Pastrarea carnii de pui la congelator sau frigider cu ajutorul aparatului de vidat FoodSaver

Postat de Bucataras in Stop risipei alimentare pe 15 Oct 2015, 14:48

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

Va spuneam ca am placerea de a detine un nou aparat care este de mare ajutor in bucatarie  si anume aparatul de vidat FoodSaver. Un mod practic de a reduce risipa alimentelor, avand in vedere ca de multe ori se intampla sa aruncam  alimentele din frigider a caror ambalaj a fost desfacut, dar nu s-a consumat tot.

Procesul de vidare elimina aerul si prelungeste perioada de prospetime a alimentelor depozitate in congelator, frigider, camara sau dulap. Unul dintre principalele avantajele ale folosirii aparatului FoodSaver este ca prospetimea alimentelor se pastreaza de pana la 5 ori mai mult fata de metodele traditionale de conservare.

Continui sa va prezint la ce ne mai poate folosi aparatul de vidat FoodSaver, un ajutor de nadejde in reducerea risipei alimentelor.

Aparatul are in dotare 2 pachete de pungi si un furtun de vidare, insa se pot folosi si role de vidare pentru a crea propriile pungi, in functie de alimentele pe care dorim sa le vidam.

Evit pe cat posibil sa cumpar carne gata congelata si o prefer pe cea refrigerata daca aleg varianta cumparata din magazin. Normal ca as prefera sa nu o cumpar deloc de la magazin si in mare parte reusesc sa ma aprovizionez cu carne de vitel crescut la tara.

Dar acum o sa ma refer la niste pulpe refrigerate cumparate din magazin. Cumparasem o cantitate mai mare pentru a pregati o masa pentru niste musafiri, dar pentru ca oricum erau prea multe, 10 bucati, am vrut sa le pastrez la frigider pentru a le gati peste 2 zile, iar celelalte 6 bucati sa le congelez pentru a face o tocanita mai incolo.

Pregatim deci o punga mare si una mica, pentru cele doua categorii de pastrare.

Asezam pulpele in  pungile pregatite deja, apoi pe rand introducem capatul pungii in aparat, in zona de picurare (o tavita mica ingusta de culoare verde), inchidem capacul apasand cu putere pe margini, pana cand ies urechiusele verzi din laterale, apoi apasam butonul de start, moment in care aparatul videaza si sigileaza alimentele in mod automat, rapid si igienic.

Pungile din dotarea aparatului au si o zona de etichetare unde putem sa scriem data congelarii si ce anume contine punga.

Putem  vida orice tip de carne pentru congelat sau pentru pastrat la frigider.

Aparatul  FoodSaver are un  design compact si elegant care permite depozitarea pe verticala, economisind astfel spatiu de stocare.

Mai multe despre aparatul de vidat FoodSaver puteti vedea si ep site-ul FoodSaver Romania.

Comentarii (1)

15.10.2015, 18:38

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]