Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

de Bucataras in Prajituri, 2 Dec 2025 | 4056 vizualizari

 

 
Prăjitură cu foi și cremă caramel, desert aromat și fin, perfect pentru sărbători. O rețetă clasică, delicioasă și ușor de iubit. Pentru Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, zahăr, făină, lapte, amidon, unt, alune.  

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește
  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriță amoniac
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 550 g făină de grâu
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 300 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 200 g unt
  • 100 g alune de pădure mărunțite
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește:

Cum se prepara Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește:

Dimensiuni foi 20 x 30 cm.

Într-un bol, sparge cele două ouă, adaugă un praf de sare, esența de vanilie și zahărul. Mixează foarte bine până devine cremoasă și omogenă compoziția. Adaugă amoniacul stins cu puțin lapte, laptele și omogenizează.

Încorporează făina, apoi frământă până devine omogen aluatul. Pune-l într-o folie alimentară, apoila frigider pentru o jumătate de oră.

După ce a stat la rece, scoate aluatul pe blatul de lucru ușor înfăinat și împarte-l în patru porții egale.

Întinde fiecare parte în strat egal ca să obții o foaie dreptunghiulară, cu dimensiuni de 25 x 37 cm. Decupează frumos marginile pentru ca să iasă dreapta. Așază fiecare foaie în tava pregătită și înțeapă ușor aluatul cu o furculiță.

Coace fiecare foaie în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 8-10 minute, în funcție de cuptor.

După coacere, scoate tava și lasă fiecare foaie la răcit.

Pregătește crema.

Pune zahărul la topit într-o cratiță. Lasă-l până își schimbă culoarea și devine arămiu. Atenție să nu îl arzi!

Toarnă laptele peste zahărul ars, cu atenție ca să nu te ardă aburul. Oprește puțin lapte pentru amidon. Amestecă bine până se omogenizează.

Amestecă amidonul cu restul de lapte, apoi toarnă-l în cratiță, peste lichid și amestecă. Pe măsură ce se gătește,crema se va închega și vei obține o compoziție lucioasă și legată. Adaugă untul peste cremă și amestecă bine până obții o compoziție fină și omogenă. Oprește focul și lasă crema la temperat.

Umple prima foaie cu un sfert din cremă și așază altă foaie deasupra, presând ușor ca să adere. Procedează la fel cu celelalte foi. Pune un blat de lemn peste prăjitură și las-o până a doua zi la frigider ca să se frăgezească bine foile.

A doua zi, unge prăjitura cu crema rămasă și presară alunele mărunțite pe întreaga suprafață.

Porționează prăjitura și savurează o porție generoasă. Este foarte fragedă și gustoasă.

O alta prajitura buna este si Prajitura cu foi cu bulion, frageda si gustoasa, Prajitura Petra sau Prajitura Albinita.

 
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

ieri la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]