, poate chiar deseori, când merg prin magazine în această perioadă, vin acasă deprimat. E prea multă sclipire falsă în exterior, raprtată la suferinţa interiorului. Şi din nefericire, frumuseţea simplă, iniţială, pare deja o istorie veche.
Mulţumesc frumos pentru comentariu
Imi amintesc ca in copilarie ne pregateam sa repetam colinde cu 3-4 saptamani inainte de seara Sfanta.Spuneam toti ca se apropie "NASTEREA MANTUITORULUI IISUS",astazi aud ca se spune "SEARA LUI MOS CRACIUN".
Foarte adevarat ati spus Parinte Victor!!!
Mina Şi noi repetam, băieţii în special. Şi rupeam vreo câteva buhaie, bice, stele ( la repetiţii)până soseau sărbătorile.
Mulţumesc frumos pentru gândul bun
Exact asta se intanpla cu toate sarbatorile.Chiar si la sarbatoarea dragostei,ne limitam la cadouri,dragostea nu mai e nicaieri.
Există şi dragostea Dia, dar nu acolo unde se îmbulzeşte lumea, ci în locul unde se găseşte liniştea. Şi apoi, în desfăşurarea haotică de informaţie în care dragostea este amestecată ori confundată cu erosul, cu siguranţă că nu se poate vorbi de dragoste sufletească, de compasiune, de esenţa vieţii.
Cred ca de-aia n-o mai sarbatoresc nici pe dansa,nu in felul asta aberant.
" Aşa se întâmplă când oamenii nu ştiu cu adevărat ce se întâmplă. Ba mai e ceva. Mai e ceva ce mă întristează şi mă deranjează cumplit. Moş Crăciun l-a furat pe Pruncul Hristos din inimile noastre. Din cauza lui oamenii nu mai ştiu ce sărbătorim cu adevărat pe 25 decembrie. El este tâlharul care ne-a îndepărtat pe noi de bucuria primirii adevăratei veşti de bucurie, aceea a naşterii unui Mântuitor." Exact asa zicea si preotul nostru si asa si este.Sunt oameni destul de multi care nu stiu ca defapt pe 25 decembrie noi sarbatorim nasterea Mantuitorului.
Şi mă gândesc atunci Mena (fără să judec), oare nu-şi merită uneori oamenii soarta, în sensul că acele încercări care mai vin peste noi, să fie spre deşteptarea noastră? Zic şi eu, nu pot obliga pe nimeni să creadă ca mine.
Mulţumesc pentru gândul bun